IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2008, 01:28   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Da Vinci' robotuyla böbrek ameliyatı




Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesinde, “Da Vinci” olarak adlandırılan robotla, Türkiye'de ilk defa, böbrekteki kanserli tümör alındı.

Robotik Cerrahi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Ali Rıza Kural, hastanede düzenlediği basın toplantısında, açık ameliyat devrinin yavaş yavaş kapandığını söyledi.

Kural, hem hastalara, hem de hekimlere büyük kolaylık sağlayan “Da Vinci” robotunun, dünyada böbrek kanserinde kullanılmasının 4 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Hastaneye böbrek taşı şikayetiyle gelen bir hastanın çekilen filminde, 2 santimetre çapında kanserli bir tümör tespit ettiklerini ifade eden Kural, tümörü, insan elinin giremeyeceği bölgelere ulaşarak “Da Vinci” robotunun parmakları sayesinde, böbrek dokusuna zarar vermeden 2 saatlik bir ameliyatla temizlediklerini ifade etti.

Ali Rıza Kural, robotun konsol şeklinde bir platform olduğunu, hastanın sorunlu bölgesine giren enstrümanları tutan unsurların bulunduğunu anlatarak, hastanın vücuduna giren enstrümanların görüntülerinin 3 boyutlu takip edildiğini, görüntülerin çözünürlüğünün yüksek olduğunu belirtti.

Robotun, tamamen doktorun ve asistanların kontrolünde olduğunu kaydeden Kural, “Da Vinci” robotuyla Türkiye'de ilk defa, böbrekteki kanser tümörünün ameliyatının hastanelerinde gerçekleştiğini söyledi.

TÜRKİYE'DE ÜÇ TANE ROBOT VAR”

Robot sayısının dünya genelinde 1000 adet olduğunu bildiren Kural, 600'ünün Amerika'da, 150'sinin de Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de ise biri hastanelerinde olmak üzere 3 robot bulunduğunu belirten Kural, robotun maliyetinin yüksekliğine karşın, getirdiği birçok avantaj olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Ali Rıza Kural, robotun kullanılmasının hasta açısından, “hastada daha az kesik, daha az kan akması, küçük yara izi, yatış süresinin az olması, normal hayatına kısa sürede dönüş gibi avantajlarının bulunduğunu” dile getirerek, ayrıca doktor açısından da hastadan doktora geçen kan hastalıklarının engellenmesi noktasında yararlı olduğunu söyledi.

Amerika'da prostat hastalarının yüzde 63'ünün robotla ameliyat edildiğini anlatan Kural, hastane olarak 130 prostat hastasını robotla ameliyat ettiklerini bildirdi.

Kural, robotun 5 yıllık bir bakım anlaşmasıyla yaklaşık 2 milyon avro değerinde olduğunu söyledi.

AMELİYAT EDİLEN HASTA

“Da Vinci” robotuyla böbreğindeki tümör alınan 38 yaşındaki Levent Özcan da kendisini çok iyi hissettiğini ve yaklaşık 10 gün sonra işine başlayabileceğini söyledi.

Böbrek taşı şikayetiyle 1,5 ay önce hastaneye geldiğini ancak böbreğinde tümör tespit edildiğini ifade eden Özcan, robotla yapılacak ameliyatın büyük avantajlar sağladığını öğrenmesi üzerine bu yöntemi seçtiğini anlattı

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ameliyatı, böbrek, robotuyla, vinci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Da Vinci’s Demons Swat Yabancı Diziler 0 21 Kasım 2014 05:34
☠Böbrek Ağrısı Neden Olur - Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer Lcia Sağlık Köşesi 0 21 Kasım 2014 00:24
Böbrek hastaları için yapay böbrek geliyor AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 13:06