IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2008, 14:11   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göçük altından 30 saat sonra sağ çıktı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde, kaçak maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan son işçi 35 yaşındaki Erol Koçaklı, yaklaşık 30 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Bacağında kırık tespit edilen Koçaklı, hastanede tedavi altına alındı.

Gelik Beldesi'ndeki Karadon Mahallesi'nde H.Ö.'ye ait kaçak maden ocağında dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen göçükte mahsur kalan 3 işçiden 17 yaşındaki Aşkın Balık dün akşam sağ olarak kurtarılırken, 21 yaşındaki ağabeyi Murat Balık'ın bugün öğle saatlerinde cesedi çıkarıldı. Göçük altındaki son işçi 5 çocuk babası Erol Koçaklı ise, 30 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda yaralı olarak kurtarıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı kurtarma ekipleri ve maden işçilerinin ocak içinde kazı yaparak (galeri açarak) yürüttüğü çalışmalarda Erol Koçaklı'ya ulaşıldı. Ocak girişinden yaklaşık 25 metre ileride bulunan Koçaklı, yanına gelen kurtarma ekiplerinden ilk olarak su ve sigara istedi. Ocakta sigara içemeyeceği, su içmesinin de sağlığı açısından riskli olacağı anlatılan Koçaklı'nın dudakları pamuğa dökülen su ile ıslatıldı.

Daha sonra Koçaklı mahsur kaldığı yerden çıkarıldı. Koçaklı'nın ocak önünde bekleyen annesi ve babasıyla eşi Feride Koçaklı büyük sevinç yaşadı. Ocak ağzında sedyeye yatırılarak ilk müdahalesi yapılan Koçaklı'nın sağ bacağında kırık tespit edildi. Sedye ile ambulansa götürülen Koçaklı, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada kurtarma çalışmalarına katılan bazı maden işçileri, Murat Balık'ın ocak içinde yürütülen yanlış kurtarma çalışması sonucunda öldüğünü ileri sürdüler. TTK ekiplerinin önderliğinde yürütülen çalışmanın zaman kaybına yol açtığını söyleyen işçiler, "Biz kendi kurduğumuz ekiple çalışma yapsaydık Murat'ı da sağ olarak kurtarabilirdik. Ancak onu kaybettik. Çok üzgünüz" diye konuştular.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altından, çıktı, göçük, saat, sad, sonra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2 haftalık bebek 47 saat sonra enkazdan sağ çıktı Ashriel Haber Arşivi 6 26 Ekim 2011 10:38
Enkaz altından 2 hafta sonra sağ çıktı FrAnK}{MArtIN Haber Arşivi 1 27 Ocak 2010 12:54
Göçük altından sağ kurtarıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 26 Ağustos 2008 01:37