IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2008, 15:29   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğan toplayan işçiler ve çavuşlar arasında çatışma çıktı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarlada toplanan soğanın yere dökülmesi yüzünden çatışma çıktı

KONYA’nın Çeltik İlçesi'nde mevsimlik tarım işçileri ile işçi çavuşları arasında çıkan, 2 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma yetkilileri kavganın soğan yüzünden çıktığını açıkladı. Çavuşluk yapan 33 yaşındaki Eyüp Türe ve 29 yaşındaki kardeşi İsa Türe'nin yapılan işi beğenmeyince 2 çuval soğanı yere döktüğü, bunun üzerine çıkan kavgada, mevsimlik tarım işçiler tarafından, Kalaşnikof tüfekle ateş açtıkları ateşle öldürüldüğü belirtildi.

Olay, dün saat 10.30 sıralarında Ankara'nın Polatlı İlçesi sıkınıdkaki Fatih Mahallesi Sivrihisar yolu 2'nci kilometrede meydana geldi. Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nden, tarım işçisi olarak çalışmak üzere Çeltik İlçesi’ne gelen Kurtboğan ailesinin de aralarında buluduğu 150 kişi, pancar ve soğan söküm işinde çalışmaya başladı. Tarım İşçilerinin çavuşluğunu yapan Eyüp Türe ve kardeşi İsa Türe, işçileri 1 günlüğüne geçici olarak 13 kilometre uzaklıktaki Ankara'nın Polatlı İlçesi Hacıosmanoğlu Köyü'ne götürdü. İşçi çavuşları yapılan işi beğenmeyince 2 çuval soğanı tarlaya döktü. Bunun üzerine soğanları toplayan 52 yaşındaki Hasan Kurtboğan, oğlu 20 yaşındaki Ahmet ve eşi 40 yaşındaki Avşan Kurtboğan arasında tartışma çıktı. Daha Sonra işçiler Çeltik'e döndü. Bu sırada Eyüp Türe, kardeşi İsa ve akrabaları Samit Türe’ye ait 06 PDH 87 plakalı otomobille Kurtboğan ailesinin kaldığı çadıra gitti. Türe kardeşler, iddiaya göre sopalarla saldırdı. Kurtboğan ailesi fertleri de saldırıya çadırda bulunan Kalaşnikof tüfekle karşılık verdi. Olayda, Eyüp ve İsa Türe, yaralandı. Ahmet ve oğlu Hasan Kurtboğan ile Avşe Kurtboğan da dövüldü. Yaralılar, ambulanslarla Çeltik Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Türe kardeşler, tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözaltına alınan Hasan Kurtoğlu ve oğlu Ahmet Kurtoğlu, jandarmaya verdikleri ilk iadede tartışmanın, işçi çavuşlarının topladıkları soğanları yere dökmesi nedeniyle çıktığını söyledi. Jandarma yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü, zanlıların sorgularının tamamlanması ardından Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılacaklarını açıkladı. Bu arada, 150 tarım işçisi, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle Çeltik İlçe Jandarma Komutanlığı'na sığındı. İşçilerin jandarma eşliğinde memleketlerine gönderileceği belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arasında, çatışma, çavuşlar, çıktı, işçiler, soğan, toplayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Husiler ile kabileler arasında çatışma: 30 ölü Seth Haber Arşivi 0 27 Ekim 2014 12:35
Kerkük'te PKK, Peşmerge ve IŞİD arasında çatışma çıktı Seth Haber Arşivi 0 30 Eylül 2014 12:10