IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2008, 16:19   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havada, denizde diploma coşkusu




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Hava ve deniz harp okullarının diploma törenleri, dün devletin zirvesini İstanbul’a taşıdı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ törenlerde havacı ve denizci üniforması giyerken, dönem birincilerine diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.


GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilk kez hava ve deniz harp okullarının mezuniyet törenlerine katıldı, ilk kez havacı ve denizci giysileri giydi. Törenlere TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları eşleriyle katılırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yalnızdılar. Hava Harp Okulu 54’üncü dönem diploma töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la dereceye girenlerin diplomalarını veren Orgeneral Başbuğ, herkesten çok alkışlandı. Türk Yıldızları gösterisiyle sona eren törenin ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kuvvet komutanları yemeğe geçerken, Orgeneral Başbuğ, kendisiyle tokalaşmak ve fotoğraf çektirmek isteyenler nedeniyle onları geriden takip etti. Yeşilköy’deki Harp Okulu’nda düzenlenen törende 6’sı kadın 203 teğmen diplomalarını aldı. Okul Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı, törende yaptığı konuşmada teğmenlere, "Sizler, vatanına, milletine bağlılığını askerliğin şerefi olarak gören genç subaylarsınız. Sizlere güvenim tam. Bahtınız ve yıldızınız daima parlak olsun" diye seslendi. Konuşmaların ardından dönem birincisi Teğmen Haluk Yıldız’a diplomasını Gül verirken, dereceye giren diğer öğrenciler de diplomalarını protokoldekilerin elinden aldı.

Atatürk’e borçluyuz

Deniz Harp Okulu’nda 6’sı kadın 7’si misafir olmak üzere toplam 201 öğrenci diploma aldı. Okul Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk törende mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, "Ülkemiz bugün, demokratik ve laik sistemi ile saygın bir ülke ise bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine, cumhuriyetin kazanımlarına ve cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen devrimlere borçlu olduğunu anımsatıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından okul birincisi Deniz Teğmen Gökhan Ayar’a diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Tören sırasında Hava Harp Okulu’ndaki törende olduğu gibi en fazla Genelkurmay Başkanı Başbuğ alkışlandı.

Kılıç çattılar

Genç havacı teğmenler, mezuniyet gururlarını, okulun sembolü kartal heykelinin altında kılıç çatarak gösterdiler. Asker aileleri de Orgeneral Başbuğ’a törende büyük ilgi gösterdi.

Sivil havacılar

Hava Harp Okulu diploma törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan da katıldı. Gül, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı tarafından tören alanınan girişinde karşılandı. Gül ve Erdoğan’a güneşten korunmaları için okul şapkası hediye edildi. Gül, şapkayı sıkıca bastırarak başına oturttu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
coşkusu, denizde, diploma, havada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık