IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2008, 00:25   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
”Yıl sonuna kadar çözüm olabilir”




Talat:“1960 garanti ve ittifak anlaşmalarının devamı, bir anlaşmanın gerekli unsurudur”

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 1960 Garanti ve İttifak Anlaşmaları´nın devamının, bir anlaşmanın gerekli unsuru olduğunu söyledi. Talat, Cumhurbaşkanı Talat, zamanın anlaşmanın aleyhine çalıştığını belirterek, iki liderin süregelen soruna kısa sürede çözüm bulmak gibi tarihsel sorumluluğu bulunduğunu söyledi Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmesi başlamadan önce yaptığı açılış konuşmasında, BM´nin iyi niyet misyonu çerçevesinde tam teşekküllü müzakerelerin başlamasıyla sürecin yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Talat, BM tarafından yazılı olarak dağıtılan konuşmasında, bu noktaya ulaşmanın kolay olmadığına işaret ederek, 4 yıllık çıkmazın ardından çok çalışarak ve ısrarlı tutum sayesinde bu aşamaya gelindiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Talat, BM´nin yanı sıra çalışma grupları ile teknik komitelerde görev yapan Kıbrıslı Türk ve Rumlara, hazırlık sürecindeki övgüye değer çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Talat, bu kararlılığı, her iki tarafın da ortak hedefi olan Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmada da göstermek gerektiğini kaydetti.


--SORUNLARLA BAŞA ÇIKILABİLİNİR--


Yeni bir ortaklık kurulması çalışmalarında her iki tarafın da sorunun belirli yönleriyle ilgili farklı görüşleri bulunacağının bilincinde olduklarına işaret eden Talat, bu sorunların başa çıkılmaz olmadığını ve her iki tarafın iyi niyet ve uzlaşmacı tutumuyla aşılabileceğini belirtti. Talat, BM gözetiminde 40 yıldır devam eden müzakerelerde sonuca ulaşılmış olmamasına rağmen bu durumun anlaşmanın ana parametrelerini şekillendirdiğini ve büyük bir çalışmanın ortaya çıktığını söyledi. İki liderin 23 Mayıs ve 1 Temmuz Anlaşmaları´nda, Kıbrıs Türk ve Rum kurucu devletlerin eşit statüye sahip olduğu ana yapıyı oluşturmayı başardığına işaret eden Talat, sıfırdan başlanmamasından dolayı anlaşmaya ulaşmanın zaman almayacağını belirtti.

--YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜM--


Cumhurbaşkanı Talat, güçlü bir kararlılıkla kapsamlı çözüm planına yıl sonuna kadar ulaşılabileceği görüşünü yineledi. 23 Mayıs ve 1 Temmuz anlaşmalarında anlaşılan konuların dışında büyük önem verdikleri 1960 Garanti ve İttifak Anlaşmaları´nın devamının, bir anlaşmanın gerekli unsuru olduğuna dikkat çeken Talat, bir tarafın diğeri üzerinde yetki ileri sürmemesini sağlamamasına ve gerek Kıbrıs´ta taraflar arasında, gerekse Türkiye ile Yunanistan arasında denge kurulmasına önem verdiklerini söyledi.

--ÜMİTLİYİM--


Cumhurbaşkanı Talat, "Bunlar ve geriye kalan konularla ilgili olarak ortak bir zemine ulaşacağımız ve Kıbrıslı Türk ve Rumlar´ın siyasi eşitliğine saygılı bir anlaşma planında anlaşacağımızdan ümitliyim" dedi. Talat, eş zamanlı ve ayrı ayrı yapılacak referandumla Kıbrıs Türk ve Rumları´nın onayının alınacağına işaret etti. --DOĞU AKDENİZE BARIŞ... Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs´ta varılacak bir anlaşmanın, Doğu Akdeniz´de sürdürülebilir barış ve refah getireceğini ve Kıbrıslı Türk ve Rumların AB üyeliğinin faydalarından birlikte yararlanmasına imkan sağlayacağını kaydetti.

--DOWNER´İN ROLÜ--


BM´nin başlayan yeni sürece katkısına dikkat çeken Talat, Alexander Downer´in BM Genel Sekreteri Özel Danışmanlığı´na atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Talat, Downer´in atanmasının, BM´nin sürece aktif olarak yer alacağının bir göstergesi olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Talat, zamanın anlaşmanın aleyhine çalıştığını belirterek, iki liderin süregelen soruna kısa sürede çözüm bulmak gibi tarihsel sorumluluğu bulunduğunu söyledi. Talat, "Adamız, çok uzun süredir problem ve anlaşmazlıkla anılıyor. Yapıcı ve olumlu müzakerelerde bulunmak ve adamızı barış adasına dönüştürmek zorundayız" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
”yıl, çözüm, kadar, olabilir”, sonuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
”Fetret devri” sonrasi olaylari Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 13:26
Cia” “mİt” ten tÜrkİye ufo raporlarini İstedİ! Frozen Esrarengiz Olaylar 0 23 Mart 2011 06:40
UC-Logic ”TWH850” Tablet Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Temmuz 2010 18:01
“Yok” olduğun kadar “var”ım ben!.. Dilaold Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Mayıs 2010 16:31
Cumhurbaşkanı Gül: “Ne Olursa Olsun, Terörle Sonuna Kadar Mücadele Edilecektir” İlker Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2010 13:09