IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2008, 14:19   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül, İftarını Ermenistan'da Açacak.




Tarihi ziyaret yarın gerçekleşiyor. Gül için kurşun geçirmez bölme yapıldı. Sarkisyan iftar yemeği hazırlatıyor. İşte adım adım Ermenistan ziyareti;

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Erivan'a yapacağı tarihî ziyaretin ayrıntıları netleşmeye başladı. Gül, önce Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda mevkidaşı Serj Sarkisyan'la bir araya gelecek. Ziyaretin en dikkat çekici ayrıntılarından birini ise 'iftar' programı oluşturuyor. Sarkisyan, Gül için 'iftar yemeği' hazırlatıyor. Ayrıca stadda Gül'ün oturacağı bölme de kurşun geçirmez camla kaplatıldı.


ÜST DÜZEY İLK ZİYARET
1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Ermenistan'a Türkiye'den en üst düzey ziyaret 6 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Gül, önceki gün, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, Erivan'da oynanacak Ermenistan-Türkiye A milli futbol takımlarının oynayacağı maçı birlikte izleme teklifini kabul ettiğini duyurdu.

SADECE MAÇ İZLENMEYECEK
Ancak, alınan bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan'da temaslarının birlikte izlemenin ötesine geçtiğini ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı, Erivan Havaalanı'nda Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbadian tarafından karşılanacak ve oluşturulan bir güvenlik koridorundan geçerek Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçecek.

KARABAĞ SORUNU GÜNDEME GETİRİLECEK

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Abdullah Gül, Sarkisyan ile görüşmesinde ağırlıklı olarak üç konu üzerinde duracak. Ermenistan'a en üst düzeyde, Türkiye'nin ortaya attığı "Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu"na katılması önerisi aktarılacak.
Erivan'ın buna sıcak olduğu biliniyor. Gül, Türkiye'nin de içinde yer aldığı Minsk Grubu'nun ortaya koyduğu parametreler çerçevesinde Karabağ Sorunu'nun çözümü için "cesaretlendirici" bir tavır ortaya koyacak. Karabağ Sorunu'nun gündeme gelmesi, Abdullah Gül'ün Erivan ziyaretine karşı çıkan Azerbaycan açısından önem taşıyor.
ORTAK TARİH KOMİSYONU KURULSUN
Cumhurbaşkanı Gül, "1915 olayları" konusunda Türkiye'nin, 2005 yılında ortaya attığı "ortak tarih komisyonu kurulsun" önerisini tekrarlayacak; sorunun siyasilerce değerlendirilmesinin doğru olmadığını anlatacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konuk edilecek Abdullah Gül için Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından "iftar yemeği" hazırlatıldığı öğrenildi.

Zaman'a bilgi veren bir Türk yetkili, "Sarkisyan bizi saraya, yemeğe, Ramazan ayında olduğumuz için de iftara davet etti." bilgisini verdi.

Cumartesi günü, Erivan'da iftar Türkiye saati ile 18.33'te olacak. Abdullah Gül, burada orucunu açtıktan sonra Sarkisyan'la birlikte maçın oynanacağı Hrazdan Stadı'na geçecek. Maç, Türkiye saati ile 19.00'da başlıyor.

GÜL'E KURŞUN GEÇİRMEZ CAM

Ermenistan tarafı, Türkiye'nin güvenlik konusunda bütün isteklerini karşıladı. Gül'ün Erivan'da kullanacağı makam aracı ve geçeceği güzergahta görev yapacak sinyal bozucu Türkiye'den gönderildi. Hrazdan Stadı'nda muhtemel bir suikast ihtimaline karşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün maçı seyredeceği bölüm "kurşun geçirmez cam" ile kaplandı. Alınan önlemleri yerinde gören Türk heyeti, bunlardan tatmin oldu.

AZERİLERİN GÖNLÜ ALINACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a ziyaretine Azerbaycan'ın tepki gösterdiği biliniyor. Ankara, Azerilerin gönlünü alacak bir girişime hazırlanıyor. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir-iki hafta içinde Bakü'ye bir ziyarette bulunması için hazırlıklar sürüyor. Ziyaretin, Abdullah Gül'ün 20 Eylül tarihinde çıkacağı ABD seyahatinden önce olması için gayret sarf ediliyor.

UÇAKTA ERMENİ GAZETECİ OLACAK

Abdullah Gül'ün Ermenistan seyahatinin uluslararası toplumda doğru yorumlanabilmesi için Cumhurbaşkanı'nın uçağına uluslararası ajanslar AP, Reuters ve AFP ile Ermeni diasporasının etkili olduğu Fransa'nın önemli gazetelerinden Le Monde ve Le Figaro'nun Türkiye temsilcileri ile Türkiye'deki Ermeni cemaatinin gazetelerinden Jamanak Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan alınacak. Ana uçağında, milletvekili olmayacak. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile diğer diplomatlar uçakta yer alacak.

KATLİAM ZANLISI YALANLANDI
Bu arada dün ortaya atılan ve Gül'ün statta oturacağı yerde Orli Katliamı zanlısı bir Ermeni'nin de yer alacağı haberleri yalanlandı. Haberler üzerine Çankaya'nın Erivan ile temasa geçtiği, Ermeni tarafının böyle bir şeyin söz konusu olmadığını aktardığı kaydedildi.

SARKİSYAN'A NE DİYECEK?

Türkiye, Ermenistan'ın bağımsızlığını tanıyor ancak iki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmuyor. İki ülke arasındaki sınır da Karabağ'ın Ermenistan tarafından işgalinin ardından 1993 yılında kapanmıştı. Ermeni Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, "sınır açılsın" ve "diplomatik ilişki kurulsun" yönündeki görüşleri karşısında Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyacağı tutum da belirlendi. Gül, "konuların bir bütün halinde ele alınması gerektiği yönündeki" düşüncelerini iletecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Eylül 2008, 14:23   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gül, İftarını Ermenistan'da Açacak.




Soyağacını incelemek lazım bunun.

 

 

Etiketler
acacak, ermenistanda, gül, İftarını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IBM'den çığır açacak buluş! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Aralık 2012 14:27
Çocuğuzun iştahını açacak 15'li! Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Kasım 2012 23:48
Ermenistan ve Ermenistan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:26