🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
On binlerce çocuk sınırdışı korkusuyla okula gitmiyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kanada'nın en büyük kenti Toronto'da 200 bin kaçak göçmen bulunduğu ve bunların çocuklarının, sınırdışı edilme korkusuyla okula gidemedikleri belirtildi.
Toronto Halk Okulları Yönetimi ile birlikte çalışmalar yürüten ve Hiçkimse İllegal Değildir isimli grubu yöneten eğitimci Farrah Miranda, okul çağına gelmiş onbinlerce çocuğun, aileleri tarafından okula gönderilmediğini belirterek, ''okula geldiklerinde adres ve kimlik bilgilerinin öğrenileceğinden korkan aileler, çocuklarını okula göndermiyorlar'' dedi. Toronto Halk Okulları Yönetiminin 2 yıl önce Sorma-Söyleme (Don;t Ask-Don;t Tell) Uygulaması'nı kabul ettiğini hatırlatan Miranda, bu kurala göre kimseye ülkedeki kanuni statülerinin sorulmadığını belirtti. Miranda, ''görüştüğümüz insanlar için bu yeterli olmuyor'' dedi.
Toronto Halk Okulları Yönetimi Sözcüsü Kelly Baker da, ''geçen sene illegal durumda olduğunu bildiğimiz 68 öğrenci değişik okullara kayıt yaptırdı. Bu yeterli bir rakam değil. Bugüne kadar hiç kimseyi okullarımızın kapısından geri çevirmedik. Ayrıca kimsenin statüsünü de sormuyoruz'' diye konuştu.