IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 14:09   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Liderlerin reddettiği Babacan'dan iadeli taahhütlü mektup




Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB sürecinin iç siyasi çekişmelere malzeme edilmemesi gereken bir süreç olduğunu söyledi.


Babacan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen AB ile Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2008 Ulusal Program (UP) taslağının Bakanlar Kuruluna sunulmasının ardından, taslağı istişare sürecine açtıklarını, bu çerçevede 84 sivil toplum kuruluşuna gönderdiklerini, son iki gündür de siyasi parti liderlerine ilk elden UP'nin hazırlanış sürecini ve içeriğini anlattığını kaydetti.

Babacan, şöyle devam etti:
"İki siyasi parti liderimiz bunları dinlemek istemedi. Umuyorum ki bu, Türk halkının çıkarına da olsa, istifade edecek de olsa bu hükümetin önümüze getireceği her şeyi biz peşinen reddediyoruz gibi bir anlayış yoktur."

Mart'taki yerel seçimlere işaret eden ve Türkiye'nin yavaş yavaş bir seçim atmosferine gireceğini belirten Babacan, şunları söyledi:
"Ümit ediyorum ki, AB reformları bu seçim atmosferine feda edilmez. Ümit ediyorum ki, muhalefet partilerimiz de Türk insanının çıkarına olan, halkımızın bizzat istifade edeceği bu reformları desteklesin, en azından içinde ne var ne yok anlamaya çalışsın. Düşünün ki, belli yüzdelerde oy almış ve halkın oylarıyla meclise gelmiş, grup kurmuş ve oy verenlerin de kendilerinden bir şeyler beklediği siyasi partilerden bahsediyoruz. Onlara oy verenleri de etkileyecek bu reformların nasıl hazırlandığı, içeriğinin ne olacağını bir siyasi parti liderinin dinlemek istememesi kuşkusuz herkesin düşünmesi gereken bir konu."

"POSTAYLA GÖNDERDİK, İADELİ TAAHHÜTLÜ"

Türkiye'nin AB üyeliğini devlet politikası olarak kendisine hedef seçtiğini anımsatan Babacan, "AB süreci iç siyasi çekişmelere malzeme edilmemesi gereken bir süreç" diye konuştu.

Reformların tek tek içeriğiyle ilgili tartışmaların yapılabileceğini ifade eden Babacan, şunları kaydetti:
"Diğer siyasi partilerle beraber Türkiye için en iyisi nedir bulmaya çalışacağız. Yaklaşımımız aslında uzlaşı yaklaşımıdır, mutabakat arayışıdır. Diyalogdan kaçınmanın modern demokrasi anlayışında yeri yoktur. Biz her ne kadar iki siyasi parti lideri görüşmek istemese de, birisine postayla gönderdik, iadeli taahhütlü, bize görüşlerinizi bildirin dedik. Diğer siyasi partinin bize işaret ettiği genel başkan yardımcısına da bugün arkadaşlarımız gidecekler. Programı sunacaklar. Biz yine de onların görüşlerine açığız."

Babacan, gelecek 2-3 hafta içinde tüm yorumları beklediklerini belirterek, 7 Ekim'e kadar bu işi olgunlaştırmak, geniş bir mutabakat oluşturduktan sonra UP'yi resmileştirmek istediklerini kaydetti.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
babacandan, iadeli, liderlerin, mektup, reddettiği, taahhütlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Liderlerin Mayıs ayı form grafiği Violent Haber Arşivi 1 15 Haziran 2013 19:33
İki liderlerin benzerleri buluştu cLaS Haber Arşivi 0 03 Kasım 2012 18:59
Apple’ın satmayı reddettiği oyun Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Eylül 2011 22:23