IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 14:14   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milyonlar boşa gitti




DENİZLİ'de İl Özel İdaresi, bazı yörelerin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla bütçesinden 2 milyon 314 bin YTL harcayarak tesisler yaptı. Ancak söz konusu 9 tesisten sadece biri faaliyetini sürdürürken, 8'i çürümeye terk edildi.


Denizli Valiliği İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü ortak proje hazırladı. Geçen üç yıl içerisinde 2 milyon 314 bin YTL harcanarak, Denizli'nin Gözler Beldesi'ne kekik işleme tesisi, Kale'nin Gökçeören Köyü'ne zeytinyağı tesisi, Çivril'in Gümüşsu Köyü'ne kiraz şoklama tesisi, Çal'ın Hançalar Beldesi'ne pekmez tesisi, Çivril'in Emirhisar Beldesi'ne elma ambalajlama tesisi, Acıpayam'ın Darıveren Beldesi'ne domates işleme ve paketleme tesisi, Tavas'ın Yorga Köyü'ne süt toplama tesisi ve Çivril'in Sundurgu ve Savran köylerine soğuk hava tesisleri kuruldu. Tesisler, tarımsal kalkınma kooperaflerine devredildi. Yapılan protokol gereği, kooperatiflerin tesisleri çalıştırıp, maliyetlerini İl Özel İdaresi'ne ödemesi kararlaştırıldı. Ancak, Özel İdare bütçesinden yapılan harcamayla faaliyete geçirilen 9 tesisten sadece Kale'deki zeytinyağı tesisi, 350 bin YTL tutarındaki geri ödemesini taksitle yapmaya başladı. Bu tesis faal olarak çalışırken, diğer 8 tesis atıl durumda kaldı.

Konuyla ilgili özel bir araştırma yapan İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu üyeleri Nuri Aydoğmuş, Veli Kalkan, Mehmet Ali Gölcüklü, Osman Yaşar Kanmaz ve Recep Gencer vahim tabloyu ortaya koydu. Komisyon üyeleri, hazırladıkları raporda yaşanan sıkıntıları dile getirerek, devletin zarara uğratılmaması için kooperatif başkanlarıyla görüşülerek, yeni protokollerin hayata geçirilmesini talep etti.

SATILSIN VEYA KİRAYA VERİLSİN

İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi İlhan Özcan ise, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin söz konusu tesisleri çalıştıramadığını, geri ödemeleri yapmalarının da mümkün olmadığını belirterek, tesislerin özel sektöre kiraya verilmesi ya da satılması gerektiğini savundu. Özcan şunları söyledi:
“Devlet tesisleri yapmış ve kooperatiflere çok uygun şartlarla devretmiş. Demiş ki, ‘çalıştırın ve geri ödeyin.’ Kooperatifler ise bir kuruş para koymadan bu tesisleri alarak işletmeye başlamış. Ama bir çoğu kısa süre çalıştırıldıktan sonra çürümeye terk edilmiş. Bir tesisin haricinde hiçbiri çalışmıyor. Devlete geri ödenmesi gereken paralar ödenmiyor. Yatırımlar fiyaskoyla sonuçlandı. Zaman kaybedilmeden İl Özel İdaresi tesislerine sahip çıkmak zorundadır. Tesisler halkın parasıyla yapıldı. Doğru dürüst planlama olmadan yapılan bu tesislerin açtığı zarar halka yapılan en büyük kötülüktür. Tesisler özelleştirilerek en kısa zamanda elden çıkartılmalıdır” dedi.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boşa, gitti, milyonlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milyonlar sandığa gitmedi Seth Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2014 20:33
Hayatıyla yaptığı fedakarlık boşa gitti Aria Haber Arşivi 2 09 Temmuz 2011 11:20
Bu gece milyonlar uçuşacak Feronia Haber Arşivi 0 31 Aralık 2009 07:37