IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 14:21   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya, Karayipler'e nükleer gemi gönderebilir




Rusya'nın, Karayipler'de Venezuela ile birlikte yapmayı planladığı deniz tatbikatına, ağır silahlarla donatılan nükleer gemileri gönderebileceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrey Nesterenko, yaptığı açıklamada, Venezuela'daki deniz tatbikatında, dünyanın en büyük savaş gemilerinden biri olan “Büyük Pedro” nun nükleer savaş gemisinin yanı sıra, ülkenin en modern gemilerinden “Amiral Çabanenko” destroyerinin de hazır bulunacağını kaydetti.

Nesterenko, deniz tatbikatının kasım ayında yapılacağını ve Venezüella havaalanındaki anti-denizaltı uçağı tarafından destekleneceğini kaydetti. Rusya'nın bu tatbikatının ABD'nin Gürcistan harekatına misilleme olarak yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Nesterenko, “Biz, daha önce planlanan ve mevcut durumla ilgilisi olmayan bir faaliyetten sözediyoruz. Gürcistan'daki olaylarla hiçbir biçimde bağlantısı yok bunun. Tatbikat, hiçbir biçimde üçüncü bir ülkenin çıkarına karşı değil” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Karayipler'e gönderilecek Rus uçağının sayısına ilişkin açıklama yapmazken, bu uçakların “geçici olarak Venezuela hava üslerinde konuşlanacağını” bildirdi. Rus Donanması Sözcüsü İgor Dygalo da yaptığı açıklamada, ortak tatbikata katılacak gemilerin “arama, kurtarma ve iletişim” amaçlı olduğunu belirterek, söz konusu tatbikatın 1 yıl öncesinden planlandığını kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe ise tatbikatın nasıl gideceğini göreceklerini belirtirken, Pentagon Sözcüsü Bryan Whitman, konudan dolayı endişeli olmadıklarını açıkladı. ABD'yi açıkça eleştiren dünya liderlerinden biri olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, geçen temmuz ayında yaptığı Moskova ziyaretinde, Rusya savaş gemileri ve savaş uçaklarının ülkesini ziyaret etmesini memnuniyetle karşılayacaklarını söylemişti.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gemi, gönderebilir, karayiplere, nükleer, rusya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya ve İran'ın nükleer ittifakı Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 11:42
Karayipler'in Yeşil ve Mavisinde Bir Ada Evi Zen Ev Dekorasyonu 0 25 Ekim 2012 11:06
Gemi Tipleri Nedir? Gemi Çeşitleri + Gemilerin Özellikleri.(Türk Yapımı Savaş Gemisi) Sevda Merak Ettikleriniz 0 09 Temmuz 2011 02:07