IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 17:55   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zapatero Erdoğan'ın iftar davetini kabul etti




İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul ederek, iftar yemeğine katılmak üzere 15 Eylülde İstanbul'a gideceği bildirildi.

İspanyol diplomatik kaynakları, Zapatero'nun Medeniyetler İttifakı girişiminde kendisiyle birlikte eş başkan olan Erdoğan'ın iftar yemeğine katılma davetini kabul ettiğini söylediler.

Zapatero'nun 15 Eylülde yemeğe katıldıktan bir gün sonra Madrid'e geri döneceği belirtildi. İki Başbakanın iftar yemeği münasebetiyle Medeniyetler İttifakı projesi, Gürcistan sorunu, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ve İspanya-Türkiye ilişkilerini ele almaları öngörülüyor.
Bu arada, İspanya Başbakanlığı kaynakları, Zapatero'nun Erdoğan'ın davetini kabul etmesini, "Erdoğan ile Zapatero arasındaki iyi bir dostluğun meyvesi" olarak yorumladı.

İspanyol basınına açıklama yapan Başbakanlık kaynakları, "Medeniyetler İttifakı projesinde eş başkanlıkları dolayısıyla Zapatero ile Erdoğan arasında iyi bir dostluk oluştu. Aynı zamanda bu yıl İspanya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 225. yıl dönümü" diye konuştular.

Öte yandan, İspanya'nın sağ basını, Zapatero'nun iftar yemeğine katılmak için İstanbul'a gidecek olmasını eleştirdi. ABC gazetesi, Zapatero'nun laiklik yanlısı görüşlerinden dolayı resmi cenaze törenlerinin Katolik dinine göre olmamasını istediğini ve okullarda din derslerini kaldırmaya çalıştığını belirterek, "Ama iş başka din ve başka ülke olunca, Zapatero, arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan'ı memnun edebiliyor" ifadesini kullandı.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davetini, erdoğanın, etti, iftar, kabul, zapatero


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık