IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2008, 00:43   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AKP’li başkana takipsizlik kararı




DİYARBAKIR'da geçen haziran ayında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bulunduğu otobüse domates ve yumurta atanlar için, “Yapanların ellerine sağlık” diyen dönemin AKP İl Başkanı Abdurrahim Hattapoğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 5 Haziran 2008 günü geldiği Diyarbakır’da Genel Sekreter Önder Sav’ın da bulunduğu parti otobüsüne bir grup tarafından yumurta ve domatesli saldırıda bulunuldu. Olayın ardından dönemin AKP İl Başkanı olan ve kısa bir süre önce görevden alınan Abdurrahim Hattapoğlu, yaptığı açıklamada, “Domates ve yumurta yağmuruna tutuldular, halkıma teşekkür ediyorum. Yapanların ellerine sağlık” dedi. Hattapoğlu hakkında CHP İl Başkan Yardımcısı avukat Gündoğan Mermutluoğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.

AÇIKLAMA SUÇ TEŞKİL ETMİYOR

Takipsizlik kararında, saldırının organizatörlüğünü yaptığı gerekçesiyle Abdurrahim Hattapoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ancak domates ve yumurta atan kişilerin Ramazan Çelik, Maşallah Tan, Abdulnur Kaymak ve Ferhat Baykal oldukları, sanık Hattapoğlu’nun ise yumurta ve domates atan diğer kişileri teşvik veya azmettirdiğine dair kamu davası açılmasına yeterli delil bulunmadığı belirtildi. Kararda ayrıca sanığın düzenlediği basın toplantısında, “Yapanların ellerine sağlık, tebrik ediyorum” şeklinde yaptığı açıklamanın suç teşkil eden bir açıklama niteliğinde olmadığı gerekçesiyle hakkında koğuşturma yapılmasına yer olmadığı belirtildi.

İFADESİ ALINMAMIŞ

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Gündoğan Mermutluoğlu, bölgenin geleceği açısından önemli bir toplantının gerçekleştirilmesini hazmedemeyen belli odakların para karşılığı tuttukları kişilerin Deniz Baykal’a yumurta ve domatesli saldırıda bulunduklarını ve benzer0 saldırıya Mersin’de maruz kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek göstererek şöyle dedi:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 11 Şubat 2006 günü Mersin’de yumurtalı saldırıda bulunan sanıklardan 2’sine 1’er yıl 45’er gün, 7 sanığa ise 11 ay 20’şer gün hapis cezası verildi. Başbakan’a yönelik bu saldırı mahkemeler tarafından suç olarak görülürken, aynı suç genel başkanımız ve partimize karşı da işlenmiştir. Bu suçu, AKP eski Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahim Hattapoğlu, olaydan 1 gün sonra düzenlediği basın toplantısında, ‘Yapanların ellerine sağlık’ diyerek övücü cümlelerle onaylamıştır. Organize saldırının bu ifadelerle kim tarafından planlandığı açığa çıkmıştır. Bu nedenle ‘Yapanların ellerine sağlık’ diyen AKP İl Başkanı hakkında dava açılması talebinde bulunmuştuk. Ancak soruşturmayı yürüten savcı şüpheli sıfatıyla Abdurrahim Hattapoğlu’nu çağırıp ifadesini bile almadan takipsizlik kararı vermiştir. Bu usul ve yasaya da aykırıdır. Bu nedenle kararın bize tebliğ edilmesinden sonra en yakın yetkili mahkeme olan Siverek Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunacağız.”


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akp’li, başkana, kararı, takipsizlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abdullah Gül hakkında takipsizlik kararı Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 17:33
17 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararı Seth Haber Arşivi 1 17 Ekim 2014 21:06
Kılıçdaroğlu Hakkında Takipsizlik Kararı Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:09