IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2008, 00:50   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cezaevleri yalıtım sektörüne usta yetiştirecek




Adalet Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yapılan Enerji Verimliliği (ENVER) protokolü ile cezaevlerinde tutulan hükümlüler, yalıtım sektörüne usta ve ara eleman olarak yetiştirilecek. Yalıtım sektöründeki usta ve ara eleman eksikliği cezaevlerinden karşılanacak.

Adalet Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında ENVER Projesi kapsamında, Çevre ve Orman Bakanlığı’yla ise ağaçlandırma projesi kapsamında protokol imzaladı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı protokol töreni Adalet Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Protokollere ilişkin bilgi veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında ceza ve tutukevlerinde bulunan 98 bin tutuklu ile personelin, enerji verimliliği konusunda eğitileceğini anlattı. Kamu kurumlarının binaların yalıtımlarının yapılmadığını belirten Şahin, yalıtım konusunda Türkiye’nin usta ve ara eleman eksikliği bulunduğunu anımsattı. Şahin, protokol kapsamında hükümlü ve tutukluların; cezaevlerinde atölyeler kurulması suretiyle yalıtım sektörüne ara eleman ve usta olarak yetiştirileceklerini söyledi. Protokol kapsamında yalıtım konusunda eğitilecek tutuklu ve hükümlüler en başta kamu kurumlarının yalıtımı olmak üzere yalıtım sektöründe çalışacak. Protokol kapsamında ceza evlerinde bulunan iş yurtlarında yalıtım malzemesi üretim yerleri kurulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, binaların sadece yüzde 10’unda yalıtımı olduğunu kaydederek, kullanılan her enerjinin sera etkisine neden olduğunu anımsattı. Güler, “100 wattlık ampulleri 20 watt olan tasarruflu modelleri ile değiştirmemiz 2 ağaç dikmişiz gibi etki yapıyor. Bu ampulleri tasarrufluları ile değiştirirsek 2 Keban Barajı yapmış olacağız” dedi.

ARTIK SUÇLUYA “AĞAÇ DİKME” CEZASI VERİLECEK

Cevre ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Şahin, protokol kapsamında “Adalet Ormanları”nın kurulacağını söyledi. Cezaevlerinin etrafının ağaçlandırılacağını belirten Şahin, “Kamu yararına çalışma kararlarında ağaçlandırmayı da kanun kapsamına alacağız. Ve bunu tavsiye edeceğiz” dedi. Protokol kapsamında açık cezaevlerinde fidanlık kurulacak ve fidanlık, ağaç yetiştiriciliği yapılacak. Buralarda üretilen fidanlar alım garantili olarak üretilecek.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliği” kapsamında 2008-2012 yılları arasında 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırılacağını kaydetti. Seferberlik kapsamında bu yılın ilk altı ayında 213 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını ve yıl sonuna kadar 410 bin hektar alanın ağaçlandırılmış olacağını anlatan Eroğlu, seferberlikle ilgili Başbakanlığa rapor sunacaklarını söyledi. Eroğlu, seferberlik kapsamında Türkiye’nin 2.5 milyar adet fidana ihtiyaç bulunduğunu kaydederek, “Bu kapsamda cezaevlerinde yetiştirilecek fidanlara ihtiyacımız olacak” dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cezaevleri, sektörüne, usta, yalıtım, yetiştirecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Isı Transferi ve Yalıtım Amelia Fizik 0 07 Mart 2014 17:50
ABD köpeklerini Türk polisi yetiştirecek PassioN Haber Arşivi 1 06 Mayıs 2012 16:51
Depremzedelere, ısı yalıtım malzemesi verildi KarakıZ Haber Arşivi 0 09 Kasım 2011 19:10
Isı Transferi Ve Yalıtım YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 03:38