IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2008, 01:25   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Çelik'ten İzmir'e denetleme gezisi




ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığına bağlı kuruluşlarla ilgili bilgi almak, incelemelerde bulunmak ve Türkiye İş Kurumu’nun Aliağa’da düzenlediği iş gücü yetiştirme kursunun açılışını yapmak için geldiği İzmir'de Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Çelik, bakanlık olarak yoğun bir çalışma temposundan çıktıklarını, Sosyal Güvenlik Reformu, istihdam, çalışma hayatı ile sendikal mevzuatta yapılan değişiklikler, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaların çok zaman aldığını belirterek şunları söyledi:
“Bakan olduktan sonra İzmir’e ilk kez geliyorum. Bu bir ihmal değil, iş yoğunluğundan. İş hayatıyla ilgili yeni yasalar çıktıktan sonra da gerek İş-Kur gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma Bölge Müdürlükleri’ne yeni sorumluluklar ve yeni imkanlar sağlanmış oldu. Bu çerçevede kurumlarımızı ziyaret ederek mevzuatla ilgili durumu yerinde görüp, aksaklıları giderme konusunda çalışalım dedik. Bu anlamda şimdiye kadar 15 kente gittik, bugün de aynı amaçla İzmir’deyiz. Sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturmaya çalışacağız.”

Yeni yasayla birlikte İş-Kur’a yeni imkanlar sağladıklarını anlatan Bakan Çelik, “Yılda 300 milyon YTL kadar bir imkanı mesleki eğitim alanında kullanacağız. Oluşan istihdam valilerin başkanlığında önemli hizmetlere dönüşecek” diye konuştu.

KOCAOĞLU'NU DA ZİYARET EDECEK

Gazetecilerin ziyaret programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer siyasi partilerin il başkanlıklarının bulunması ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, gittiği her ilde siyasi partileri ziyaret ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Bizim de bağlı olduğumuz bir siyasi parti var, ancak biz 70 milyonun bakanıyız. Siyasi partilerimiz farklı olabilir, ancak netice olarak hizmet alanımız bütün vatan sathıdır. Bu anlamda gittiğim her ilde yalnız kendi partimi değil, muhalefette olan partileri de ziyaret edip, onların düşünce ve görüşlerini, önerilerini, bakanlığım ile ilgili hükümetten taleplerini öğrenip bunları değerlendiriyorum. Bu ziyaretler gittiğim illerde olumlu karşılandı, barış ortamına katkı sağladı. Nasıl Vilayet’i ziyaret etmek öncelik arzediyorsa, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmek de o derecede önemlidir.”

Bakan Çelik ziyaretin ardından beraberindekiler ile birlikte Türkiye İş Kurumu tarafından Petkim Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iş gücü yetiştirme faaliyetlerinin açılış törenine katılmak üzere karayoluyla Aliağa İlçesi'ne hareket etti. Öğleden sonra İzmir’e dönecek olan Bakan Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ardından sırasıyla CHP, MHP ve AKP il başkanlıklarını ziyaret edecek. Bakanlığına bağlı kurumların yetkilileri ile toplantı yapacak olan Bakan Çelik, Buca’daki eski SSK Sağlık Meslek Lisesi’nin binalarında incelemede bulunduktan sonra İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın şehit ailelerine vereceği iftara katılacak

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakan, celikten, denetleme, gezisi, İzmire


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Çelik Ölümden Döndü! Elysian Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2014 10:10
Bakan Çelik'e Karne Sürprizi Rhytia Haber Arşivi 0 11 Haziran 2012 15:17
İzmir Şehir Turu Gezisi Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 22:17