IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2008, 19:34   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mersin Teknoparkı'na Çin ilgisi




Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, dünya çapında artan rekabetin Ar-Ge ve inovasyonu ön plana çıkardığını, bu kapsamda China Suzhou Innovation Park (CSZIP) ve Mersin Teknopark arasında Suzhou kentinde imzalanacak protokolle, Çinli firmaların Mersin'de faaliyet gösterebileceğini bildirdi.

Aksoy, düzenlediği toplantıda, Mersin'de hayata geçirilen Ris-Mersin İnovasyon Stratejisi sonrasında gerçekleştirilen atılımlardan sonuçlar elde etmeye başlandığını anlattı.

Aksoy, Mersin'in pazar payını genişletmek, bilim, teknoloji ve firma gelişimi açısından açılım sağlaması amacıyla China Suzhou Innovation Parkı (CSZIP) ile Mersin Teknopark arasında 17 Eylülde Suzhou kentinde iş birliği protokolü imzalanacağını kaydetti.

Mersin Teknopark'ta hazırlanan protokol kapsamında Çinli firmaların faaliyet gösterebileceğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
“Türkiye'de bir ilk olacak işbirliği, Mersin Teknopark ve kentin tanıtımında etkili olacak. Mersinli ve Çinli firmalar ortak araştırma-geliştirme proje ve patent geliştirme çalışmaları yapacaklar. Her iki ülkenin teknoloji geliştirme çalışmaları bu sayede Mersin'de hayat bulacak.”

İşbirliği çalışmalarının, “Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı”nın arabuluculuğu ile başladığını, organizasyonun da yine aynı kurum tarafından sürdürüldüğüne işaret eden Aksoy, “Çin'in dünyaya açılmak için başlattığı süreci Mersin için fırsata dönüştüren adımları atarak, işbirliği protokolünün bu noktaya gelmesinde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen oldukça etkili oldu. Verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Mersin'in küresel rekabette önemli bir oyuncu olabilmesi için protokolün önemli bir misyon üstleneceğini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:
“Doğu Akdeniz'de Asya ile Avrupa arasında köprü görevi üstlenmek için başlattığımız inovasyon çalışmaları meyve vermeye başladı. İmzalanacak bu anlaşma ile hem kentimiz hem de ülkemiz önemli kazanımlar yakalayacak.”
Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreteri Selami Gedik, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ve Tarsus Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karagözlü katıldı.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
cin, ilgisi, mersin, teknoparkına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nükleere son dakika ilgisi Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 14:17