IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2008, 14:23   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin'li Chery yatırım için gün sayıyor




Çin otomotiv devi Chery'nin Türkiye'ye ilişkin yatırım planında sona gelindi.


Chery Başkanı Yin Tongyao ve Başkan Yardımcısı Zhou Biren, Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'de incelemelerde bulundu. Bu iller veya başka bir ilde yatırım kararının verilmesi durumunda Chery'nin iki modeli Türkiye'de üretilecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Murat Mermer'in AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Chery Başkanı Yin Tongyao, Başkanı Yardımcısı Zhou Biren, Mermerler Otomotiv ile birlikte yaptıkları Avrupa Yedek Parça Lojistik Merkezini denetlemek üzere İstanbul'a geldi. Tongyao ve Biren, Chery;nin Türkiye pazarındaki yatırım planına ilişkin olarak Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'nde inceleme yaptı.
Gezi sırasında ekibe Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer ve Genel Müdür Oğuz Eken eşlik ederken, bu bölgelerde üretim yapan fabrikalar hakkında bilgi verildi.
Tongyao, Chery'nin yatırım konusundaki planının, önümüzdeki günlerde Mermerler'in yapacağı ön fizibilite çalışması sonrası karara bağlanacağını, Türkiye'de fazla talep gören 2 modelin üretilebileceğini kaydetti.
2010 yılında Türkiye pazarında Chery'nin lüks markasının satışının yapılacağını belirten Tangyao, hafif ticari araçların yanı sıra Türkiye'de ağır ticari araçların da satışına başlanacağını açıkladı. Tangyao, Türkiye ziyareti sırasında "Türkiye'ye ucuz olmak için değil, Türk markası olmak için geldik" yorumunu yaptı.

"BU YOLA ÇIKILDI DÖNÜŞ YOK"

Chery Başkanı Tongyao'nun Türkiye ziyareti hakkında bilgi veren Mermer, Mermerler Otomotiv'in 11 kişilik bir inceleme ekibi tarafından Türkiye'ye ilişkin hazırladığı rapor sonrasında Başkanı Tongyao'nun raporda anlatılanları yerinde görmek istediğini söyledi.
Türkiye'nin coğrafi avantajının Chery açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Mermer, Chery'nin mutlaka Türkiye'de olmak istediğini anlattı.
Son dönemde otomotiv sanayinde üretimde yaşanan daralmaya rağmen Chery'nin yatırım kararından vazgeçmediğini ifade eden Mermer, bazı riskleri almak gerektiğini, Türkiye gibi bir pazarın potansiyeline inandıklarını söyledi.
Mermer, Chery'nin Türkiye ile ilgili planında belli bir noktaya gelindiğini bildirerek, bu yatırımın sahiplenilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Chery'nin Türkiye'de satılan ve en fazla talep gören 2 modelinin üretiminin konuşulduğunu belirten Mermer, önümüzdeki dönemde Chery'nin A sınıfında geliştireceği modelin de Türkiye'de üretilebileceğini aktardı. Mermerler Otomotiv'in planlanan yatırımının yüzde 50 ortaklık şeklinde düşündüğünü dile getiren Mermer, şunları kaydetti:
"Daha fazlasını da yapabiliriz. Böyle bir yatırım minimum 250 milyon dolarlık maliyet doğurur. Chery yatırımdan vazgeçse bile sözleşmemiz gereği böyle bir yatırımı biz yapabiliriz. Tekirdağ'da daha önce aldığımız uygun bir arsamız bulunuyor. En kötü senaryo, Chery vazgeçerse bu yatırımı biz yaparız. Önümüzdeki birkaç ay içinde netleşecek. Yeni yıl sürprizi olabilir. Şu an ince hesap noktasındayız. Ana hatlar ortaya çıktı. Bu yola çıkıldı artık dönüş yok. Şimdi destek bekliyoruz."
Mermer, yatırım planlanan şehirlerden büyük ilgi gördüklerini, inceleme yaptıkları illerin dışında Tekirdağ ve Aydın'dan da davet aldıklarını, bu illerin yöneticileriyle görüşeceklerini söyledi.
Kurulması planlanan fabrikanın arsasının kendilerine ait olmasını istediklerini belirten Mermer, bazı emlakçıların da kendilerini sürekli arayarak arsa göstermek istediğini anlattı.

CHERY'NİN TÜRKİYE'DE PAZAR PERFORMANSI

Murat Mermer, Chery'nin Nisan ayından bu yana 2 binin üzerinde otomobil sattığını, bu yıl sonu hedeflerinin 5 bin adedi geçmek olduğunu bildirdi.
Satışlarının doğu bölgelerinde yoğunlaştığını belirten Mermer, en fazla satışı Antalya ve Diyarbakır bayilerinin yaptığını, modeller içinde ise Tiggo'nun çok ilgi gördüğünü söyledi.
Sattıkları otomobillere satış garantili LPG geri dönüşüm imkanı verdiklerini de ifade eden Mermer, müşterilerin yüzde 50'sinin bu dönüşümü yaptırdığını kaydetti.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chery, cinli, gÜn, icin, sayıyor, yatırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkkuşu ilk uçuş için gün sayıyor Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 23:17
Serena Vizyon için Gün Sayıyor Violent Sinema Dünyası 0 21 Ekim 2014 09:37
THY siparişleri teslimat için gün sayıyor Chelt Havacılık Haberleri 0 28 Kasım 2010 01:02