IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 13:24   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saakaşvili, Ruslar'a yüklendi




Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusların, bayraklarına dokunamayacağını ve parlamentolarına giremeyeceğini söyledi.

Saakaşvili, Parlamento'da hükümetinin 2008 yılı faaliyet raporu ile ilgili sunum yaptığı konuşmasında, ağırlıklı olarak geçen ay Güney Osetya'da ortaya çıkan kriz ve sonrasında yaşanan gelişmelere değindi.

“Beni millet seçti ve büyük sorumluluk verdi' diyen Saakaşvili, ülkesinin demokratik kalkınması ve halkının daha iyi bir yaşama kavuşması için sürekli mücadele içinde olduğunu söyledi.

Rusya'nın, Gürcistan'ın ekonomik açıdan kalkınmasını istemediğini savunan Saakaşvili, ekonomilerinin geliştiği sürece Rusya'nın, ülkesi üzerinde tehlike oluşturacağını ifade etti. Rusya'nın bölgede çok tehlikeli bir oyun oynadığı konusunda uluslararası toplumu sürekli uyardıklarını belirten Saakaşvili, şunları kaydetti:

“Rusya, tarihi tekrarlamak ve topraklarımızı yeniden işgal etmek istedi. Biz, buna izin vermedik. Halkımızın sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlayabilmek için Rusların bir çok kışkırtıcı hareketini görmezden geldik. Ruslar, Güney Osetya'daki altyapıyı tahrip etti. Osetler ile ilişkilerimizin iyileşmesi ve aynı çatı altında yaşamamızı engellemek için her şeyi yaptı.”

Bir çok uluslararası siyaset uzmanı tarafından “Ruslara niçin karşı çıktınız?” sorusunun yöneltildiğini hatırlatan Saakaşvili, “Ruslar, ateşkes kararı almamıza rağmen kışkırtıcı eylemlerini sürdürdü. Kimseye boyun eğmedik. Düşmanımız hiç bir zaman sırtımızı göremeyecek” şeklinde konuştu.

-GÜNEY OSETYA'DA 188 ASKER ÖLDÜ -

Saakaşvili, Güney Osetya'daki çatışmalarda, Gürcistan'ın 188 askerini kaybettiğini belirterek, askerlerin büyük kahramanlık gösterdiğini ve isimlerinin hiç bir zaman unutulmayacağını belirtti.

Gürcistan'ın, özgürlüğünün yanında Batı'nın da özgürlüğü için mücadele verdiklerini söyleyen Saakaşvili, “Ruslar, kirli elleriyle hiçbir zaman bayrağımıza dokunamaz ve parlamentomuza giremez” dedi.

Rusya'nın, ülkede iç karışıklık yaratmak istediğini iddia eden Saakaşvili, Rus saldırılarına karşı birlik ve dayanışma içinde olduklarını belirterek, muhalefet ve iktidarı kimsenin karşı karşıya getiremeyeceğini ifade etti.

Muhalefet partileri ile ülkenin toprak bütünlüğü ve diğer sorunların çözümünde işbirliğine devam edeceklerini söyleyen Saakaşvili, “Rus askerinin Gürcistan'ın kalbinde durduğunu ve topraklarındaki tehlikenin devam ettiğini” kaydetti.
Rusya'nın, Karadenizdeki petrol akışını ele geçirmek istediğini söyleyen Saakaşvili, bunun anahtarının da Gürcistan'ın elinde olduğunu belirtti.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ruslara, saakaşvili, yüklendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saakaşvili reform kartını açtı Spammer Haber Arşivi 0 21 Temmuz 2009 03:50
Gürcistan'da Saakaşvili'nin istifası istendi Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 17:57
Chavez: Saakaşvili ABD'nin kuklası Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:28
Saakaşvili'nin stratejisine ağır eleştiri Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 21:48
Saakaşvili'den ateşkes önerisi Crips Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 13:46