IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 13:40   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler ağırlığa Avrupalılar gösterişe önem veriyor




Altınbaş Holding'in altın markası Ellda'nın Genel Müdürü Vahdet Keleş, mücevher üretimlerinin yüzde 40'ını 40 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, Türk tüketicilerin ağırlığa, Avrupalı ve ABD'li tüketicilerin ise hafif, ama gösterişli ürünlere önem verdiklerini söyledi.

Keleş, kendi fabrikalarında ürettikleri mücevheri, Türkiye'de bin 200 satış noktasında tüketicilerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Türkiye'de gelecek 4-5 yıllık süreçte perakende mağazaları da açmayı planladıklarını ifade eden Keleş, kısa vadede ise sadece satış noktaları ile faaliyet göstermeyi, markalarını bilinir hale getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Keleş, Almanya ve ABD'deki satış ofisleri üzerinden de 40 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Toplam üretim kapasitemiz 5 ton. Bunun yüzde 60'ını iç piyasaya, yüzde 40'ını yurt dışına satıyoruz. Bu oranı yavaş yavaş yüzde 50'lere hatta yüzde 80'lere çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Balkan ülkeleri ile Rusya'ya daha çok pırlanta sattıklarını dile getiren Keleş, “Bizim ihracat müşterilerimizin tercihleri daha çok altın takı oluyor. 9-14 ayar, ABD'nin bazı bölgelerinde 10 ayar altın takılar tercih ediliyor. Tercih edilenler de daha ziyada hafif ürünler. Türk tüketiciler ağırlığa, Avrupalı ve ABD'li tüketiciler ise hafif, ama gösterişli ürünlere önem veriyor” diye konuştu.

Keleş, altının Türk tüketicisinin gözde yatırım aracı olmaya gelecekte de devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“2003 yılında 384 dolar olan altının onsu 2008'in ocak ayında 900 doları aştı. Şuan 700 küsur dolarlarda. Hiçbir yatırım aracı altın kadar yukarı doğru yükselen bir ivme göstermiyor. Ancak, bizim gibi takıdan para kazanan, takının ticaretini yapan, üretimini yapan firmalarda altının değeri çok fazla önemsenmiyor. Çünkü biz altından değil işçilikten para kazanıyoruz. Altının değeri ne kadar düşerse biz işçilikte o kadar rahat ederiz. Ancak, altının yükselmesi de bizi olumsuz etkiliyor. Tüketicinin cebinden çıkan para yüksek olduğu için, altının onsunun, gramının yüksek olması bizim açımızdan olumsuz.”

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağırlığa, avrupalılar, gösterişe, türkler, veriyor, önem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evolve ses ve müziklere önem veriyor Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 28 Eylül 2014 02:30
Kadınlar Sağlığına Ne Kadar Önem Veriyor Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Kasım 2012 21:52
Avrupalılar 'Dabbe'yi Sevdi Thetis Haber Arşivi 0 28 Ekim 2012 09:06