IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 13:53   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlete tazminat davası açtılar




ANTALYA'da 3 yıl önce suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklanıp 11 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden mübaşir Musa Nurlu ile oto galerici Ali Kaya, Maliye Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi 100'er bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Antalya Adliyesi'nde mübaşir olan Musa Nurlu, 2005 yılının Kasım ayında, ‘suç örgütü kurarak hırsızlık yapıldığı’ iddiasıyla düzenlenen ve ‘Serdarlar Çetesi’ olarak bilinen gruba yönelik operasyon kapsamında tutuklandı. Suç örgütünün üyelerinden biriyle yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 11 Kasım 2005'te tutuklanan Musa Nurlu, Antalya E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'ne konuldu. Burada 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Musa Nurlu'nun yargılanması, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 3 yıl devam etti. Nurlu, yargılama sürerken mesleğinden ihraç edildi, ancak bir süre sonra da delil yetersizliğinden beraat etti. Nurlu, beraatinin ardından hukuki mücadele başlatarak, ‘haksız tutuklama’ gerekçesiyle Maliye Bakanlığı aleyhine tazminat, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne de ‘göreve iade’ davası açtı.

Nurlu, avukatı Mustafa Murat Bilgin aracığıyla Antalya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde, tutuklu kaldığı 11 Kasım 2005 ve 11 Ekim 2006 tarihinden itibaren kendisine yasal faiziyle ile birlikte 50 bin YTL'si manevi, 50 bin YTL'si maddi, 100 bin YTL tazminat ödenmesini talep etti. Maliye Bakanlığı aleyhine açılan davanın dilekçesinde, Nurlu'nun tutuklu kaldığı 330 gün boyunca kendisi ve ailesinin manevi açıdan büyük kaybı bulunduğu, çektikleri üzüntünün de kaybı artırdığı ifade edildi. Beraatine karşın, yargılama sürerken idari kararla memuriyetten ihraç edilen Musa Nurlu, 17 yıllık memuriyetin ardından su dağıtım firmasında işe girdiğini söyledi. Tutukluluğu süresince kendisinin ve ailesinin büyük zorluklar yaşadığını, üniversiteyi kazanan çocuğunu okuluna gönderemeyecek duruma geldiğini bildiren Nurlu, işçi olarak girdiği su dağıtım firmasından aylık 600 YTL kazandığını belirtti.

Nurlu'nun avukatı Mustafa Murat Bilgin, tazminat talebine ilişkin sonuç elde edememeleri halinde davayı AİHM'e taşıyacaklarını bildirdi.

AYNI OPERASYONDAN BİR DAVA DAHA

Yine aynı operasyon kapsamında tutuklanıp cezaevine konulan ve 11 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Ali Kaya da Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne maddi ve manevi 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Turgut Reis Caddesi'nde oto galericiliği yapan Ali Kaya da ‘Serdarlar Çetesi’ operasyonu kapsamında 11 Kasım 2005'de tutuklanarak cezaevine konulduğunu ve İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Ekim 2006'da yapılan duruşmada tahliye olduğunu söyledi. Evli ve bir kız babası olduğunu ifade eden Ali Kaya, “Tutuklandığımda çocuğum beni tanıma yaşındaydı. Tutuklanmam nedeniyle çocuğum 11 ay baba sevgisinden mahrum oldu. Yine 11 ay süresince tutuklu bulunmam nedeniyle tüm işlerim altüst oldu. Eşim, bankadaki işinden kovuldu. Kısacası haksız tutuklama neticesinde uğradığım maddi ve manevi zararım çok fazla. Açtığım maddi ve manevi tazminat davası manevi ızdırabımı karşılayamaz” diye konuştu.
Ali Kaya'nın tutuklu bulunduğu 11 ay süresince otomobil ve gayrimenkullerine el konulduğunu belirten Avukatı İzzet Samur, “Müvekkilimin tutuklanmasının ardından 07 AK 292 plakalı otomobili ve üzerine kayıtlı bulunan gayrimenkulü üzerine tedbir konulmuş ve uzun süre aracını trafik otoparkından alamamıştır” diye konuştu.

Avukat Samur, “Müvekkilim tutuklandıktan 11 ay sonra duruşmaya çıktı. Kişi hakkını 11 ay sonra arayabildi ve ilk celsede tahliye oldu. Tutuklu kişinin bu kadar uzun süreçte duruşmaya çıkartılmasına karşıyız. İkinci duruşmada da beraat etti. Bu olay devlete de maddi ve manevi yük getirmiştir. Biz doğal olarak yasal hakkımızı arayacağız” dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtılar, davası, devlete, tazminat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlete beni koruyamadın davası açtı AngeL Haber Arşivi 0 30 Ocak 2015 13:35
Niye depremi bilemediniz davası açtılar Soul Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2011 10:35
Google'ye Tazminat Davası Ocean Ağ, Network ve Networking 0 30 Mayıs 2008 00:29