IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 14:14   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kiler hedefin gerisinde kaldı




Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, 2008 yılında yatırımcının, motivasyonunun bozulduğunu ve motivasyon kaynaklı olarak biraz daha temkinli hareket etmek zorunda kaldığını belirtti.

Ümit Kiler, mağaza sayısında 2008 yılı için belirledikleri hedeflerin biraz gerisinde kaldıklarını belirterek, piyasalardaki gelişmelerden dolayı bunun normal olduğunu söyledi.

Kiler, "nitekim Türkiye'de bir 2008 yılını atlattık. Türkiye ciddi bir sınavdan geçti. Yatırımcıların motivasyonu bozuldu. Herkes biraz daha temkinli hareket etmek zorunda kaldı. Bizler de bu süreçte önümüzü görmek için biraz yavaş hareket ettik" diye konuştu.

Sektörde rekabetten dolayı her geçen yıl daralmanın söz konusu olduğuna işaret eden Kiler, "bu daralma içerisinde kendinizi muhafaza edebiliyorsanız, müşterinizi koruyabiliyorsanız çok büyük bir başarı" dedi.

Bu yıl yatırımcının motivasyonunun bozulduğunu ve motivasyon kaynaklı olarak biraz daha temkinli hareket etmek zorunda kaldığını belirten Kiler, herkesin önünü görmek istediğini, bu durumun yavaş yavaş düzelmesini ümit ettiklerini söyledi.

2009'u çok olumsuz görmediklerini, ümitli olduklarını, özellikle yerel seçimlerden sonra piyasaların açılacağını düşündüklerini ifade eden Kiler, önümüzdeki yıl için henüz açıklanabilir hedeflerinin olmadığını, aldıkları Yimpaş mağazalarının açılış tarihlerinin belirlenmesiyle oturup 2009 hedeflerini belirleyeceklerini kaydetti.

Perakende sektöründe hala çok dağınık bir yapı bulunduğunu, önümüzdeki dönemde mutlaka konsolidasyonlar olacağını, bunlara karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan Kiler, şöyle devam etti:
"Biz de bu tür yerel zincirlerle görüşüyoruz. Bu yerel zincirler hiçbir zaman bizim daha önce yaptığımız alımlar gibi 20-30 mağazalı gruplar değil, daha küçük... Bir ilde yapılanmış, orada büyümüş, 3-5 mağazası olan bu zincirler özellikle Anadolu'da yer alıyor. Bu tür zincirlerle görüşüyoruz, ilgileniyoruz. Netleşmiş bir şey yok. 10 grupla görüşüyorsunuz, bir tanesiyle anlaşıyorsunuz."

HALKA AÇILMA PLANI YOK

Ümit Kiler, Kiler'in halka açılma planının bulunmadığını bildirdi.

Kiler, aldıkları Yimpaş mağazalarını henüz açmadıklarını, tadilat ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini, bu mağazaların tamamını kendi konseptlerine göre yeniden projelendirdiklerini anlattı.

Türkiye'ye yurt dışı piyasalarda bir yıl önce başlayan krizin sıçramadığını, bunun atlatıldığını ve ülke ekonomisinin de eskisi gibi kırılgan olmadığını belirten Kiler, "İnşallah bundan sonra da atlatırız" dedi.

Dış piyasalardaki krizin inşaat sektörünü ise etkilediğini, şu anda bu sektörde ciddi bir tıkanmanın söz konusu olduğunu vurgulayan Kiler, tüm Türkiye'de konut projelerinde sıkıntı bulunduğunu, ancak alışveriş merkezi ve rezidanslardan oluşan İstanbul Sapphire projelerini, inşaat sektörünün içerisinde görmediklerini ifade etti.
Kiler, "o farklı bir proje. 170 tane bağımsız bölüm var. Türkiye ve yakın ülkelerden müşteri arayan bir proje. Yıllık satış hedeflerimizin üzerindeyiz" dedi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerisinde, hedefin, kaldı, kiler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xbox One, bir kez daha PS4'ün gerisinde! Deep Xbox 0 21 Kasım 2014 19:22
Google Beklentilerin Gerisinde Kaldı hayLaz Google 0 22 Temmuz 2013 03:40
Halen 2G'nin gerisinde! Zen 3G 0 09 Mart 2013 14:56
Google Webmaster Araçlarında Coğrafi Hedefin Önemi Deep Google 0 19 Mayıs 2012 16:40
Modern Warfare, Skyrim'in Gerisinde Kaldı! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Kasım 2011 18:17