IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2008, 12:12   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gemi acenteleri çizmeyi aştı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


‘Yanınıza para, kredi kartı almayın, Türkiye güvensiz’ broşürü çıldırttı
KUŞADASI Limanı'na geçen hafta yanaşan Malta bandıralı ‘Celebrty Galaxy’ adlı gemide dağıtılan, “Limana indiğinizde yanınıza para, kredi kartı ve değerli eşyalarınızı almayın” uyarısının yer aldığı Türkiye'yi karalayıcı broşür esnafı ve turizmciyi ayağa kaldırdı. Kuşadası Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda, bu konuda uluslararası düzeyde girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

Kruvaziyer gemilerindeki turistlere acentelerce dağıtılan bilgilendirme yazıları, Türkiye'yi karalama kampanyasına dönüştü. Turistleri gemiden alıp, ören yerlerini gezdirdikten sonra anlaşmalı mağazalara götüren gemi acentelerinin, çarşı esnafını kötülemek amacıyla bastırdığı broşürler turisti ürkütürken, ülke ekonomisine de zarar veriyor. Geçen hafta Kuşadası Limanı'na giren Malta bandıralı ‘Celebrty Galaxy’ isimli gemide dağıtılan broşür bardağı taşırdı. Broşürde turistlere Türkiye'nin çok güvensiz bir ülke olduğu anlatılırken, “Kuşadası Limanı'na indiğinizde yanınıza kesinlikle para, kredi kartı ve diğer değerli eşyalarınızı almayın. Limandan çok fazla uzaklaşmayın. Türkiye güvenli değil” ifadelerine yer verildi. Alışveriş yapmak isteyen turistlerin acentece güvenli olduğu iddia edilen anlaşmalı alışveriş merkezlerine götürüleceği duyuruldu. Skandal broşür Kuşadası esnafını ve turizmcileri isyan ettirdi.

Kurvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası'ndaki bu durum ciddi bir rahatsızlık yarattı. Durumu değerlendirmek üzere Kaymakam Mustafa Esen başkanlığında, Belediye Başkanı AKP'li Fuat Akdoğan, TÜRSAB, ticaret odası, şoförler odası ve diğer meslek örgütlerinin temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Dağıtılan broşürün yeminli tercüme bürolarında tercümesinin yapılmasına, resmi kanallarla gerekli girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

Kuşadası Kaymakamı Esen, son dağıtılan bildiriyla ilgili gerek gemi, gerekse acente nezdinde girişimde bulunacaklarını belirtirken, “O broşürde yazılanların hiçbirini ne Kuşadası ne de Türkiye hak ediyor. Akdeniz'deki en büyük limanlardan biriyiz. Broşürün tercümesi tamamlandıktan sonra gerekli resmi tüm girişimlerde bulunacağız. Kimsenin ülkemizi kötülemeye hakkı yok ve buna izin vermeyeceğiz” dedi.

TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlkbaharda gemilerin ziyaret ettiği hiçbir liman için bu tür bildirilerin dağıtılamayacağını vurgulayarak, “Gemiler Türkiye, Yunanistan, İspanya sahillerini geziyor. Ama hiçbirinde böylesi karalayıcı ve çirkin broşürler dağıtılmıyor” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Eylül 2008, 12:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gemi acenteleri çizmeyi aştı




o brosurLeri dağıtanLar aasıL doLandırıcı Sahdekar Serefsiz..dir

__________________
Başarılı olduğunuz işlerde, herkesin sizi aLkışlamasını beklemeyin.
Çünki bazı eLLer o sırada sizin kuyunuzu kazmakla meşguldür...

Kaybetmekten korkumuz yok, Gitmek isteyen Koşsun...
 

 

Etiketler
acenteleri, aştı, cizmeyi, gemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Volkan Konak - Gemi Geliyi Gemi Amelia U, Ü, V, Y, Z 0 19 Mayıs 2014 21:03
Gemi Tipleri Nedir? Gemi Çeşitleri + Gemilerin Özellikleri.(Türk Yapımı Savaş Gemisi) Sevda Merak Ettikleriniz 0 09 Temmuz 2011 02:07
GeneL Kurmay 'Çizmeyi Aştılar!' AngeL Haber Arşivi 3 09 Haziran 2007 11:17