IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2008, 12:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şemdinli duruşması ertelendi




Şemdinli davasının dördüncü duruşması yapıldı. Dava ,19 Aralık 2008'e ertelendi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait kitapevinin bombalanmasının ardından meydana gelen olaylar sonrası, 2 astsubay ve 1 PKK itirafçısı hakkında açılan davanın dördüncü duruşması Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görüldü. Yaklaşık 40 dakika süren duruşma 19 Aralık 2008’e ertelendi.

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin 16 Mayıs 2007’de ‘eksik soruşturma’ gerekçesi ile bozduğu Şemdinli davasına, Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Eylül 2007’deki 4’üncü duruşmasında görevsizlik kararı vermişti. Askeri Mahkemeye gönderilen Şemdinli davasının ilk duruşması, 14 Aralık 2007’de görülmüş ve bu duruşmada tutuklu Astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Askeri Mahkeme’deki 4'üncü duruşma bugün saat 14.00’de başladı. Bir önceki duruşmada olduğu gibi tutuksuz yargılanan Astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş duruşmaya katılmazken, sanık avukatı Vedat Gülşen hazır bulundu. Müdahil avukatlar Dincel Aslan, Murat Timur, Cüneyt Caniş ilk duruşmada, Askeri Mahkemenin görevsiz olduğu yönündeki taleplerinin kabul edilmemesi üzerine geçen duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmaya da dinleyici olarak katıldı.

Sanıkların Avukatı Vedat Gülşen, Seferi Yılmaz'ın, ‘yardım ve yataklık ve terör örgütü üyesi olmak’ suçlarından Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığına dikkat çekerek “Seferi Yılmaz hakkındaki dosyaların celbine ve bu davayla ilgili belgelerin bu dava dosyasına eklenmesini talep ediyorum. Çünkü 9 Kasım 2005 ve öncesinde Yılmaz’ın Kandil Dağı’nda bulunan ‘Sabri’ kod adlı terör örgütü üyesiyle konuşmaları bu dava dosyasında bulunmaktadır” dedi.

SEFERİ YILMAZ’DAN ERGENEKON İDDİASI
Seferi Yılmaz da savunmasında, Ergenekon iddianamesinde Şemdinli ile ilgili bilgilerin mevcut olduğunu bu kapsamda sanıkların tekrar sorgulanmasını talep ettiğini söyledi. Yılmaz, “Şu an gündemde olan Ergenekon soruşturması kapsamında basında yer alan bazı bilgilere göre, Şemdinli’de meydana gelen bombalama olayı ile ilgili İdris Özer isimli şahsın itirafları ve soruşturma kapsamında yapılan teknik takip sonucunda Kaya ve İldeniz’in bu örgütle irtibatlı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur. İddianamenin istenerek sanıkların tekrar sorgulanmasına talep ediyorum” dedi. Yılmaz hem sözlü hem de yazılı olarak hazırladığı 2 sayfalık yazıyı da mahkeme heyetine sundu.

Avukat Vedat Gülşen ise, Seferi Yılmaz’dan sonra söz alarak, bütün maksadın terör örgütünün devletle hesaplaşması olduğunu ve Yılmaz’ın söylediklerinin de terör örgütü PKK’nın talimatı olduğunu ileri sürdü. Avukat Gülşen, müdahillerin bu talebine itiraz ederek, Şemdinli olayının 9 Kasım 2005 tarihinde, Ergenekon’un ise yeni bir soruşturma olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti Seferi Yılmaz’ın talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 19 Aralık 2008 tarihine erteledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
duruşması, ertelendi, Şemdinli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mursi'nin duruşması ertelendi! Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:43
İnternet Andıcı duruşması ertelendi PassioN Haber Arşivi 0 26 Mart 2012 19:32
Karaciç'in ilk duruşması yapıldı Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 23:18