IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2008, 11:52   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FT: Türkiye’nin nükleer ihalesi fiyasko ile sonuçlandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye’de ilk nükleer santral ihalesinde umulan ilgi gösterilmemesi, yurt dışında da yankılandı. Financial Times gazetesi, ihalede sadece bir teklif yapılmasının, “mahcup edici" bir gelişme olduğunu savundu. Gazete, Türkiye’nin fazla acele ettiğini, ek süre taleplerini geri çevirdiğini, bunun da “geri teptiği"ni öne sürdü.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Delphine Strauss imzasıyla yayımlanan Ankara kaynaklı haberinde Türkiye’nin nükleer ihalesinin fiyasko ile sonuçlandığını belirterek “Türkiye’nin pahalı enerji ithalatına bağımlılığını azaltma çabalarında terslik yaşandı" değerlendirmesini yaptı.

OECD Nükleer Enerji Ajansı Direktörü Luis Echevarri’nin “Nükleer (enerji) Türkiye için çok iyi bir seçenek" değerlendirmesine yer verildiği haberde şöyle denildi:

“Ancak ilk başta yabancı ve yerli gruplar arasında yaygın bir ilgi uyandıran projeye sönük yanıt, Türkiye’nin ilk santralini 2015 yılına kadar devreye sokma iddiası açısından kuşku yaratacak mahcup edici bir gelişme."

“KÜRESEL TÜRBÜLANSA RAĞMEN EK SÜRE VERİLMEDİ"
İngiliz gazetesi, Türk hükümetinin bazı şirketlerden hazırlıklar için daha fazla süre verilmesi talebine karşın ihale tarihini değiştirmediğini, küresel piyasalardaki türbülansa rağmen geçen Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ek süre verilmeyeceğini tekrarladığını kaydetti. Gazete şu görüşleri dile getirdi:


“Türkiye’de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi, dikkatleri başka tarafa çeken siyasi olaylarla geçen bir yıldan sonra ekonomik programında ilerleme göstermeye istekli. Aynı zamanda küresel piyasalarda çalkantılar ve yurt içi gerginliklerin, Türkiye’nin yabancı yatırımcıları çekme kabiliyetine zarar vermeyeceğini de kanıtlaması lazım.ö

“İHALE REFERANS GİBİ GÖRÜLEN ŞİRKETLERİ ÇEKMEDİ"
Ancak nükleer santral projesinde acele edilmesinin “geri teptiğiöni öne süren gazete “İhale, sektör için referans gibi görülen, merkezi ABD’de olan Westinghouse veya Fransız Areva gibi şirketlerin ilgisini çekmeye başarmadı. Başka gruplar da, ihale belgelerini satın aldı ancak teklif vermedi" diye yazdı.


Financial Times’e konuşan bir uzman da, “Nükleer alanda 2015 yarın demektir. Tedarikçiler, daha fazla süre talep ettiğinde kulak verilir" şeklinde konuştu.

Bu arada gazete, İstanbul’daki bir analiste dayanarak gerçek rekabet yokluğu nedeniyle nükleer santral karşıtlarının, daha kolayca hukuki yollara başvurabileceğini belirterek ihalenin askıya alınabileceğini veya iptal edilebileceğini de belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fiyasko, ihalesi, ile, nükleer, sonuçlandı, türkiye’nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de din ihalesi kime verildi? Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:38
Türkiye, uzun menzilli füze ihalesi konusunda ABD'den süre istedi AngeL Haber Arşivi 0 29 Ekim 2013 15:54
TMMOB: Nükleer santral ihalesi iptal edilmeli Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Eylül 2008 17:30