IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2008, 10:31   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘CIA yöntemi’ katili buldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Boş arazilerde bulunan ceset parçalarından maktulün kimliğini belirleyemeyen Ankara polisi, CIA’nın kullandığı yüz geliştirme sistemiyle cinayeti aydınlattı

Ankara’da dehşet yaratan ceset parçalarının sırrı, CIA’nın yüz geliştirme sistemiyle çözüldü. Herşey Seyranbağları semtinde boş arazide top oynayan çocukların bir torba içinde buldukları çürümüş el parçalarıyla başladı. Yaklaşık 1 ay önce öldürülmüş bir kadının sol eli bulundu. Polisin bölgede yaptığı incelemede yine torbalar arasında kadının diğer eli ve 2 bacağı bulundu. Kadının kimliği ve yaşının belirlenmesi için parçalar Adli Tıp’a gönderildi. Ancak ne parmak izi çıkarılabildi ne de kemikleri kırıldığı için yaşı belirlenebildi. Sadece tırnakları arasında bir erkeğe ait olduğu sanılan deri kalıntıları DNA incelemesi sonucu tespit edildi.

1100 kişiyle görüşüldü
Dedektifler, bölgede bulunan 1100 kişiyle yüz yüze görüştü. Bu arada yine aynı bölgede bir binanın giriş katında oturan aile, banyonun aralığından gelen kokudan rahatsız oldu ve yapılan araştırmada çürümüş bir insan başı bulundu. Kafatasında yapılan diş incelemesi pek çok diş sonradan yapılma olduğu için bir sonuç vermedi.
ABD yapımı bir filmde görülen bilgisayarla insan animasyonlarının bu ülkenin gizli servisi CIA tarafından kullanıldığını hatırlayan bir emniyet yetkilisi, İstanbul’da bulunan ve bu konuyla ilgilenen meslektaşlarından yardım istedi.
Bulunan tüm parçalar teker teker pek çok açıdan fotoğraflanarak internet üzerinden İstanbul’daki bilgisayar uzmanlarına gönderildi. Uzman, ceset parçalarının fotoğraflarını 3 boyutlu animasyon haline getirdi ve fotoğraflar puzzle gibi birleştirilerek kadının ortalama bir görüntüsü yaratıldı. Bu görüntüleri fotoğraf haline getiren polis ilk ipucuna ulaştı.
Dedektiflerin gösterdiği fotoğrafı tanıyan bir kadın, “Bu Döne teyze” diyerek yaşlı kadının Zafertepe 2.Cadde 5. Sokak 62/3 numaradaki adresine götürdü. Polis, cesedin Döne Aşut(75)’a ait olabileceğini ihtimali üzerine yoğunlaştı.
Üç oğlu olduğu belirlenen yaşlı kadının 2 oğlunun yurtdışında yaşadığı, yıllardır dul ve alkolik olan oğlu Mehmet Ali Aşut ve onun kızları Kübra ve Büşra ile yaşadığı öğrenildi.
Kimlik belirlenmesi için uzak bir akraba arayan polis Keçiören bölgesinde bulduğu İsmail Aşut adlı akrabasından DNA örneği aldı ve cesetin ‘Yozgat’a tatile gittiği’ ifade edilen Döne Aşut olduğu kesinleşti.

6 parçaya bölmüş
Polis, Aşut’un oğlu ve torunlarını gözaltına aldı. Mehmet Ali Aşut, annesini öldürdüğünü itiraf ederek, cinayeti şöyle anlattı:
“Ölmeden önce 1800 YTL KEY ödemesi almıştı. Paradan bana da vermesini istedim. Ama alkol alacağım için vermedi. Ardından başlayan tartışmada dövdüm. Kafasına sopayla vurduğumda yere düştü. Sonra kızlar alıp yatağa yatırdı.
Sabah kalktığımızda öldüğünü anladık. Cesedi ne yapacağımızı düşünürken parçalayıp bavula koymaya karar verdim. Salonda başını kesmeye başladım. Ortalık çok kan olunca banyoya götürüp kanını akıttım. Banyoda 6 parçaya ayırdım. Göğüs bölümü bavula sığmayınca ikiye ayırdım. Her gün bir parçayı çeşitli yerlere attım.”
Babalarıyla gözaltına alınan 2 genç kız da aynı yönde ifade verirken, yaşlı kadının parmakları arasında bulanan et parçalarının da oğluna ait olduğu belirlendi. Yaşlı kadının göğüs bölümünün bulunduğu ve oğlu tarafından dereye atıldığı ifade edilen 2 valiz ise bulunamadı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘cia, buldu, katili, yöntemi’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime [Hoşça Çık…] Hayal Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Nisan 2010 10:45
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26