IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2008, 16:23   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ünlü müzisyen Demirkazık'ta öldü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dağ tırmanışında karda ayağı kaydı, 150 metre yükseklikten düştü

NİĞDE’nin Çamardı İlçesi’ndeki Demirkazık Dağı’nda yürüyüş ve tırmanış yapan amatör dağcılardan tanınmış müzisyen 45 yaşındaki Tanju Duru, sarp yamaçta ayağı kayınca 150 metre yükseklikten düştü. 20 santimetre kar olan dağda başını kayaya çarptığı belirlenen Duru, kurtarılmayı beklerken yaşama veda etti. Dağ tutkunu Tanju Duru’nun cesedi, Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından helikopterle alınıp Çamardı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Duru’nun ölümüyle Aladağlar’da 52 yılda ölen dağcı sayısı 15’e çıktı.
Şeker Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen müzisyen Tanju Duru ile arkadaşları Ebru Uçurum, Volkan Çakmak ve Cevher Bilger, dağ yürüyüşü ve tırmanışı için Demirkazık Dağı’na geldi. Aladağlar’ın en yükseği olan 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı’nın zirvesine tırmanış yapan 4 arkadaş, 20 santimetre karlı kaplı olan dağın eşsiz manzarasını izledikten sonra dün sabah dönüşe geçti. Saat 16.00 sıralarında Tanju Duru, ayağı kayınca dengesini kaybedip, yamaçtan sürüklendi. Sarp kayalıklarla kaplı bölgede yaklaşık 150 metre kayan Duru, Yıldızbaşı Akçaygeçiti’ne düştü.
Demirkazık’ın 3 bin 200 metre yüksekliğinde Akçaygeçiti’nde yaralı olarak mahsur kalan Duru’ya, arkadaşları teknik imkanlarının yetersiz olması nedeniyle müdahale edemedi. Bunun üzerine AKUT ve jandarmadan yardım istedi. Bu sırada bölgede tırmanış yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Duygu Başoğlu, Deniz Çakır, Duygu Dilaver de, yaralıya moral verip, yardımcı olmaya çalıştı. Düştüğü yamaçtan arkadaşlarına sesini duyuran Duru, iyi olduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 6 dereceye düştüğü bölgede, sürekli konuşturulmaya çalışılan Tanju Duru’dan bir süre sonra haberi alınamadı.

AKUT KATIRLARLA BÖLGEYE GİTTİ
Yardım çağrısı üzerine bölgeye gelen AKUT’un 5 kişilik kurtarma ekibi, geceyi yamaçta geçiren yaralı dağcıyı bulunduğu yerden almak için saat 05.00’de katırlara yükledikleri teknik malzemelerle yola çıkıp bölgeye ulaştı. Ardından da JAK timi, Demirkazık Dağı’ndaki Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayakevi’ne geldi. Burada yapılan hazırlıkların ardından JAK, timi saat 12.30’da Tanju Duru’nun bulunduğu yere kurtarma ekibini indirdi. Burada yapılan ilk müdahalede Duru’nun öldüğü anlaşıldı. Düşerken başını kayalara çarptığı anlaşılan Duru, sedye ile helikoptere çekilip, buradan tekrar Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayakevi’ne getirildi. Ölüm haberiyle arkadaşları gözyaşlarına boğulurken Duru’nun cenazesi, ambulansla Çamardı Devlet Hastanesi’ne morguna götürüldü.
Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından Duru’nun cenazesinin İstanbul’a gönderileceği bildirildi.

Tanju Duru kimdir?

Üniversite yıllarında ‘Ezginin Günlüğü’ne dahil olarak, grubun 1984-1990 yılları arasında çıkarttığı 5 albümde yer alan Tanju Duru, evinde kurduğu donanımla çeşitli belgeseller ve filmlere müzikler hazırladı, albümler kaydetti. Ardından 1999’da Durukayıt Stüdyosu’nu kurdu. Burada Türkiye’nin popüler müzisyenlerinin albümlerini kaydeden Duru, Yazı Tura Filmi’nin müziklerini bir albümde topladı. Duru, Mehmet Güreli’den Pinhani’ye, Bülent Ortaçgil’den Ayşe Tütüncü’ye kadar çok sayıda müzisyene albümler kaydetti. Duru, bu birikimini 2007’de 3 şarkının yanı sıra çeşitli belgeseller için yazılmış tema müziklerinin yer aldığı ‘Duru Zamanlar’ albümünde topladı. Doğasever ve özgürlüğe düşkün kişiliğiyle tanınan Duru, Karadeniz ve İran’da çok sayıda tura katıldı. ‘Barışa Pedal’ hareketinde aktif rol alıp yurt turuna çıkan Duru, mütevazi kişiliğiyle tanınıyordu.


Demirkazık'ta 52 yılda 15 dağcı öldü

MÜZİSYEN Tanju Duru’nun can verdiği Demirkazık’ı da kapsayan Aladağlar’da son 52 yılda ölen dağcıların sayısı 15’e yükseldi.
Kimler ne zaman öldü:
- Engin Kongar (21) - 8 Eylül 1956- Demirkazık batı (düştü)
- Sermet Taş (22) -27 Ağustos 1969, Aladağ Sıyırma doğu (düştü)
- Faruk Süner (27) - 20 Nisan 1975, Demirkazık batı (çığ)
- Rezzan Okşar (21)- 20 Nisan 1975, Demirkazık batı (çığ)
- Saadet Güçlü (19)- 1975, Aladağ Kaldı buzul (düştü)
- Mümtaz Çankaya (36)- 31 Ocak 1988, Aladağ Karamuk boğazı (düştü)
- Soner Ünsal (22) 30 Mart 1999 (düştü)
- Fransız Etiene Cortois (48)- Nisan 1999 -Demirkazık (çığ)
- Zümrüt Işık (22), Bahar Ural (22), Nilgün Acar (23) ve Soner Kolçak (24) (Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) 11.2.2006 - Demirkazık (çığ)
- Utku Kocabıyık (25), Seza Bürkan Yüksel (23) - 1 Ocak 2007- Demirkazık- Apışkara (düştü)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Ekim 2008, 16:24   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ünlü müzisyen Demirkazık'ta öldü




aLlah Rahmet eylesin..

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 

 

Etiketler
demirkazıkta, müzisyen, Ünlü, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirkazık'ta Ukraynalı 1 Dağcı Öldü, 11'i Kurtarıldı Thetis Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2012 09:05
Flaş!.. ünlü spiker dilara gönder, müzisyen koray candemir ile aşk yaşadiklari iddia PauL Haber Arşivi 1 01 Mart 2012 02:26