IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2006, 01:08   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kredİ Kartlarinda Şİfre DÖnemİ





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye, kredi kartıyla alışverişte 31 Mart'tan itibaren yeni bir uygulamaya geçiyor. Şimdiye dek kalemle imza atarak kredi kartlarını kullanan tüketiciler, "chip and pin" isimli yeni teknolojinin devreye girmesinin ardından önlerine uzatılan POS makinesine dört rakamlı şifrelerini tuşlayarak alışveriş yapacak.

31 Mart’ta başlayacak olan ‘chip and pin’ sisteminin tanıtımını ise Okan Bayülgen yapacak. Bilindiği gibi Bayülgen, 2004 yılında banka kartlarının alışverişlerde kullanılmaya başlanmasıyla ilgili reklam tanıtım filmlerinde oynamış ve büyük ilgi görmüştü. Bayülgen’in bu kampanyadaki başarısından oldukça memnun kalan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yönetimi yeni uygulama için yapılacak tanıtım filmlerinde de Bayülgen’i istiyor.
MOTOSİKLETLE GELECEK
Okan Bayülgen ile BKM arasında ise uzun süren pazarlıklar sonunda, tanıtım filmleri konusunda anlaşmaya varıldı. 2004 yılındaki reklam filmlerinden 600 bin dolar ücret alan Bayülgen’in yeni tanıtım filmleri için alacağı ücret ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak 2004 yılına göre şu anda ratinginin 4-5 kat arttığını söyleyen Bayülgen, daha yüksek bir ücret istiyor. Kampanyanın tanıtımı ise 31 Mart öncesi bir basın toplantısı ile yapılacak. Buna göre, toplantıda BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, uygulamayı basına anlatırken telefonla pizza siparişi verecek. Siparişten bir süre sonra ise motosikletli pizzacı olarak salona girecek olan Okan Bayülgen, seyyar POS cihazını Özinal’a uzatacak. Özinal da kredi kartı şifresini girerek uygulamayı gösterecek. 2007 yılı sonuna kadar sürecek kampanya boyunca Bayülgen’in rol alacağı ve alışveriş merkezlerinde geçecek çeşitli tanıtım filmleri çekilecek.
İngiltere pilot uygulama yaptı
İngiltere Kredi Kartları Takas Merkezi APACS’ın Kurumsal İletişim Direktörü Sandra Quinn, İngilizlerin, imza yerine şifre tuşlama yöntemini tutup tutmayacaklarını kestiremedikleri için önce Northampton kentinde pilot uygulama yaptıklarını söyledi.
Ülke çapında geçiş döneminin 2003 Ekim ayında başladığını belirten Quinn, İngiltere’de hâlâ imza atarak ödeme yapanların oranının binde 4’e düştüğünü anlattı.
İngiltere’de kredi kartı dolandırıcılığının 2004’te 424 milyon sterline ulaştığını belirten Quinn, eğilimlere bakılarak yapılan tahminlerin bu rakamın 2005 sonu itibarıyla 800 milyon sterline çıkacağını gösterdiğini ancak kredi kartlarında chip and pin sistemine geçilmesi üzerine 2005 yılında kart sahteciliğinde yüzde 25, kayıp ve çalıntı kartlarla yapılan dolandırıcılıkta ise yüzde 22’lik düşüş sağlandığını söyledi.
Avrupa’da üçüncü ülke olacağız
Sertaç Özinal, Türkiye’nin İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’da banka ve kredi kartlarında chip&pin uygulamasına geçen üçüncü ülke olacağını belirterek, “Kredi kartı sahteciliğini azaltan bu yöntemle Türkiye’de kart sahteciliği ve dolandırıcılığının büyük ölçüde önüne geçilmesi hedefleniyor’’ dedi. Mart ayı sonu itibarıyla Türkiye’de chip&pin uyumlu kart oranının yüzde 68’e, POS makinelerinin oranının yüzde 94’e, uyumlu ATM’lerin oranının da yüzde 32’ye ulaşacağını kaydeden Özinal, Türkiye’nin altyapı olarak İngiltere’ye kıyasla dönüşüm için daha iyi bir konumda olduğunu belirtti. Özinal, “İngiltere geçiş sürecini başlattığında uyumlu POS makinelerinin oranı yüzde 25 dolayındaydı, bizde ise yüzde 85’i hazır ve mart sonunda yüzde 94’ü hazır olacak’’ dedi. İngiltere’de geçiş sürecinin iki yıldan fazla sürdüğünü de anımsatan Özinal, Türkiye’de bunu bir ile bir buçuk yılda tamamlayacaklarını vurguladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
donemi, dÖnemİ, kartlarinda, kredi, kredİ, sifre, Şİfre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KREDİ KARTLARI Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 15:35
KREDİ İŞLEMLERİ Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 15:34
GEBELİK ve YAZ DÖNEMİ Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:52
Tanzİmat dÖnemİ Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 14:08