IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2008, 19:58   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sığınak yapıp, hazırlandılar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Aktütün Karakolu saldırısında, terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.

UZAK KORUMALAR HEDEF ALINDI

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Aktütün Karakolu'na yönelik dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lı teröristler saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi.
Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.
Saldırı sırasında Aktütün Jandarma Karakolu’nda daha önceden konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat Timleri teröristlere anında karşılık verdi ve şidetli çatışma saatler sürdü. Çatışmanın sürdüğü sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Çatışma ve bombardımanda teröristlerden 23’ü öldürülürken diğer teröristler yanlarında getirdikleri uçaksavar, ağır makineli silahları ve bu silahları taşıdıkları katırları da burada bırakarak Irak topraklarına kaçmaya başladı.

KÖYDE EVLER DE İSABET ALDI

Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı sırasında Aktütün Köyü’nde oturanlar evlerinden dışarı çıkamadı. Jandarma karakolu ve evlerin içice bulunduğu köyde PKK’lıların uçaksavar ve roketatarlarla yaptığı saldırıda bazı evlerin isabet alıp hasar gördüğü belirtildi.
Köylüler silah seslerinin saatlerce sürdüğünü belirterek, “Yoğun ateş altında kaldık, güpegündüz yapılan saldırı sırasında çocuklarımızın çoğu dışarıda oyun oynuyordu. Yoğun ateş altında kalınca herkes saklanabileceği yerler kaçtı. Köye giriş ve çıkışlar da yasaklandı” dedi.

KANDİL'DE KARAR VERDİLER

Çeşitli kaynaklara göre hain saldırının planları, 26 Eylül'de Kandil Dağı'nda toplanan PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda yapıldı.
Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Feyman Hüseyin, Duran Kalkan'ın da bulunduğu 30 kadar PKK yöneticisi, sonbaharda yapılacak eylemleri kararlaştırdı. Toplantıda terör örgütünün İran’da faaliyet gösteren kolu olan PJAK geçici olarak İran topraklarına çekilip, sınırdan Türkiye’deki jandarma karakolları ve askeri hedeflere saldırması talimatı verildi.

KYB: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KANDİL ÜZERİNDE

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, Türk savaş uçaklarının bugün Kuzey Irak’taki PKK’lı terörislerin üs olarak kullandığı Kandil Dağı üzerinde uçtuğu haberini verdi.
İnternet sitesinin bölgedeki kaynaklara dayanarak verdiği haberde, savaş uçaklarının henüz herhangi bir bombalama operasyonuna katılmadığını, bu uçuşların keşif amaçlı olduğu belirtildi.

BORDO BERELİLERDEN SICAK TAKİP

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Bordo Bereli timleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattıkları kapsamlı operasyon sürüyor. Bordo Berelilere bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandolar da destek verirken, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için timler sınırın karşı tarafına geçerek sıcak takip yapıyor.


Hava destekli sürdürülen operasyonlarda Türkiye- Irak sınırında yer yer şiddetli çatışmalar çıkarken, kobra helikopterler Aktütün Karakolu'na saldıran teröristlerin daha önceden saklanmak için kazdığı sığınakları gün boyu vurmaya devam etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hazırlandılar, sığınak, yapıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sığınak AngeL Kitap Tanıtımları 0 28 Ekim 2013 12:52
PKK'ya Ait 7 Sığınak Bulundu Thetis Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2012 20:04
Sığınak – Take Shelter N999 Sinema Dünyası 0 20 Mart 2012 16:04