IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2008, 07:10   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acıların en büyüğü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beş ay önce 6 askerin şehit edildiği Aktütün Karakolu'na Irak'ın kuzeyinden ağır silahlarla ateş açan PKK'lılar 15 askeri şehit etti, 21 askeri yaraladı. Saldırı sonrası 2 askerden haber alınamadığı açıklandı

Güpegündüz saldırdılar
Hakkâri'nin İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine 40, Irak sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakolu, 1992’den bu yana 5. kez PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Beş ay önce altı askerin şehit edildiği karakola Irak'ın kuzeyindeki kamplardan Türkiye'ye sızan ve sınırın diğer tarafından ağır silahlarla destek veren yaklaşık 350 terörist tarafından önceki gün öğle saatlerinde yapılan saldırıda altısı uzman erbaş ve sekizi er olmak üzere toplam 15 asker şehit düştü, 21 asker de yaralandı. İki askerden haber alınamazken 23 terörist etkisiz hale getirildi.
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün sabah basını bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki birliğe teröristlerce saldırı girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Teröristlerin Irak'ın kuzeyinden ağır silahlarla desteklendiğini belirten Gürak, şunları kaydetti:

Çatışmadan önce görüntü
"Saldırıdan önce, bir jandarma özel harekât timi ile takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe bölgesinde bir bölüğe yakın kuvvet bulunmaktaydı. Ayrıca bölge gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekât bölüğü ve bir komando bölüğü ile de takviye edilmiştir.
Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmış ve iki kol taarruz helikopterleri de bölgede görev almıştır. Ayrıca Aktütün Karakolu’na 10 kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edilmiş ve bu grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır. Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir.Bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
Zayiatın büyük kısmı Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. İki uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup hava kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir. Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

GATA'ya sevk edildiler
Gürak, yaralı askerlerin tam sayısı hakkında açıklama yapmazken, soru üzerine iki personelin ağır yaralı olduğunu, arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Yaralanan 21 askerden sağlık durumu ciddi olan altı asker, Genelkurmay'dan gönderilen ambulans uçakla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, PKK bir süredir hazırlık yaptığı saldırı için Zap’taki teröristleri kullandı. Teröristler sınıra yakın bölgelere çok sayıda sığınak yaptı; uçaksavar, ağır makineli biksi ve taşınabilir havan toplarını da beraberinde getirdi.

İlk hedef uzak koruma
Önceki gün 13.00 sıralarında harekete geçen teröristler karakola uzak koruma sağlayan Bayraktepe bölgesinde konuşlu askerleri hedef aldı. Bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla ateş açılırken askerler burada şehit oldu.

Karakola önceden konuşlu Jandarma Özel harekât Timleri, teröristlere anında karşılık verdi ve başlayan şiddetli çatışma saatlerce sürdü. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Teröristlerden 23’ü öldürülürken diğerleri ağır silahlar ile bu silahları taşıdıkları katırları bırakıp kaçtı.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilerek havadan da destekli kapsamlı operasyon başlatıldı. PKK’lıların kaçış noktaları da havadan ateş altına alınırken, karadan yürütülen operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. Irak Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, Türk savaş uçaklarının Kandil üzerinde uçtuğu haberini verdi.

Çatışmaların halen devam ettiği bölgeye gitmeye çalışan gazeteciler ise PKK üyeleri tarafından Aktütün köyüne 5 kilometre mesafedeki yola döşenen mayın nedeniyle bölgeye gidemedi.

Saldırı planlarının 26 Eylül'de Kandil’de yapılan ve Murat Karayılan, Cemil Bayık, Feyman Hüseyin, Duran Kalkan'ın da aralarında bulunduğu 30 PKK yöneticisinin katıldığı toplantıda alındığı öne sürüldü.

Sivas'ta şehit belirsizliği
Bu arada 15 güvenlik görevlisiyle birlikte şehit olduğuna ilişkin Sivas'taki ailesine bilgi verilen Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın adının Genelkurmay'ın internet sitesindeki 'şehit listesi'nde yer almadığı görüldü. Erturhan ailesi, çocuklarının kayıp iki askerden birinin olabileceği ihtimalinin de bulunduğunu, yetkililerden kesin açıklama beklediklerini söyledi.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın bugün Eskişehir'de kılınacak olan cenaze namazına katılmaya karar verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaralı askerler böyle taşındı
Saldırıda şehit olan 15 askerin cenazeleri ile bazı yaralılar helikopterle Hakkâri’ye gönderildi. Yaralı askerlerden bazıları, Hakkâri Asker Hastanesi'nde tedaviye alınırken şehit askerlerin cenazeleri Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aynı karakolda 5 saldırıda 44 şehit
Aktütün Karakolu, Türkiye ile Irak arasındaki sınırda, arazi şartları nedeniyle takip ve kontrolün çok zor uygulandığı bir bölgede bulunuyor. Karakola bugüne kadar PKK'lıların düzenlediği 5 saldırıda 44 asker şehit düştü. İlk saldırı 12 Eylül 1992'de yapıldı. Saldırıya Irak’ın kuzeyinden gelen 400 terörist katılırken 22 asker şehit oldu. 5 Haziran 2007’deki saldırıda teröristler püskürtüldü. Saldırıda ölen olmadı. 22 Temmuz 2007’deki saldırıda bir er şehit olurken teröristler püskürtüldü. 9 Mayıs 2008’deki saldırıya da yine Irak’ın kuzeyinden gelen 200 terörist katıldı, 6 asker şehit oldu, 19 terörist de öldürüldü. PKK’lıların bu yılın ikinci saldırısı önceki gün gerçekleşti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan Moğolistan gezisini iptal etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri'deki terör saldırısı nedeniyle Moğolistan ziyaretini iptal etti. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabad’da yaşayan Türk vatandaşlarına hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Ülkemizden terörle ilgili olarak geçen mayısta yaşadığımız bir olayı aynı bölgede yine yaşadık. 15 şehidimiz var. Bu arada iki uzman çavuşumuz kayıp durumda. 20 de yaralımız var. 23 teröristin etkisiz hale getirildiği haberini Genelkurmay Başkanımızdan aldım. Şu anda bu, seyahatteki adımımızı ve heyecanımızı farklı bir şekilde olumsuz anlamda etkiledi. Bizler programımızı ister istemez gözden geçirmek durumunda kaldık. Arkadaşlarımızın bir grubu Moğolistan’a devam edecek, ben ise bir grup arkadaşımla Türkiye’ye dönmek durumundayım. Dönüp bu konu üzerindeki çalışmalarımızı gözden geçireceğiz."

TERÖR ZİRVESİ ERDOĞAN’IN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
‘PKK’yla mücadele sürecek’ mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından Orta Asya gezisinin Moğolistan ayağını iptal ederek dün akşam Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nu topladı. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un da katıldığı zirveden sonra yapılan açıklamada, “Düzenlenen operasyonlar sonucu ağır zayiat veren bölücü terör örgütünün menfur saldırıları yüce milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yetmeyecektir. Terörle mücadelemiz bütün mülahazaların üstünde devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği ile her koşulda sürdürülecek ve alınan bütün tedbirlerin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir” denildi.
Akşam saatlerinde Türkiye’ye dönen Erdoğan’ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da saat 18.30’da başlayan terör zirvesi 1.5 saat sürdü. Askeri kanadın Başbakanlık’a kabartma haritalarla gelmeleri dikkat çekti.
Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada Şemdinli’deki son olayın ardından terörle mücadele değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtilerek, ilk tespitlere göre 23 teröristin etkisiz hale getirildiği, 15 askerin de şehit edildiği belirtildi.

2 kayıp askerle ilgili bir cümlenin yer almadığı açıklamada “Değerlendirmeler yapılmış, terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyetler ile alınması gereken önlemler ve yöntemler görüşülmüştür” denildi.

Tezkere gerekli
Toplantıda terörü önlemeye yönelik ne tür farklı mücadelelere girilebileceği de masaya yatırıldı. Özellikle önümüzdeki çarşamba günü TBMM’den geçirilecek olan TSK’ya sınır ötesi operasyon olanağı sağlayan tezkerenin süresinin uzatılmasının önemi üzerinde duruldu. Bu çerçevede terörle mücadele için tezkerenin geçirilmesinin gerekliliği ve sınır ötesi operasyonların artırılması düşüncesi dile getirildi.

Gül, Başbuğ’la 1.5 saat görüştü
Fransa gezisini iptal eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari’deki saldırı sonrasında bizzat Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na ziyarette bulunarak, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ’la görüştü. Saat 14.00’te başlayan ikili görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmede Gül’ün son durumu Org. Başbuğ ile değerlendirdiği ve çatışma hakkında bilgi alarak başsağlığı dileklerini ilettiği öğrenildi.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de Başbakan Vekili olarak dün saat 13.00’te Başbuğ’u ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Antalya’daki tatilini keserek dün Ankara’ya döndü. Baykal, Org. Başbuğ’u telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.


Talabani Gül’e işbirliği önerdi
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, PKK’nın Hakkâri’de gerçekleştirdiği hain saldırının ardından TSK’nın misilleme amacını taşıyacak bir sınır ötesi harekâta geçmesi olasılığına karşılık diplomatik temasa geçti. Talabani bu kapsamda, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak işbirliği önerdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Talabani, PKK’nın terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi ve Üçlü Güvenlik Komitesi’nin derhal toplanmasını önerdi. Talabani’nin Gül’e, Irak halkı olarak Türkiye’nin acısını paylaştıklarını da belirtti.

Irak Devlet Başkanlığı Konseyi de PKK saldırısını kınayarak, Türkiye’ye yardım taahhüdünde bulundu. Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Debbağ, Türk hükümetine konuya itidalli yaklaşması çağrısında bulundu. Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi yetkililerinden Cebbar Yaver, “Saldırı sınırlarımızın dışında olmuştur” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıların, büyüğü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
De HaLindeYiM AcıLarıN Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Ekim 2010 16:50
dE HAlindeyim acıLarın..[d]ü$ünüyorum! Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Ağustos 2008 22:25