IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2008, 17:31   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şehit onbaşı İlbaş'ı Siirt'te 10 bin kişi uğurladı

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesi Aktütün karakoluna yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen jandarma onbaşı Davut İlbaş, memleketi Siirt'te Abdulhakim Sancar Camisi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit onbaşı Davut İlbaş için Abdulhakim Sancar Çamisi'nde askeri tören düzenlendi. Törene şehit onbaşının ailesi, yakınları, Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Siirt Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Mervan Gül, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Cami avlusundaki törende sinir kirizi geçiren şehitin babası H. Süleyman İlbaş’ı, Tugay Komutanı Özhan Ayaş ile Siirt Valisi Necati Şentürk teteselli etmeye çalıştı. Şehit İlbaş’ın özgeçmişi okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehidin tabutu belediyeye ait araçla Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Aile Mezarlığına götürüldü. Cenaze törenine katılan vatandaşlar yol boyunca, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Türk- Kürt kardeştir, bunu bozan kalleştir’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehit Onbaşı Davut İlbaş’ın cenazesi Zevye aile mezarlığına defnedildi.


OSMANİYE
"OĞLUM BOYLU POSLUYDUN, NASIL SIĞDIN O TABUTA ? "
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na PKK'lı teröristlerin önceki gün düzenlediği saldırıda şehit düşen 15 askerden 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Tek erkek evladının şehit olduğu haberiyle yıkılan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Ayşe Can, tabuta sarılıp, PKK'ya lanet yağdırdı. “Hainler” diye haykıran Ayşe Can, “15 fidanımıza nasıl kıydınız, yavrum sana doyamadım, benim biricik oğlum. Oğlum bu tabuta sığmaz. Ona özel tabut yaptırın. Oğlum boylu bosluydu. Nasıl sığdın oğlum?” diye gözyaşı döktü.

1985'ten bu yana ilçenin 28'inci şehidi olan, evli ve 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın babası emekli öğretmen baba 55 yaşındaki İbrahim, cenaze namazının kılındığı İrfanlı Camii'nde taziyeleri kabul ederken fenalık geçirip, ambulansla hastaneye götürüldü. Acılı baba, kısa süreli tedavisinin ardından yeniden törene katıldı. Tek erkek evladının şehit olduğu haberiyle yıkılan 4 çocuk annesi Ayşe Can ise oğlunun tabutuna sarılıp, PKK'ya lanet yağdırdı. “Hainler” diye haykıran acılı anne Ayşe Can, “15 fidanımıza nasıl kıydınız, yavrum sana doyamadım, benim biricik oğlum. Oğlum bu tabuta sığmaz. Ona özel tabut yaptırın. Oğlum boylu bosluydu. Nasıl sığdın oğlum?” diye gözyaşı döktü.


2 yaşındaki kızları Buse'nin ardından ikinci çocuklarına 2 aylık hamile olan şehit eşi 27 yaşındaki Ayşe Can ise yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışırken, yaşadığı büyük acıyla gözyaşlarına boğuldu. Eşinin konuşmalarının beyninde hala yankılandığını söyleyen Ayşe Can, “Cep telefonunda hala mesajların duruyor. Telefon numaran kayıtlı. Beni kim arayacak bundan sonra. Ben bu acıya dayanamam, beni de yanına gömün” diye feryat etti.


10 BİN KİŞİ PKK TERÖRÜNÜ LANETLEDİ
Osmaniye Müftüsü Gıyaseddin Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından törene katılan yaklaşık 10 bin kişi, şehidin toprağa verileceği Çamiçi Şehitliği'ne kadar 5 kilometrelik güzergahı şehidin bulunduğu ambulansın ardından yürüdü.

Yürüyüş sırasında, ‘Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri” sloganları attı. İlçedeki esnaf işyerlerine, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına bayrak asarak, teröre tepki gösterdi.
Cenaze törenine Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Osmaniye milletvekilleri AKP'li D. Mehmet Kastal ve MHP'li Hakan Coşkun, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Kardeş, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Düziçi Kaymakam Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Abdülmuttalip Öner ve çok sayıda askeri erkan ve bürokrat da katıldı.


MERSİN
ÖZ ANNE İLE ÜVEY ANNE OMUZ OMUZA AĞIT YAKTI, SLOGAN ATTI
AKTÜTÜN Karakolu şehitlerinden Silifkeli 22 yaşındaki uzman onbaşı Rasim Eser memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'ndeki babaocağına son kez getirildi. Bu sırada şehidin üvey annesi 55 yaşındaki Ümmühan Eser ile öz annesi İslim Eser diğer çocuklarıyla birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit Eser için Silikfe Merkez Alaaddin Camii'nde tören düzenlendi. Şehit Rasim Eser'in doğduğunda amcası olan Ahmet ile eşi Ümmühan Eser çiftine çocuğu olmadığı için evlatlık verildiği anlaşıldı. Eltisinin çocuğunu oğlu gibi büyüten Ümmühan Eser törende şehidin öz annesi İslim Eser ile birlikte ağıt yaktı.


ADANA
Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Yurt Mahallesi 338 Sokak’taki evine, buradan da törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi’ne getirildi. Şehidin annesi Deniz Vilson ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde öğrenim gören kız kardeşi Sevcan ve babası Ata İlgen, uzun
süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert
Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı. Daha sonra, Adana Müftüsü Mehmet Barış tarafından cenaze namazı
kıldırıldı. Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in cenazesi, top arabasındaki tören
geçidinin ardından Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.



Törene, şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve çok sayıda
vatandaş katıldı. Şehit Uzman Çavuş İlgen’in 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek askerliği tercih ettiği, bir ay önce ise Giresun’dan yeni görev yeri Hakkari’ye tayinin çıktığı
öğrenildi.


AMERİKALI ÜVEY BABA: TERÖRDEN NEFRET EDİYORUM
Adanalı şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in şehitlikteki cenaze töreninin ardından Adana Valisi İlhan Atış, Seyhan ve Yüreğir İlçe Kaymakamları ile birlikte şehidin annesi Deniz Wilson’un evine gidip başsağlığı dileğinde bulundu. Anne Deniz, Vali Atış ve beraberindekileri kucağında şehit oğlunun fotoğrafı ile karşıladı. Vali Atış bir süre şehit annesi ile görüştükten sonra ayrıldı.

Emekli asker olan Amekiralı üvey baba Robert Wilson duygularını soran gazetecilere, “Terörden nefret ediyorum. Ozan çok iyi bir çocuktu. Kendisini çok seviyordum. İzne geldiğinde bizde kalırdı. O iyi bir askerdi” dedi.


KIRIKKALE
Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör’ün cenazesi, Kırıkkale’nin Keskin ilçesi Armutlu köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehit Aygör’ün ailesi, yakınları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı
okundu. Şehit Aygör’ün cenaze namazı, çevre köylerden gelen vatandaşların da katılımıyla köy meydanında kılındı. Namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda köy mezarlığına getirildi. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.


Başbakan Erdoğan, bakanlar ve kuvvet komutanları, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.


CENAZEDEN NOTLAR
Şehit Aygör’ün cenazesi Kırıkkale’deki Çallıöz mahallesindeki evinden ambulans içinde uzun araç konvoyuyla köyüne getirildi. Cenazenin ambulanstan indirilmesi sırasında şehit Aygör’ün yakınları fenalık geçirdi.
Cenaze, tören alanına getirilirken, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen ve Mehmetçiği destekleyen slogan attı. Tören alanına gelen Aygör’ün ailesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildikten sonra mezar başında askerler saygı atışında bulundu.


DTP’Yİ PROTESTO
Şehidin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından bazı vatandaşlar DTP’ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, köy mezarlığından ayrılan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’a, "Meclis’ten PKK’lıları atın, bitsin artık" diye seslendi. Cenazenin ardından bir başka vatandaş da kalabalığa doğru "Öcalan’ı içerde beslemeyin, asın bunu" diye bağırdı.

DENİZLİ
Komando er Ramazan Yeşil'in bu sabaha karşı Antalya'ya getirilip Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Morgu'na konulan cenazesi, bugün saat 11.30 sıralarında askeri törenle memleketi olan Serik İlçesi'ne gönderildi. Cenazeyi teslim almak üzere gelen Yeşil'in amcası ve Zırlankaya Muhtarı Cengiz Yeşil, bir Mehmetciğin taşıdığı yeğeninin fotoğrafını ve Türk bayrağına sarılmış tabutunu görünce gözyaşlarını tutamadı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin'in de aralarında bulunduğu subaylar ile çevre güvenliği sağlayan polislerin selam durduğu cenaze, önünde ve yanlarında Türk bayrakları asılı cenaze aracına yerleştirildi. Amca Yeşil'in ön koltuğunda oturduğu araç, askeri araç ve polis araçları eşliğinde yola çıktı.

İLÇEDE BAYRAK DENİZİ
Şehit er Yeşil'in cenaze töreni için Serik Kaymakamlığı, törenin yapılacağı Çınaraltı Meydanı'na çıkan Atatürk ve Yaşar Uçar caddelerini sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapattı. Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tonbul'un yönetiminde 100 çevik kuvvet polisinin çevre güvenliği sağladığı meydanda bir grup PKK flaması, Iraklı Kürt lider Mesut Barzani ve Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını yırtıp yaktı. İlçe esnafı, işyerlerinin camlarına Türk bayrağının yanı sıra, şehit erin fotoğraflarını astı. Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Serikli işadamı Mithat Yılmaz, dini törenin yapılacağı Merkez Camisi'nin önüne yanaştırdığı bir minibüsten halka 20 bin Türk bayrağı dağıttırdı. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Apo'nun itleri durduramaz bizleri’, ‘Meclis'te PKK istemiyoruz’, ‘Aktütün PKK'ya mezar olacak’, ‘PKK şaşırma sabrımızı taşırma’ ve ‘Irak'a gireriz Türk bayrağı dikeriz’ sloganları atan vatandaşların arasında ellerinde bayrak, göğüslerinde Ramazan Yeşil'in fotoğraflarının takılı olduğu şalvarlı köylü kadınlar ve küçük çocuklar da dikkat çekti. Alanda Atatürk posteri ve ‘Terörle Mücadele kanunu ya çıkacak, ya çıkacak’ yazan pankart açıldı.

DAĞLICA ŞEHİDİNİN EŞİ DE GELDİ
Antalya AKP milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Abdurrahman Arıcı, CHP Milletvekili Hüsnü Çöllü, MHP milletvekili Tunca Toskay ve Adana DSP Milletvekili Mustafa Vural, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin'in de katıldığı cenaze törenine, 22 Ekim 2007'de Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan askerler arasında bulunan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi Meral Uysal da katıldı. Vatandaşlar, törene gelen çok sayıda subayı ve tören mangasını alkışlarla karşıladı.

GİTTİ RAMAZAN'IM
Şehit erin cenazesini taşıyan araç tören alanına girdiğinde kalabalıktan, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Dişe diş kana kan, intikam intikam’ sloganları yükseldi. Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran anne Havana ve baba Ali Yeşil, şehidin erkek kardeşleri 17 yaşındaki Emrah ve 10 yaşındaki Doğukan, meydana kurulan bir masanın üzerine yerleştilen tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sürekli ‘Gitti Ramazan'ım, yavrum’ diye gözyaşı döken Havana Yeşil fenalık geçirince sağlık ekipleri tıbbi destek verdi.

‘ALKIŞ DEĞİL FATİHA OKUYUN‘
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, yanına aldığı şehidin erkek kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser ile Serik Müftüsü Mustafa Altun'un birlikte kıldırdığı cenaze namazından önce kısa bir konuşma yapan Antalya Müftüsü Yeleser, “Gönüllerin bayramı ertesi burukluk yaşıyoruz. Kurşun atanları rabbim perişan eylesin. Ramazan Yeşil şehadet rütbesine ulaştı. Bu ilk değil son da olmayacak. Şehidin vücudundan akan kan çok muteberdir. Hz. Muhammed efendimiz ‘İki iz önemlidir’ diyor; ‘İlki şehidin yara izi, ikincisi de alındaki secde izi.’ Şehidimizin arkasından alkış değil Fatiha okuyun” dedi.
Namazdan sonra Ramazan Yeşil'in cenazesini sloganlar eşliğinde omuzlara alan askerler, cenaze aracına yerleştirdi. Cenaze yüzlerce araçlık konvoyla doğum yeri olan Zırlankaya Köyü'ne uğurlandı.


KOCAELİ
Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak’ın cenazesi, Kocaeli’de toprağa verildi. Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak’ın Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Çayırova ilçesindeki evine, buradan da törenin yapılacağı Çoban
Mustafapaşa Camisi’ne getirildi. Şehidin annesi Kadriye, babası Kemal Küçüksolak ile kardeşleri, uzun süre
tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra, Gebze Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı
kıldırıldı. Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak’ın cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Gebze Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Törene, şehidin Kastamonu’dan gelen yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Eyüp Ayar, MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İSTANBUL
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na yönelik terör saldırısında şehit olan jandarma erler
Çağlar Mengü ve Oktar Karakelle’nin cenazeleri İstanbul’da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.


Şehit Mengü (20) ve Karakelle (20) için Maltepe’deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi’nde öğle vakti tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri cami avlusuna getirildiği sırada katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okundu ve tekbir getirildi. Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türkiye" sloganları attı.


Şehit jandarma er Çağlar Mengü’nün babası Azimet Mengü ile Oktay Karakelle’nin babası Hüsamettin Karakelle, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.


Oktay Karakelle’nin amcası Mustafa Karakelle, gözyaşları içinde "Sabrımızı taşırdılar" diye bağırdı. Çağlar Mengü’nün teyzesi Derya Zengin de 11 yaşındaki oğlu Kaan ile birlikte Mengü’nün tabutuna sarılarak bir süre ağladı.


Kaan Zengin, "Çağlar ağabey nereye gittin? Geri gel, bizi bırakma" dedi.
Çağlar Mengü’nün rahatsız olduğu için ambulansta bekletilen annesi Nuriye Mengü, namaz öncesi gelerek son kez oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre "Yavrum" diyerek tabutu okşayarak ağlayan anne Mengü, daha sonra fenalık geçirdi. Mengü, sağlık ekiplerince getirilen sedyeye konularak, cami avlusundan çıkarıldı. Daha sonra şehitler için Kartal Müftüsü Mehmet Çabuk ve Maltepe Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından cenaze namazı kıldırıldı.


Namaz öncesi konuşan Mürsel Öztürk, peygamberlik makamından sonra en yüksek makamın şehitlik olduğunu belirterek, Çağlar Mengü ve Oktay Karakelle’nin bu makama ulaştığını söyledi.
Şehitlerin kendilerinden dua beklediğini ifade eden Öztürk, "Onları, inşallah cennete uğurluyoruz" dedi.
Şehitler için helallik isteyen Öztürk, ardından dua okudu.


TEPKİ SLOGANLARI
Bu arada, Türk Bayrakları ile cenaze törenine katılan vatandaşlar, "Meclis’te PKK istemiyoruz" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.
Şehitlerin cenazeleri, yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarda taşınarak, top arabasına konuldu. Törene katılanlar ve şehit yakınları, top arabasının arkasında kortej oluşturarak bir süre yürüdü.


Çok geniş katılımın olduğu cenaze töreninde, "Her Türk asker doğar" ve "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde de slogan attı. Cenazeler daha sonra, top arabasından alınarak askeri cenaze araçlarına nakledildi. Burada oluşturulan kortejin önünden geçen cenazeler, daha sonra toprağa verilecekleri mezarlıklara doğru yola çıkarıldı.


Şehit Jandarma er Çağlar Mengü’nün cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda, şehit Jandarma er Oktay Karakelle’nin cenazesi de gözyaşları arasında Kartal Soğanlık Mezarlığı’nda toprağa verildi.


GENİŞ KATILIM
Cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı adına gönderilen çelenkler yer aldı.

Cenaze törenine, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen ve Algan Hacaloğlu, bazı milletvekilleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ve Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın da aralarında bulunuğu belediye başkanları, şehitlerin aileleri, yakınları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.


ANTALYA
Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil’in (21) cenazesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgu’ndan askeri törenle alınarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu.

Konvoy eşliğinde Serik ilçesine götürülen cenaze, ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Cenaze, Serik Merkez Camisi önündeki Çınaraltı meydanına getirildi.


Burada düzenlenen törene, şehit Piyade Er Yeşil’in yakınları, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, Antalya Büyükşehir
Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan, Atila Emek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazı sırasında şehit Ramazan Yeşil’in babası Ali Yeşil ile kardeşleri Emrah ve Doğukan Yeşil, Antalya Valisi Yüksel’in yanında saf tuttular. Cenaze namazını Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser kıldırdı. Müftü Yeleser,
vatandaşlardan cenazeyi alkışlamamalarını istedi. Cenaze namazının kılındığı sırada rahatsızlanan anne Havana Yeşil, sağlık görevlileri tarafından bir sandalyeye oturtularak kontrolden geçirildi.
Namazın ardından Şehit Piyade Er Yeşil’in naaşı, askerlerin omuzunda Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu. Cenazenin geçişi sırasında vatandaşlar, "Türkiye Türk’tür Türk kalacak", "Terörle Mücadele Kanunu ya çıkacak ya çıkacak", "Meclis’te PKK istemiyoruz" şeklinde sloganlar attılar. Bir grup kadın da "Bizi de alın askere" diye seslendi.
Cenaze töreninin yapılacağı alanda bir grup vatandaş ise terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve Irak’ın kuzeyinde bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani’ye ait posterleri yaktı.


Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil’in cenazesi, ilçe merkezindeki törenin ardından, Zırlankaya köyündeki evine getirildi. Yeşil için evde dua okunduğu sırada, törende görevli bir jandarma er, gözyaşlarını tutamayarak hıçkırarak
ağlamaya başladı. Cenaze, evde duaların okunmasının ardından askerler ve vatandaşların omuzunda Zırlankaya köyü mezarlığında törenle toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak için gelenler nedeniyle köy girişinde
kilometrelerce araç konvoyu oluştu.


ERZURUM
Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Cahit Yıldırım, Erzurum’da düzenlenen törenle toprağa verildi.
Cumhuriyet Caddesi’ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral
Tevfik Özkılıç, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tunay Bilge, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, Yıldırım’ın ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesinde konuşan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Allah yolunda, mukaddes değerler için canını feda eden değerli insanlara şehit ismi verildiğini belirterek, "Cenab-ı Allah (onlara ölü demeyiniz) diye uyarıyor. Onların Allah katında ayrı bir yeri ve makamı olduklarını ayetlerde öğreniyoruz" dedi.


"Bugün yüreğimiz yanarak değerli bir vatan evladımızın, şehit bir Mehmedimizin cenaze namazını kılıp ebedi istirahatgahına uğurlayacağız" diyen Arslan, şunları kaydetti:


"Peygamberimiz şehitlik mertebesine adeta imrenmiyor ve (Allah yolunda şehit olup tekrar dünyaya gelip tekrar şehit olmayı isterdim) diyerek, bu mertebenin ne kadar önemli bir mertebe olduğunu bildiriyor. Bugün ortaya konulan
bu manzara bunu daha iyi gösteriyor. Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Gençlerimizi ve cümlemizi korusun."


"ÜZÜLME, BİTİRMEK İSTEDİĞİN DAVAYI BİTİRECEK MİLLETİN VE ORDUN VAR"
Eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan ise "Mutlu ol! Seni bize yakışır gururla, kabrine götüreceğiz. Allah’ın rahmetine tevdi edeceğiz. Gözün geride kalmasın. Bitirmek istediğin davayı bitiremedim diye üzülme. Onu bitirecek
milletin ve ordun var" diye konuştu.
Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak da, cenaze namazı öncesinde, 28 aydır Erzurum’da görev yaptığını belirterek, "Size yakışan neyse onu yapmanızı istiyorum. Birilerinin tuzağına düşmemenizi istiyorum. Cenazemizin defninden
sonra gerekli duyarlılığı göstereceğinize eminim" dedi. Ardından eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, cenaze namazını kıldırdı.
Cenaze töreni sırasında Yıldırım’ın babası Nurettin Yıldırım, eşi Nur ile çocukları Senasu, Nazlıcan ve Furkan gözyaşlarını tutamadılar. Yıldırım’ın eşi Nur Yıldırım’ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Şehit Yıldırım’ın cenazesi daha sonra, omuzlarda cenaze arabasına konularak, kalabalık bir grup eşliğinde Karskapı Şehitliği’ne götürüldü.


Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında vatandaşlar yolda sık sık durarak saygı duruşunda bulunup, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.
Şehit Yıldırım’ın kızı Senasu Yıldırım’ın "baba" diyerek ağlaması cenazeye katılanları duygulandırırken, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, şehidin ailesine Yıldırım’ın resmini ve bayrak hediye etti. Cenaze daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile
beraberindekiler Şehit Yıldırım’ın ailesine baş sağlığı verdiler.


ARTVİN
Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir için Borçka Merkez Camisi’nde düzenlenen törene, şehidin
babası Davut, annesi Nazmiye, eşi Fatma, 2.5 yaşındaki kızı Nisanur ve şehit olan arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeği Mert ile Artvin Vali Vekili Mustafa Altınpınar, 25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Tuğgeneral Demirci ile beraberindeki askeri heyet, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.
Şehit Onbaşı Aydemir’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra tekbirler eşliğinde götürüldüğü aile kabristanına defnedildi.
Bu arada törene katılan vatandaşlar, "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "hepimiz Mehmetiz" ve "kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ekim 2008, 18:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor




Bu durumda pekde diyecek kelime yok Allah Rahmet etsin, Mekanları Cennet olsun..

 

Alt 08 Ekim 2008, 12:06   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor




mekanı cennet olsun hepSının..

__________________
Başarılı olduğunuz işlerde, herkesin sizi aLkışlamasını beklemeyin.
Çünki bazı eLLer o sırada sizin kuyunuzu kazmakla meşguldür...

Kaybetmekten korkumuz yok, Gitmek isteyen Koşsun...
 

 

Etiketler
son, uğurlanıyor, yolculuklarına, Şehitler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehitler son yolculuklarına uğurlandılar Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 18:14
Şehitler Ölmedi,Şehitler Ölmez. MasteR06 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Kasım 2013 15:27
Şehitler uğurlanıyor PassioN Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2012 16:38
Son yolculuklarına uğurlandılar Anatolia Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 09 Ocak 2012 18:21