IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2006, 23:30   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prİm Alacaklari Yenİden DÜzenlenİyor




SSK ve Bağ-Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılması için başvurular, 3 Nisan 2006 Pazartesi günü başlayacak. Borç yapılandırma uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, SSK ve Bağ-Kur il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Uygulama çerçevesinde, Bağ-Kur kapsamında takip edilen prim ve sosyal güvenlik destek primi borçlarıyla SSK kapsamında takip edilen kamu ve özel sektör işverenleriyle büyükşehir belediyelerinin sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı borçları, topluluk sigortası prim borçları, isteğe bağlı sigorta prim borçları ile 31 Mart 2005 ve öncesinde biten özel bina inşaatı ve ihale konusu işlerden dolayı fark işçilik tutarı üzerinden hesaplanacak borçlar, yeniden yapılandırılabilecek.

Bağ-Kur'da borç miktarına bakılmaksızın tüm borçlara, SSK'da ise borç aslı 100 bin YTL ve altında olanlar için asıl borçlarına (herhangi bir gecikme faizi veya cezası olmayan miktar) 1998 sonuna kadar mevcut gecikme cezası, 1999'dan başvuru tarihine kadar ise gecikme cezası yerine daha düşük olan enflasyon (TEFE ve ÜFE) oranı uygulanacak.

BORÇLAR, EN FAZLA 60 AY TAKSİTLENDİRİLECEK
SSK'da borç aslı 100 bin YTL ve üzerinde olanlar için ise Maliye Bakanlığı'nca ''çok zor durum'' halinin belirlenmesi için kullanılan oranlar esas alınarak, borçlu firmanın mali durumuna bağlı olarak ana para ve gecikme zammı toplamından oluşan borcun yüzde 30'una kadar terkin yapılabilecek.

Borç aslı 100 bin YTL üzerinde olduğu halde mali durumu ''çok zor durum'' kapsamına girmeyen işverenler ise taksitlendirme imkanından yararlanabilecek.

Borcun yaşına ve tutarına göre taksit sayısı belirlenecek, ancak taksit sayısı en fazla 60 ay olacak.

Yeniden yapılandırma başvuru süresinin sona erdiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar borçlarının tamamını ödemeleri halinde, borcun peşin ödendiği kabul edilecek ve hiçbir vade farkı uygulanmayacak.

Borçlu, borcunu 12 ayda ödemesi durumunda yıllık yüzde 4, 12'yi aşan ancak 24 ayı aşmayan sürede öderse yıllık yüzde 5, 24 ayı aşan sürede öderse yıllık yüzde 6 taksitlendirme farkı ödeyecek. Taksitlendirme süresince bu borçlara Hazine borçlanma faizleri uygulanmayacak.

TAKSİTLERİN AKSATILMASI
Borç yapılandırmaya başvuranlar, bir takvim yılı içinde 3 defadan fazla taksitlerini ödemezse veya bu süre içinde ödemesi gereken cari ay primlerini 3 defadan fazla aksatırsa, yeniden yapılandırma işlemleri iptal edilecek. Bu durumdaki borçluların aksattığı taksit borçları için Hazine borçlanma faizlerine 1 puan eklenerek, gecikme zammı uygulanacak.

Toplam borçlarının yüzde 25'ini peşin veya dört taksidini cari ay primleri ile birlikte ödeyen Bağ-Kur'lular için sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirilecek. Bağ-Kur'luların 31 Mart 2005'ten kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ödenmeyen prim borçları da yeniden yapılandırılan borca eklenerek, taksitlendirilebilecek.

Prim borçlarını ödemeyen veya yeniden yapılandırmadan yararlanmak için başvurmayan veya başvurduğu halde ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen SSK'ya tabi işverenler, yeni teşvik ve desteklerden yararlandırılmayacak.

100 bin YTL'nin üzerinde borcu olan SSK'ya tabi işverenlerin, yeniden yapılandırmadan yararlanmak için taksitlendirme süresi içindeki vergi yükümlülüklerini de yerine getirmeleri beklenecek.

Bağ-Kur Genel Müdür Vekili Saner Güngör, borç yapılandırma uygulaması çerçevesinde, borçlulara büyük kolaylıklar getirildiğini belirterek, ''Borçluların bu fırsattan yararlanmasını öneriyoruz. Böyle bir yapılandırma, gelecekte bir daha uygulanmayabilir'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alacaklari, duzenleniyor, dÜzenlenİyor, prim, prİm, yeniden, yenİden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
III. OSMAN HAN VE İSTANBUL’UN YENİDEN İMARI Desmont Tarih 0 18 Kasım 2014 19:42
AŞk yenİden by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 01:31
DeLiSop ARKADAŞIMIZ YENİDEN ARAMIZDA blackkurt38 IF Ekstra 4 05 Ağustos 2008 12:52