IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2006, 23:32   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lcd Ekranlara Dİkkat




Daha net görüntü için elektronik eşyaların ekranlarında kullanımı yaygınlaşan likit kristalin (LCD), bazı sağlık risklerini de beraberinde getirdiği belirtildi.

Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersin Güler, yaptığı açıklamada, iki cam arasında, metal özellikleri taşıyan sıvı görünümlü maddenin kullanılmasıyla elde edilen LCD ekranın, artık cep telefonu, hesap ve fotoğraf makinesi ile televizyon gibi çok sayıda elektronik eşyada kullanılmaya başlandığını belirtti.

LCD'nin en büyük özelliğinin, diğer tip ekranlara göre daha az parlama yaptığı için net görüntü vermesi olduğunu ifade eden Güler, ''Daha net görüntü için elektronik eşyaların ekranlarında kullanılan ve normal şartlarda hiçbir olumsuz yanı olmayan likit kristal, bazı sağlık riskleri doğurabilir'' dedi.

LCD'nin içindeki likit maddenin, bir ya da birden fazla sıvı metalin, pek çok çeşit kimyasal maddeyle bağlanmasıyla elde edilen, özel bir karışım olduğunu söyleyen Güler, ''Sıvı metallarin kimyasal maddelerle bağlanması sonucu, civa örneğinde olduğu gibi, sağlık için ciddi riskler taşıyan tehlikeler ortaya çıkabilir. Tabi bu tehlike ise, ancak LCD ekranın kaza sonucu kırılması ve içerdeki sıvının dışarıya boşalmasıyla oluşur'' diye konuştu.

LCD ekranın kırılmasıyla akacak olan bu sıvının deriyle temas etmemesi ve ağız yoluyla vücuda girmemesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, ''Bu madde deride tahriş ya da ağız yoluyla temasta zehirlenme oluşturabilir. LCD ekran kırıldığı zaman, her ihtimale karşı bu maddeleri deri ve ağızdan uzak tutmak gerekir'' dedi.

Bu uyarıların, LCD ekran kullanılan elektronik eşyaların kullanım kılavuzlarında da bulunduğunu ifade eden Güler, deriye temas durumunda likidin temas ettiği bölgenin sabunlu suyla iyice temizlenmesi, daha tehlikeli durumlarda ise doktora başvurulması gerektiğini kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dikkat, dİkkat, ekranlara, lcd


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ünlü oyuncu ekranlara dönüyor Desmont Haber Arşivi 0 30 Kasım 2014 14:54
Mehmet Aslantuğ Ekranlara Dönüyor System Haber Arşivi 0 24 Kasım 2011 20:00
Melis Birkan Ekranlara Dönüyor! Luthien Haber Arşivi 0 18 Eylül 2011 22:04
Gülse Birsel ekranlara dönüyor Lucifer Haber Arşivi 0 30 Mart 2010 20:30
Peker AcikaLin EkranLara Dönüyor Angel Haber Arşivi 0 29 Eylül 2008 16:38