IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2006, 23:33   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Şİddet Nasil Duracak?




İstanbul Valisi Muammer Güler, son günlerde İstanbul'daki bazı okullarda yaşanan şiddet olayları üzerine okul önlerinde bugün itibariyle güvenlik önlemleri, arama ve kontrollerin artırıldığını bildirdi.

Vali Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bazı okullarda meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili haberleri yakından takip ettiklerini belirterek, okullarda bu tip olayların yaşanmaması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

MOBESE'nin genişletilmesi konusunda bir karar alındığını ve yakında ihaleye çıkacaklarını ifade eden Güler, ''Tespit ettiğimiz 349 okulun önlerine kameralar koymak suretiyle, meydana gelebilecek olumsuzlukları caydırıcı ve bu tip olayların delillendirilmesi için çalışma yapacağız. Ayrıca kent genelinde 1000 kamera daha hizmete alacağız'' diye konuştu.

İstanbul'da 163 okulda, okul içi görüntüleme sistemi olduğunu, bazı okullarda da özel güvenlik sistemi bulunduğunu ifade eden Güler, okullarda güvenlik önlemlerinin ötesinde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin de artırılacağını kaydetti.

Güler, okullardaki olayları önlemek için gençleri kötü ortamlardan uzak tutmak için okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SIKLAŞTIRILDI
Vali Güler, alınan acil güvenlik önlemlerine de değinerek, şöyle dedi:

''Okul önlerinde bugün itibariyle güvenlik önlemleri, arama ve kontroller artırıldı. Risk grubunda bulunan ve bu tür olayların yaşandığı okullarda önlemleri sıklaştırıyoruz. Tabii ki çocukları dışlamak, aşağılamak ve onurlarını kırmamak lazım. Her gün üstleri aranarak, her gün mutlaka yanlışlık yapıyorlarmış gibi bir yaklaşım da olamaz. Pedagojik olarak belli kurallar var. Çocukları birey olma özgürlüğü vererek korumalıyız.''

Okullarda daha sık arama yapılması, öğrencilerin geliş ve gidişlerinin daha sıkı kontrol altına alınması, delici, kesici ve yaralayıcı alet taşıyan çocukların bunlardan arındırılması konusunda da önlem alınacağını belirten Güler, ayrıca okul civarındaki içki satılan yerlerin ve internet kafelerin de kontrolü için çalışılacağını ifade etti.

Ayrıca okullarda nöbetçi öğretmenlerin daha duyarlı olması konusunda uyarıda bulunulduğunu da anlatan Güler, organize suç şebekelerinin çocukları kullandıklarını, bu konuda da duyarlı olmak gerektiğini kaydetti.

Muammer Güler, kısa bir süre içinde her ilçeye devriye hizmetleri için 10'ar tane motosiklet ve 100'e yakın araç alınacağını söyledi.

''DENETİM EKİBİ OLUŞTURULACAK''
İstanbul'da 2 bin 532 ruhsatlı internet kafe bulunduğunu dile getiren Güler, bu tür mekanlarda çok küçük çocuklarla büyüklerin uzun süre bir arada oldukları, sigara içildiği gibi konularda şikayetler bulunduğunu bildirdi.

Gençlerin ayrıca bu tür mekanlarda yasak olduğu halde şiddet çağrıştıran online programlar izlediklerini kaydeden Güler, çocukların harçlıklarının tamamını bu mekanlara verip, yetmediği takdirde de farklı yollarla temin etmeye çalıştıkları yönünde duyumlar aldıklarını dile getirdi.

Güler, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, polis ve milli eğitim müdürlükleri ile beraber, içerisinde bilgisayar uzmanı da dahil olan denetim ekibi oluşturacaklarını anlattı.

ŞİDDETİ ÖZENDİREN PROGRAMLAR
Vali Güler, kamuoyunda bu tür olaylara neden olarak bazı TV dizileri ve yayınlarının da gösterildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Tabii ki bu, bir tetikleyici unsurdur. Şiddeti özendiren bütün yayınlardan çocuklarımızın korunması lazım. Anayasa'da çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik özel hükümler var. Ayrıca televole programları dediğimiz magazin programları da çocuklara sanal alemde geçerli olabilecek, kolay yoldan belli yerlere gelmeyi özendiren, şiddeti araç kılan bir takım görüntüler sunuyor.''

Okullardaki şiddet olaylarının rakamsal olarak ürkütücü boyutlarda olmadığına dikkat çeken Güler, ''Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında bütün okullardan 38 dosya geldi. Bunlardan 18 öğrenciye, şahsa ve mala karşı işlenen suçlar nedeniyle ceza verildi. 2 milyon 256 bin öğrencinin bulunduğu, 2 bin 456 okulun olduğu kentte bu çok büyük rakam değil. Bu yıl ise sadece 7 dosya geldi'' diye konuştu.

Çocuğun eğitiminin aileden başladığına da işaret eden Güler, çocukların ayakları yere basan, şiddetten uzak, demokrat bir düşünce tarzıyla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

GENÇLER VE AİLELERE
Gençlere seslenen Güler, ''Şiddeti çağrıştıran hiçbir şey hiçbir yola çıkmaz. Hangi inanç, ideoloji ve felsefe, ne olursa olsun eğer şiddeti aracı kılıyorsa, bunun sonu hüsrandır'' dedi.

Vali Güler, okullarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle velilerin anne-baba hassasiyetiyle tedirgin olmalarının doğal olduğunu belirterek, ''Ancak her şeyi okuldan beklememek lazım. Veliler aile ortamı içinde çocuklarının davranışlarını kontrol ederek, iletişim kurmalılar. Çocuklarda aile içi iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar görülüyor. Ailelere de büyük görev düşüyor'' şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, duracak, nasil, siddet, Şİddet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DHCP nedir ? Nasil kurulur ? Nasil kullanılır ? Sunay Ağ, Network ve Networking 0 20 Nisan 2010 18:48
Şİddet-lİ- *** GÖrÜntÜlerİ almina Haber Arşivi 4 12 Mart 2007 09:02
Şİddet olmamalıydı (manisa Polisi) diEfoRyoU Haber Arşivi 3 16 Nisan 2006 14:02
Bu Şİddet Nasil Duracak? Alovepoem Haber Arşivi 0 25 Mart 2006 01:23
Irak'ta Şİddet Durulmuyor Alovepoem Haber Arşivi 0 20 Mart 2006 00:59