IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2008, 02:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arap kadınları Gümüş olmak istiyor




Gümüş dizisinin Arap dünyasındaki etkisi, günden güne artıyor.

"Gümüş" dizisi, "Nur" adıyla yayımlandığı Arap ülkelerini ayağa kaldırdı. Bu ilgiyi Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda değerlendiren Öden, "Arap kadınları kendilerini Gümüş’le özdeşleştiriyor. Ama kadın özgürlüğü kimileri için rahatsız edici olabiliyor" dedi.

"Gümüş" dizisi, "Nur" adıyla yayımlandığı Arap ülkelerini ayağa kaldırdı. Öte yandan bazı sahneleri sansüre kurban gitti, hatta dizi İslam karşıtı bile ilan edildi! Hafta Sonu dergisine konuşan Songül Öden, "Kadının özgürlüğü kimileri için rahatsız edici olabilir. Ama halk severek seyrediyor bu dizileri" dedi.

n Hayırlı olsun, "Vazgeç Gönlüm"e başladınız. Aşiret kızı Ezra olarak diziye katıldınız. Rolünüzden bahseder misiniz?
- Ezra son derece iddialı bir kız. Hayalleri, ümitleri var. Kadın olarak ayakta durma çabası var. Törenin getirdiği yaptırımlara canı pahasına karşı durma gücü var.

n Ezra, kardeşinin hayatına karşılık Davut Ağa ile evlenmek zorunda kalıyor. Siz uzun süredir çekimler nedeniyle Mardin’desiniz. Bu tür evlilikler hálá yapılıyor mu? Duydunuz mu?
- Kadınların erkeklerle eşit olarak algılanmadığı, kadınların hálá değiş tokuş nesnesi, bedel ödeme aracı olarak görüldüğü toplumlarda; ayrıca, törelerin mahkumu olan kadınların ve erkeklerin var olduğu toplumlarda, bu tür evliliklere rastlanması şaşırtıcı değil. Ben bizzat tanık olmasam da bugün televizyonlarda her gün yayımlanan kadın programlarında Ezra’ya reva görülenden daha fenaları gözler önüne seriliyor.
n "Gümüş" bittikten hemen sonra neden bir diziye başlamadınız?
- Tiyatrodan çok uzak kalmıştım. Sadri Alışık Tiyatrosu’ndan gelen "Kadıncıklar" teklifi beni bir süre için dizilerden uzaklaştırdı. Çok özlemiştim sahneyi. Seyirci ile karşı karşıya kalmayı, kanlı canlı... Şimdi yine tiyatronun özlemini çekiyorum, ama kamera oyunculuğunu da özlemiştim. Şimdi de onunla hasret gideriyorum.

n Türk dizileri Arap ülkelerini karıştırdı. Sizin "Gümüş" ile Tuba Büyüküstün’ün "Ihlamurlar Altında" dizisinin şöhreti sınırları aştı. Bu ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Türkiye’de dizi sektörü hem nitelik hem de nicelik açılarından bir patlama yaşıyor. Herkese hitap edecek türde dizi çekiliyor. Samimi olarak, inanarak ve objektif olarak söylüyorum: Oyunculuk performansı yüksek diziler bunlar. Çekimler film kalitesinde.
n Özel olarak "Gümüş" dizisine duyulan ilgiyi neye bağlıyorsunuz?
- Arap kadınları kendilerini Gümüş’le özdeşleştiriyor. Onun yaşama tutunma tutkusu, iyiliği, mücadeleci yanı onları etkiliyor ve karısını bu denli seven, her koşulda yanında olan, nazik, yakışıklı, kadın duyarlılığına sahip bir adamı yani Mehmet’i de ideal erkek olarak görüyorlar. Yasal bir aşk ilişkisi, samimi, sıcak aile üyeleri, otoriter ama sıcak bir dede ve muhteşem İstanbul görüntüleri... Ben "Gümüş"ün bir çizgisi olduğunu düşünüyorum.

n Bazı Arap ülkelerinde, üzerinde sizin ve Kıvanç Tatlıtuğ’un fotoğraflarının yer aldığı çanta, kalem, defter ve kitap kaplarının okullara sokulması yasaklandı. Din adamları da diziyi "İslam karşıtı" ilan etti. Mısır’da samimi sahneler makaslandı. Hatta Yemen’de aile huzurunu bozduğu için yasaklandı. Bu konuda ne diyeceksiniz?
- Kadın özgürlüğü, kadının özgürlüğü, kimileri için rahatsız edici olabilir. Ama şu da unutulmamalı ki; sözünü ettiğiniz diziler sözünü ettiğiniz ülkelerde ticari değer taşıyor. Bağımsız yapımcılar yatırım yapıyor bu dizilere. Sözünü ettiğiniz ülkelerde halk severek seyrediyor bu dizileri. Demek ki ortada bir arz-talep durumu var. Demek ki bazı şeyler değişiyor... Değişimler de hep sancılı olmuştur ama hiçbir zaman da engellenememiştir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arap, gümüş, istiyor, kadınları, olmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birleşik Arap Emirlikleri de Biden’dan özür istiyor Seth Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 21:09
Arap Dünyası'nın, En Güzel Kadınları. (Resimler.) Sevda Ah Kadınlar 6 19 Şubat 2011 01:30
Moğol kadınları Türk erkek istiyor. Haberine Ceza BaRoN Haber Arşivi 0 07 Mart 2010 16:56