IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2006, 22:27   #1
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Telecom Italia, Avea'dan çekiliyor




Telecom Italia'nın, Türkiye'nin üçüncü cep telefonu işletmecisi Avea'da sahip olduğu yüzde 40 civarındaki hisseyi diğer büyük ortak olan Türk Telekom'un (TT) ya da TT'nin yeni sahibi olan Oger Telecom'a devredilmesi yönünde çalışma başlatıldı.

En son sermaye artırımından sonra Avea'nın yüzde 40'ı TT'ye, yüzde 40.5'i Telecom Italia'ya ve yüzde 19.5'i İş Bankası grubuna ait bulunuyor.

Oger Telecom TT'nin yüzde 55 hissesini geçen yıl 6.55 milyar dolara özelleştirme kapsamında satın almış ve Kasım ayında hisse devri gerçekleşmişti.TT'yi devralan Ojer Telekomünikasyon'un yüzde 99'una Oger Telecom Ltd Dubai, yüzde 1'ine ise Saudi Oger sahip bulunuyor. Oger Telecom Ltd Dubai'nin yüzde 87'si Saudi Oger LLC'ye, yüzde 13'ü de Telecom Italia'a ait bulunuyor.

Yetkililer, Oger Telecom'un TT'nin blok satış ihalesi öncesinde, ihaleyi kazanması halinde Telecom Italia'nın Avea'daki payını satın alabileceğini söylediğini hatırlattılar.

Telecom Italia, Türk Telekom ihalesinden sonra Temmuz ayında yaptığı açıklamada "Saudi Oger Limited'le yapılan anlaşma uyarınca TIM International'ın Avea'daki hisseleri Türk Telekom'a devredilebilecek ve bu halde TIM International'ın bu satıştan elde ettiği gelirin bir kısmı Oger Telecom'a sermaye katkısı olarak konulacak veya bu hisseler doğrudan Oger Telecom'a devredilebilecektir" demişti.

Bu açıklamadan sonra Telecom Italia ile onun iştiraki TIM International birleşmiş ve böylece söz konusu Avea hisselerinin doğrudan sahibi Telecom Italia olmuştu.

Söz konusu devir işleminin tutarı konusunda taraflarca bir açıklama yapılmadı ancak yine Temmuz ayında yapılan açıklamada "(Telecom Italia'nın) sahip olduğu Avea hisselerinin toplam değeri, daha önceden tanımlanmış hisse-takas parametrelerine göre 400-600 milyon dolar arasındadır" denilimişti.

Telecom Italia Başkan Yardımcısı Giampaolo Zambeletti de Kasım ayında yaptığı açıklamada, ortağı oldukları cep telefonu işletmecisi Avea'nın, diğer büyük hissedar olan Türk Telekom ile gelecekte birleştiğini görmek istediklerini söylemişti.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Avea'nın üç hissedarı olan Telecom Italia, TT ve İş Bankası arasında daha önce imzalanan hissedarlar ve halka arz sözleşmesi çerçevesinde, ortaklardan birisi payını satmak istediğinde öncelikle diğer iki ortağa önermesi (right of first refusal) gerekiyor ve bu ortakların kabul etmemesi durumunda da söz konusu payı Oger Telecom satın alması öngörülüyor.

Türk Telekom'un bu konuyla ilgili bugün bir açıklama yapması bekleniyor.
Temmuz ayında yapılan açıklamada söz konusu devir işlemi konusunda şu bilgi de yer aldı:

"Oger Telecom'un önümüzdeki 3 yıl içinde, (Telecom Italia'nın) da hisseleri oranında potansiyel katılımı ile birlikte, Dubai Menkul Kıymetler Borsasına kote olması beklenmektedir. Eğer Oger Telecom belirlenen şartlar altında DIFX'e kote olmazsa, (Telecom Italia) sahip olduğu, Avea'nın satışından elde edilecek ve buna ek olarak başlangıç işleminde taahüt edilen 50 milyon dolar değerindeki Oger Telecom hisseleri için Saudi-Oger Limited'e satış çağrısında bulunarak satış opsiyonunu icra edebilecektir. (Telecom Italia'nın) bu satış opsiyonunu icra etmemesi halinde, Saudi Oger Limited aynı hisseler için alım çağrısında bulunabilecektir.

"(Telecom Italia'nın Oger Telecom'da yer alması telekomünikasyon sektöründe Saudi Oger Grubu ile muhtemel bir ortaklığın temelini oluşturmaktadır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aveadan, cekiliyor, italia, telecom


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 Model Yeni Ferrari 458 Italia + 0 km FERRARI F 458 Italia Fiyat Listesi. Sevda Otomobil Haberleri 1 07 Aralık 2010 03:01
Avea`nın `Genç Avea` tarifesi yenilendi Satuk Türk Telekom 0 23 Nisan 2010 21:07