IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2008, 22:13   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boğaz altında Üsküdar’dan Sarayburnu’na yürüdü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Marmaray Projesi’nin İstanbul’un ve Türkiye’nin 148 yıllık hayali olduğunu belirterek, "Bu proje tamamlandığında hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin bir rüyası gerçekleşmiş olacak. Ayrıca bu projenin yanı sıra çalışmaları devam eden Bakü- Tiflis-Kars demiryolunun da tamamlanmasıyla Londra ile Pekin demiryoluyla bağlanmış olacak" dedi.
Erdoğan biten tünelde Boğaz’ın altından Üsküdar’dan Sarayburnu’na kadar yürüdü.

Erdoğan, dün Üsküdar’daki Tüp Batırma Şantiyesi’nde düzenlenen Marmaray Projesi kapsamında batırılan son tüpün bileşim kapısının açılışı törenine katıldı. Bunun tarihi bir an olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün Marmaray kapsamında 11 tüpün son ikisinin bağlantıları tamamlandı. Böylece Boğaz’ın iki yakası denizin altında birleştirilmiş oldu" diye konuştu.
Tüp geçiş fikrinin 1860’lara dayandığını anımsatan Erdoğan, "Sonraki yıllarda bu fikir hep gündemde oldu. Ama hamdolsun bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip oldu. İstanbul’un, Türkiye’nin 148 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikada alınacak. Bu Boğaz’ın trafiğinde de önemli bir rahatlama sağlayacak. Gebze-Halkalı arasında 2 ile 10 dakikada arasında yapılacak seferlerle saatte toplam 75 bin yolcu taşınacak" dedi.

Londra’dan Pekin’e kesintisiz ulaşım
Marmaray Projesi’nin sadece Gebze-Halkalı’yı birbirine bağlamadığını dile getiren Erdoğan, "Bu proje aynı zamanda Londra-Pekin’i de demiryoluyla birbirine bağlama özeliğini taşıyor. Bakü-Tiflis- Kars demiryolu projesinin de tamamlanmasıyla, Marmaray bittiğinde Londra’dan Pekin’e kesintisiz ulaşım sağlanacak" dedi.

Marmaray hattında, trafikte ölü saat diye tabir edilen 23.00 ile 06.00 saatleri arasında da yük trenlerinin geçeceğini hatırlatan Erdoğan, bunun da bölge ticaretine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Marmaray hattının denizin 60 metre altında bulunduğunu anlatan Erdoğan, projenin bu özeliğiyle de dünyanın ve asrın projesi sıfatını ziyadesiyle hak ettiğini kaydetti.

Tarihe hassasiyet
Marmaray Projesi sırasında doğal özeliklere ve kültürel mirasa da azami derecede hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu konuda doğal ve tarihi güzelliklere azami hassasiyet gösterildi. Özelikle tarihi yarımadadaki çalışmalar sırasında gerekli tedbirleri aldık. Yani tarihi mirasa dost bir projeyi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz."

Trafikte ruh hastası haline geliyoruz
"Yol medeniyet demektir. Yolun gitmediği yere bilginin, refahın, huzurun ulaşması mümkün değil" diyen Erdoğan, "Sadece zamanı değil, milli servette yollarda heba oluyordu. Yollarda adeta ruh ve sinir hastası haline geliyoruz. Bu projeyle bu en aza indirilmiş olacak. Bugün batırılan 11 tüpten son ikisinin bağlantısını da sağlamış olacağız. Bununla da kalmıyoruz. Marmaray’ın aşağısında yeni bir tüp geçişin ihalesini daha yaptık. Buradan tren, oradan da otomobiller geçecek. Bunun da müteahhit firması yakından açıklanacak" dedi. Erdoğan, Marmaray Projesi’ni de 2012’de bitirme sözü aldığını söyledi.

Boğaz’ın altında yürüdü
Erdoğan daha sonra denizin altındaki tünele inerek, temsili olarak son bağlantı tüpünün kapısını açtı. Erdoğan Boğaz’ın altından geçen ve Sarayburnu’na kadar devam eden 1387 metrelik tünelde yürüdü. Yaklaşık bir saat süren gezide Erdoğan, Sarayburnu’na kadar yürüdükten sonra tekrar yaya olarak geri döndü.
Öte yandan Erdoğan tören öncesinde de Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’le yaklaşık 1,5 saat görüştü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altında, boğaz, sarayburnu’na, Üsküdar’dan, yürüdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akıntılar - Boğaz RotasıÖzellikle İstanbul’da, dünya güzeli Boğaziçi’nde dolaşıp ta “ Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:21
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Boğaz’ın altında dev nehir Feronia Serbest Kürsü 0 02 Ağustos 2010 12:49
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14