IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2006, 20:00   #1
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şırnak'ta çatışma: Beş asker şehit




Bingöl'de dün yaralanan polis memurunun şehit olmasının ardından bugün de Şırnak'ta güvenlik güçleri ile PKK üyeleri arasında çatışma çıktı. Olayda beş güvenlik görevlisi şehit oldu.

Şırnak Valiliği, terör örgütü üyelerinin yerleştirdiği mayına basan iki güvenlik görevlisi ile pusuya düşen üç güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi.

Yazılı açıklamada, 4 nisanda Şırnak Küpeli dağı bölgesinde devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin, terör örgütü mensuplarınca daha önceden döşenen tuzaklanmış mayına basması sonucu iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, kaçan terör örgütü üyelerini takip eden güvenlik güçlerinin bu kişilerin pususuna düşmesi sonucunda da üç güvenlik görevlisinin şehit olduğu ifade edildi.

Bölgede şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle:

Uzman Çavuş Murat Tutal (Kırıkkale)
Komando onbaşı Mükremin Başaran (Ankara)
Komando er Fatih Erer (Sinop)
Komando er Ümit Balkan (Kocaeli)
Komando er Adem Öğlü (Ordu)

Çatışmada iki terör örgütü mensubu ise etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Bingöl'de inceleme sürüyor

Bu arada, Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerin dün saldırı düzenlediği ve bir polis memurunun şehit olduğu karakol çevresinde yapılan aramada, el bombası düzenekli 1.5 kilogram C-4 patlayıcı bulundu.

Genç ilçesi Çamlıktepe mevkiindeki ilçe merkez polis karakol çevresinde geniş çaplı araştırma yapıldı.

Karakol çevresinde yapılan aramada, el bombası düzenekli 1.5 kilogram ağırlığında C-4 patlayıcı maddesi bulundu.

Bölgede ayrıca roket atar mermi parçalarına da rastlandı.

Bu arada, saldırı sırasında karakolda bulunan yedi polis memurunun çeşitli yerlerinden hafif yaralandığı açıklandı. Saldırı sonucu karakol lojmanlarının bulunduğu binalarda da hasar meydana geldi.

Bölgedeki geniş çaplı araştırma ise sürüyor.

Saldırı dün akşam düzenlenmişti

Genç ilçesi merkez polis karakoluna dün saat 20.00 sıralarında teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda ağır yaralanan ve Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılan polis memuru Cihan Bayık şehit olmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Nisan 2006, 07:42   #2
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Şırnak'ta çatışma: Beş asker şehit




Gabar'da 5 şehit

Şırnak'taşehit olan askerlerden Mükremin Başaran 4 ay önce gittiği memleketinde mezar yeri aramıştı. Ümit Balkan da (solda) dönüşte nişanlısıyla evlenecekti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
'Baba mezarımı kazın' dedi, şehit oldu

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi. Şehitlerden Mükremin Başaran, 3 ay önce izine gittiği memleketi Haymana'da mezar yerini ayırtmıştı.

Şırnak'taki Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arsında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Operasyonda iki teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi. Şehitlerden Ankaralı Onbaşı Mükremin Başaran'ın üç ay önce izine gittiği memleketinde mezar yerini ayırttığı ortaya çıktı.

Altı asker yaralı
Şırnak Valiliği'nden alınan bilgiye göre PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Şırnak kırsalında operasyon başlatan güvenlik güçleri Güçlükonak ilçesi yakınlarında Gabar Dağı'ında önceki gün akşam saatlerinde kalabalık terörist grubuyla karşılaştı. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmada 1 uzman çavuş ile 2 asker terörist kurşurlarına hedef olarak şehit düştü. Olayın ardından başlatılan takip sırasında ise iki asker mayına basarak

basarak hayatını kaybetti. Hain saldırılarda şehit olan askerlerin Uzman jandarma çavuş Murat Tutal (Mersin), jandarma komando onbaşı Mükremin Başaran (Ankara), jandarma komando er Adem Öğlü (Ordu) komando er Fatih Erer (Sinop) ve jandarma komando er Ümit Balkan (Kocaeli) olduğu öğrenildi. Yaralılar, helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Çatışmanın yaşandığı bölgede güvenlik güçlerince geniş çapta hava destekli bir operasyon başlatıldı. İki terörist de ölü ele geçiril. Şehit jandarma komando onbaşı Mükremin Başaran'ın, 3 ay önce izne geldiği memleketi Ankara'nın Haymana ilçesinde, dedesinin yanından mezar yeri ayırttığı öğrenildi.

BİRİCİK OĞULLARIYDI
Haymana'nın Oyaca beldesinde yaşayan Vedat ve Meryem Başaran'ın tek çocuğu olan Mükremin Başaran'ın, tezkeresine 4 ay kala şehit olması ailesini yasa boğdu. Çitçilikle uğraşan baba Vedat Başaran, oğlunun şehit olacağı haberini önceden beklediklerini söyledi. Oğlunun 3 ay önce izne geldiğini belirten baba Vedat Başaran, gözyaşlarına hakim olmakta zorlanırken şöyle konuştu:

'ŞEHİT OLABİLİRİM' DEDİ
"Oğlum 3 ay önce izne geldiğinde, belde mezarlığında kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından bize 'Baba dedemin mezarının yanında benim de mezarımı kazın, her an şehit olabilirim' dedi. Biz de oğlumun bu sözleri üzerine dedesinin yanında mezarını kazdık. Her telefonda oğlumun şehit olacağı haberini bekliyorduk.''

 

Alt 07 Nisan 2006, 08:27   #3
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Şırnak'ta çatışma: Beş asker şehit





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şehit onbaşı Mükremin Başaran'ın cenazesine katılan Org. Büyükanıt baba Başaran'ı "Bu acıları bitireceğiz. Hainler gerekli cezayı görecek" diye teselli etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
'Kanı yerde kalmayacak'

Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine katılan Orgeneral Büyükanıt, "Bu acıları bitireceğiz. Hainler gerekli cezayı görecek" diye konuştu.

Şırnak'ta şehit düşen onbaşı jandarma komando Mükremin Başaran'ın cenaze töreninde teröre lanet yağdı. Haymana'nın Ovaca köyüne giderek Başaran'ın baba ocağını ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Şehidimizin kanı yerde kalmayacak" dedi. Şehit onbaşı Başaran'ın Ovaca köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Valisi Kemal Önal, çok sayıda milletvekili, general, subay, astsubay ve vatandaşlar katıldı. Sinir krizleri geçiren şehit onbaşı Başaran'ın babası Vedat Başaran, annesi Meryem Başaran, kız kardeşleri Ayşe ve Halime Başaran'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

'BİZİM HER ŞEYİMİZ OLDU'
Başaran'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, GATA'dan alınarak sabah saatlerinde baba ocağına getirildi. Binlerce kişinin oluşturduğu kalabalık ellerinde
Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehit sana
canım feda" şeklinde sloganlarla cenazenin arkasında yürüdüler. Şehit yakınlarının "O bizim herşeyimizdi" sözleri üzerine Orgeneral Büyükanıt şöyle konuştu: "O sizin her şeyinizdi, şimdi bizim her şeyimiz oldu. TSK adına şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu biliniz ki bu mücadeleye canımızla kanımızla Türk milletiyle birlikte kararlılıkla devam edeceğiz. Bu acıları bitireceğiz. Bu hainlikleri yapanlar da gerekli cezayı göreceklerdir. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak." Başaran için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Törene katılan komutanlar da saf tutarak cenaze namazı kıldılar. Orgeneral Büyükanıt, tören alanındaki en kıdemli asker olarak, şehit Onbaşı Başaran'ın tabutu üzerindeki Türk bayrağı ile çerçeve içindeki fotoğrafını şehit babası Vedat Başaran'a teslim etti. Büyükanıt ve diğer komutanlar, tören alanından ayrılırken, bazı vatandaşların "Komutanım, Türkiye sizinle gurur duyuyor'' diye seslendikleri duyuldu.

 

 

Etiketler
asker, bes, catisma, çatışma, sehit, sirnakta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şırnak'ta çatışma: 3 asker yaralandı Dilara Haber Arşivi 0 14 Haziran 2010 17:46
Şırnak’ta çatışma: 1 asker yaralı FLu Haber Arşivi 0 14 Eylül 2009 06:59
Ağrı'da çatışma: 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı Angel Haber Arşivi 1 21 Kasım 2008 12:19