IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2008, 10:30   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüksek Maaşla Görev Başı





Terörle mücadele için yeniden sahaya sürülen özel tim personeline ek tazminat ödenmesi için kanun teklifi hazırlandı.

ANKARA- Terörle mücadelede etkin görev yapan ve terörün azıldığı dönemde pasif duruma çekilen özel tim yeniden görev başı yapacak. Özel tim personeli daha göreve başlamadan moralini düzeltecek öneri de Meclis’ten geldi. Özel tim personeline ek tazminat adı altında daha yüksek maaş ödenmesi için yasa teklifi hazırlandı.

AKP’LİLER HAZIRLADI
TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı ve arkadaşları tarafından hazırlanan iki ayrı kanun teklifi, hem bölgede görev yapan özel tim ve özel harekatçıları hem de terör şehitlerinin çocuklarına moral kazandıracak.

MORAL OLSUN DİYE
Yardımcı, “Son günlerdeki olayların ardından şehit çocuklarına üniversitelerde kontenjan ayrılması ve özel timcilere yapılan ödemelerin arttırılmasına ilişkin çalışma yapmayı uygun buldum. Böyle bir çalışmamın moral olmasını istedim. Kanun teklifi çalışması yaptım. Destek verecek arkadaşlarımın da imzasına açıyoruz. Maliye, Milli Savunma, YÖK ve MEB’in de uygun bulması halinde kanun yasalaştırılarak hayata geçirilecek” dedi. Yardımcı hazırladığı teklifin AK Parti grubuna sunulduğunu hatırlattı.

EK TAZMİNAT
Terör olaylarının artması üzerine 11 yıl sonra özel tim tekrar Doğu’da görev yapmaya başladı. Genelkurmay'ın isteği üzerine 7 bin özel tim polisi, Güneydoğu'nun önemli noktalarında askerin emrinde görev yapmaya başladı. Tam bu uygulamanın başlamasıyla birlikte özel tim ve özel harekatçıları maddi yönden rahatlatacak bir yasal çalışma başlatıldı. Hazırlanan kanun teklifiyle 27 Haziran 1989 tarihli 375 sayılı kanun hükmünde kararname ile 9000 göstergesi olan güvenlik birimlerinin göstergeleri 15 bine, 4 bin 500 göstergesi olan er ve erbaşların göstergesi ise 5500’e çıkarılacağı belirtildi. Teklifte, “Terörle mücadele kapsamında görev yapan özel tim ve özel harekat görevlilerinin ek gösterge rakamları 9 binden 15 bine, 4500’den 5500’e çıkarılmıştır” denildi.

HER YIL ARTIŞ
Düzenlemeden hangi birliklerin yararlanacağı, kanun değişikliğinin ardından Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ortak çalışmayla belirlenecek. Ek tazminatın ne kadar verileceğine her yıl Başbakanlık karar verecek.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA DA KONTENJAN
Yine YÖK Kanunu’na bir madde eklenmesine dair kanun teklifinde ise, “Terörle mücadele kapsamında görev yaparken şehit olanların çocuklarına, devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinde yüzde 1’den az olmamak kaydıyla kontenjan ayrılır” denildi. Şehit çocuklarının üniversite sınavlarına girdikten sonra, üniversitelere nasıl yerleştirileceklerine ilişkin düzenleme ise Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün çıkaracağı ayrı bir yönetmelikle düzenlenecek.

Kaynak: internethaber.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başı, görev, maaşla, yüksek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
5 Bin lira maaşla eleman bulamıyorlar Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:28
Yüksek Dağın Başı Dumanlı Olur PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 30 Eylül 2014 21:38
En Yüksek Maaşla İşe Başlatan Sektörler Rhytia Haber Arşivi 0 11 Haziran 2012 15:19