IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2008, 15:42   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın Diyarbakır gezisinde İmralı gerginliği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İMRALI Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişinin protesto etmek amacıyla, terör örgünün bildiri dağıttığı kentte ve Batman ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde kepenk kapatma eylemi yapıldı. Güvenlik güçleri bazı yerlerde esnafı kepenklerini açması için uyarırken, bazı il ve ilçelerde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın bildiri dağıtması sonucu Başbakan Erdoğan'ın gelişinin protesto edilmesi amacıyla bu sabah birçok semtte kepenkler açılmadı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde kepenklerin yüzde 90'ı açılmazken, yine merkez Yenişehir İlçesi'nde esnafın bir bölümü kapalı kaldı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle polis kent merkezinde geniş önlem alırken, bazı caddelerde bulunan çöp konteynırlerı polis tarafından kaldırıldı. Polis, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Havaalanı'ndan üniversiteye geçerken kullanacağı güzergah üzerinde sürekli devriye geziyor. Kepenklerini açmayan esnaf işyerlerinin çevrelerinde dolaşmayı tercih etti.

CİZRE'DE

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde de bir grup caddelerde lastik yakarken, yasa dışı sloganlar atınca polisler müdahale etti. Panzerlerle yapılan müdahalelerde göstericiler panzerleri taşladı. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullanırken, eylemciler ara sokaklara kaçtı. Cizre İlçesi'nde de sabah saatlerinde itibaren kepenkler açılmadı. İlçe merkezinde çok sayıda polis ve asker resmi kurumların önünde güvenlik önlemi alırken, polisler caddelerde sürekli devriye geziyor.


HAKKARİ VE VAN'DA GERGİNLİK
Van ile Erciş İlçesi, Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde izinsiz yürümek isteyen DTP'liler ile polis arasında gerginlik arttı. Hakkari'de yürüyen göstericiler AKP binasını taşladı. Slogan atan göstericiler ara sokaklara dağılırken eylemlerini sürdürüyor.

Yüksekova İlçesi'nde bu sabah başlayan gerginlik sürerken, polis ekipleri tüm cadde ve sokakları kontrol altına aldı. Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan göstericilerle polis arasında sık sık kovalamaca oldu.

Van'ın Erciş İlçesi'nde DTP tarafından Dalan Caddesi'nde düzenlenen mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Mitingde, DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın konuşması sırasında Zeydan Caddesi’nde yürümek isteyen topluğa polis izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık grup, polisi taşladı. Sokak aralarına dağılan göstericilere polis biber gazı sıktı. Göstericiler, caddelere barikat kurup, lastik yakarak solgan attı.

VAN'DA 10 BİN KİŞİ
Van'da DTP il binası önünde toplanan, aralarında DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in de bulundu yaklaşık 10 bin kişilik grup, ellerinde taşıdıkları silah çelenk ve ‘Bu ateş sizi de yakar' yazılı pankartla AKP il binasına doğru yürüdü. Bu sırada topluluk içinde bulunan yüzleri maskeli kişiler teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterini taşıdı. Gruptakiler, AKP binası önüne geldikleri sırada yan taraftaki bir binada pencereye Türk Bayrağı asılınca kalabalık arasında gerginlik başladı. Göstericiler binayı taşladı. Partililer, grubu sakinleştirmeye çalıştı. AKP binası önüne siyah çelenk konulduktan sonra DTP İl Başkanı Vekili Selim Ertaş tarafından basın açıklaması okundu. Van’da da halen gerginlik sürüyor.

DTP MİLLETVEKİLLERİ POLİSLE TARTIŞTI
Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle bir cadde trafiğe kapatalırken, iki otomobil içinde bulunan DTP Diyarbakır Milletveki Aysel Tuğluk, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay’ın Kuruçeşme Kavşağı’ndan Bağlar’a geçmesine polis izin vermedi. Polis, yolun panzerler tarafından kapatıldığını söylerken milletvekilleri yolu kullanmakta ısrar etti. Israr üzerine milletvekilleri ile polisler kısa süre tartı. Milletvekilleri daha sonra polisin gösterdiği güzergahı kullanarak bölgeden ayrıldı.

BATMAN'DA VALİDEN ZİYARET
Terör örgütünün çağrısı ve bildiri dağıtması sonucu Batman'da bu sabah saatlerinden itibaren kepenkler açılmadı. Batman'da kepenklerin yüzde 90'ı kapalı tutulurken, sivil polisler, işyerlerinin açılması için esnafı uyardı. Esnaf kepenklerini açmadıkları işyerleri önünde otururken, dün gece ise, Karşıyaka mahallesindeki, Telekom binasına taşlı saldırı yapıldığı bina camlarının kırıldığı bildirildi.

Batman Valisi Recep Kızılcık, kepenk kapatma eylemi nedeniyle, esnafı ziyaret ederek kepenkleri açmalarını istedi. Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile birlikte kenti gezen Vali Kızılcık, işyerini açık tutan esnaf teşekkür etti. Vali Kızılcık, esnafa şunları söyledi:

“Bir- iki çocuğun söylemesiyle kepenk indireceksek yandık. Tabii birileri bizim huzurumuzu kaçırmak istiyor. Bunda hepimiz zarar görüyoruz. Özelikle zarar eden esnaftır. Akşam çocuklarınıza ekmek götüreceksiniz. Çeklerinizi karşılayacaksınız. Dolaysıyla halk olarak, ‘Kardeşim yeter' dememiz lazım. Senin derdin ne? Bir derdin varsa, gelin hep beraber buna çözüm arayalım. Batman'da her şey gayet güzel. Tabii bugün ekonomik sıkıntımız yok mu? Bugün başta ‘süper devletim' diyenler battı. Ama biz en az etkilemek için buradayız. Bizde milletçe etkilendik. Bunu hep beraber aşacağız. Bunun için zaman kenetlenme, birlik zamanıdır.”
Esnaf ise, Vali Kızılcık'a ekonomik zor durumda olduklarını, ödenmeyi bekleyen çek ve senetleri bulunduğunu anlatırken, “Memleketin hali buysa, olan esnafa olacak” dedi.

Bu arada Kaşıyaka Mahallesi'nde Türk Telekom binasına saldıran bir grup gösterici, bina camlarını kırarak molof attı. Binanın giriş katına isabet eden molotof nedeniyle bazı evraklar yanarken, müdürlüğe ait bir araçta hasar oldu.

SİİRT'TE 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ
Siirt'te dün düzenlenen izinsiz gösteride polisin gözaltına aldığı 10 gösterici, soruşturmalarının tamamlanmasının ardından bugün sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Ekim 2008, 00:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın Diyarbakır gezisinde İmralı gerginliği




Iyice $a$irdi ßunlar ya , ßirde cocuklari öne Sürüyorlar.. ;scare

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

Alt 21 Ekim 2008, 00:34   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın Diyarbakır gezisinde İmralı gerginliği




Cehaletin gözü kör olsun.
Liderimiz dedikleri adamın Kürt deil ermeni oldunu bile bilmiyolar.
Millet eşşek olunca semer vuran cok olur.

 

Alt 21 Ekim 2008, 00:36   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan'ın Diyarbakır gezisinde İmralı gerginliği




Deweye Sormuşlarki Senin sirtin neden eğri Devede demişki nerem düzki...

Şimdi bunlar.. Cahillik diz boyu..

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 

 

Etiketler
diyarbakır, erdoğanın, gerginliği, gezisinde, İmralı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan: İmralı'ya Gazeteci Göndermek Gündemimizde Yok Ecrin Haber Arşivi 0 20 Kasım 2013 23:34
CHP’den Erdoğan’a İmralı ve MİT sorusu Ema Haber Arşivi 0 07 Mart 2013 14:56
Vali'nin gezisinde kör kurşun KarakıZ Haber Arşivi 0 28 Aralık 2011 09:41