IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2006, 18:42   #1
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Türkiye PKK ile masaya oturamaz"




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''terör örgütü PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturması söz konusu olamaz. Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin'' dedi.

Erdoğan, Altıncı IMEDYA Ekonominin Yıldızları 2005 ödül töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, ''bizim, terör örgütleriyle masada yapılacak işimiz yoktur. Terör örgütleriyle zeminin neresi olduğu bellidir'' dedi.

Erdoğan, "şu anda Demokratik Toplum Partisi'nin yöneticileri bu tür açıklamalarda bulunabilir. O zaman çıksınlar, çok açık ve net olarak PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ilan etsinler. Onlarla yakından uzaktan ilişkilerinin olamayacağını ilan etsinler. Olay bu kadar net ve açıktır'' diye konuştu.

Erdoğan, ''çok açık, net, bir defa şunu söylüyorum; PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturması söz konusu olamaz. Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Tayyip Erdoğan da böyle bir mesaj vermez" diyen Erdoğan, "benim mesajım PKK terör örgütünün silahlı eylemcilerini, silahlı teröristlerini 'terörist' olarak ilan etmeyen, onlarla bağını koparmayanlara yöneliktir'' diye konuştu.

Erdoğan, tüm AB üyesi ülkelerin, Avrupa Parlamentosu'nun, ABD ve diğer ülkelerin, PKK'nın terör örgütü olduğunu ilan ettiğini vurguladı.

Bir gazetecinin, ''ilan etmeleri halinde bir sonraki adım ne olacak, neyin önünü açacak'' sorusu üzerine Erdoğan, ''kendileri bir defa her şeyden önce bir siyasi parti, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Demokratik hayatın içerisinde olduğunu ispatlamış olacaktır. Yoksa, bu demokratik hayatın içerisinde olmak değil, adeta bir takiye yapmak olur. Olay bu kadar açıktır'' dedi.

Erdoğan, 'DTP Eşbaşkanları bu açıklamayı yaparken illegal bir örgütün hamisi olduğunu sizce gösteriyor mu' sorusuna ise, ''bundan sizler ne anlıyorsanız ben de onu anlıyorum. Herhalde farklı şeyler anlıyor olmamamız lazım'' yanıtını verdi.

''Gizli olmanın anlamı yok''

Türkiye'de bugün gerek parlamentonun içinde, gerekse parlamentonun dışındaki siyasi partilerin, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerine inandığını dile getiren Erdoğan, ''eğer görmeyen varsa, o da çıkıp ilan etmeli. 'Ben görmüyorum' demesi lazım. Net olsun, açık olsun. Gizli olmanın anlamı yok'' diye konuştu.

Erdoğan, Güneydoğu'da atılması gerekli adımları atmaya devam ettiklerini de belirterek, ''bizim, terör örgütleriyle masada yapılacak işimiz yoktur. Terör örgütleriyle zeminin neresi olduğu bellidir. Bunun üzerinde zaten çok fazla konuşmaya gerek yok. Bizim legal örgütlerle, bu STK'lar olur, siyasi partiler olur, biz onlarla görüşürüz. İllegal bir yapıyla bir araya gelmemizi sormanız bir defa yanlıştır. Böyle bir şeyi düşünmenizden de gücenirim. Medyaya açıklamaları basın müşaviriyle yaptık. Hiçbir yere de evirip çevirmesinler. Bunlara da kalkıp kılıf uydurmaya gayret etmesinler. Bizim alçaklarla, canilerle, hainlerle oturup konuşacak meselemiz yoktur'' dedi.

Başbakan DTP'ye sert çıkmıştı

Diyarbakır'daki olayların ardından Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir başta olmak üzere DTP'li yöneticilere sert eleştiriler yöneltiliyor. Bu eleştirilerden sonuncusu geçtiğimiz çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Bazı belediye başkanlarının teröre zemin hazırlayan açıklamalar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "siz bu ülkede en önemli bir Güneydoğu ilinin başına belediye başkanı seçiliyorsunuz, bindiğiniz dalı kesiyorsunuz'' dedi.

Erdoğan geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada da, DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün televizyon ekranından randevu talep etmesini de sert biçimde eleştirmiş ve "PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul et, sonra konuşuruz" demişti.
DTP Osmaniye İl Başkanı da tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi Osmaniye İl Başkanı İbrahim Halil Dindar da evinde terör örgütünü övücü evrak bulunması üzerine 5 nisanda tutuklandı.

Terör örgütü üyesi iki kişinin eylem yapmak üzere kente gelerek Dindar'ın evinde kaldıklarının ihbar edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan izin alan güvenlik güçleri, Dindar'ın Yunus Emre mahallesindeki evinde arama yaptı.

Evde örgütünü övücü evrak bulunması üzerine Dindar gözaltına alındı, sorgusunun ardından da adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Baydemir de yakın takipte

30 martta da İçişleri Bakanlığı, DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında terör örgütünü övücü açıklama yaptığı gerekçesiyle inceleme başlatmıştı.

Baydemir, Bingöl'de yapılan operasyonlarda ölü ele geçirilen 14 teröristin cenazelerinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylarda iki kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu girişi önünde yaptığı basın açıklamasında ''bir gün önce bu kentin, bu bölgenin acısı 14 idi, bu saat itibari ile 16'dır ve belki bir saat sonra kaygımız o ki, bu daha fazlalaşabilir'' demişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da aynı tarihte terör örgütünü övücü açıklamalarda bulundukları iddiasıyla Baydemir, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Cengiz ve Siirt İl Başkanı Murat Avcı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Olaylar 28 martta başladı

Güneydoğu'da son dönemde başlayan gerginlik, Bingöl'de öldürülen 14 PKK'lıdan 4'ünün cenazelerinin Diyarbakır'da toprağa verilmesi sırasında başladı. 28 marttaki cenaze töreninde başlayan olaylar PKK gösterisine dönüştü. Göstericiler, kamu binaları ve işyerlerinin camlarını kırdı.

Diyarbakır'da başlayan olaylar kısa sürede Batman, Siirt, Hakkari, Mardin, Mersin, İzmir ve İstanbul'a da yayıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 08 Nisan 2006, 18:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: "Türkiye PKK ile masaya oturamaz"




Doğru dememiş.

Yukarı doğru yanan AMPUL'un bana yararı olmaz...

 

 

Etiketler
masaya, oturamazquot, pkk, quotturkiye, türkiye pkk ile masaya oturamaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık