IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2006, 09:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnanarak yapmıyoruz




Hâkim ve savcı otobüsüne bomba koyan PKK'lı: Artık kimse davaya inanmıyor. Masumları öldürerek bir yere varılmaz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Erdal Özel... İstanbul'da hâkim ve savcıları taşıyan İETT otobüsüne bomba koymak suçundan gözaltına alınan bölücü örgüt mensubu, polise "PKK'nın bugünü"nü anlattı: "Bizi önce yalanlarla kandırdılar. Sonra da 'silahlı mücadele'ye zorladılar. Karşı çıkanın sonu ya ölümdü ya da sürgün..."

BOMBAYA BAĞLI CEP'İ BİLEREK KAPATTIM
"Örgütiçinde bomba patlatan hiçbir militan bu işi inanarak yapmıyor. Ben de bomba düzeneğinin bağlı olduğu cep telefonunu bilerek kapattım. Çünkü artık masum insanları öldürmek istemiyorum. PKK bu bombalarla masum insanları öldürerek hiçbir yere varamayacak..."

* * *
'Hiçbir militan artık inanmıyor'

Hâkimlerin otobüsüne bomba koyan PKK'lı, eylemlere inanmadığı için düzeneği çalıştırmadığını belirterek, "Masum insanları öldürerek bir şey olmaz" dedi.

İstanbul'da geçen pazartesi Beyoğlu, Eyüp ve Gaziosmanpaşa Adliyesi hâkim ve savcılarını taşıyan İETT'ye ait servis otobüsüne bomba koyduğu iddiasıyla yakalanan bölücü terör örgütü mensubu Erdal Özel İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde gözyaşları arasında ifade verdi. Olaydan 24 saat sonra bıraktığı parmak izi sonucu gözaltına alınan Özel, "Artık hiçbir militan inanarak eylem yapmıyor. PKK bu bombalarla masum insanları öldürerek bir yere varamaz" dedi. PKK tarafından Kandil Dağı'nda uzman bombacı olarak yetiştirildiğini söyleyen Özel, gerçekleştirdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]bombalı eylemler nedeniyle girdiği cezaevinden bir yıl önce çıktığını, örgütten kopma çabalarının tehditler üzerine gerçekleşmediğini anlattı. Çeşitli bombalama eylemleri yapmak için İstanbul'a gönderilen Özel, savcıların otobüsünde, artık yaptıklarına inanmadığı için bombanın düzeneğindeki telefonu bilerek kapattığını açıkladı. Özel, göz yaşları içinde verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"BİZİ KANDIRDILAR"
"PKK bizi işin başından beri değişik vaad ve yalanlarla kandırarak örgüt içine aldı. İlk dönemlerde insancıl olduklarını söyleyen örgüt yöneticileri, ilerleyen dönemlerde işin boyutunun değiştiğini söyleyip ateşli mücadeleye girmemiz gerektiği yönünde bizi ikna edip kandırdı. Ateşli mücadelenin sınırları memleketimiz iken bu kez de hedef genişletip bizi masum insanların üzerine yönlendirdiler. Bu gün PKK da bomba patlatan hiçbir militan artık bu işi inanarak yapmıyor. Yakalanıp cezaevine girdiğim son bombalı eylemi ardından bu bilince bende vardım. Patlayan bombalarla PKK bu işin sonunu getiremez. PKK artık masum insanları öldürüyor ve yeryüzünde hiçbir güç ve örgüt masum insanları öldürerek ve zarar vererek hiçbir davayı kazanamadı. PKK da artık bu davayı kazanamaz." PKK'ya karşı çıkanların sonunun ya ölüm ya da sürgün olduğunu söyleyen Özel otobüse bıraktığı bombanın düzeneğinde bulunan cep telefonunu da bilerek kendisinin kapattığı belirterek "Tehditle ve zorla yaptırıldığım bu bombalı eylemde de cezaevinde ulaştığım bilinçle, düzenekteki cep telefonunu bilerek kapattım. Çünkü artık masum insan öldürmek istemiyorum" dedi.

TUTUKLANDILAR
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 zanlı İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı PKK'nın bomba timinin başı olduğu iddia edilen Erdal Özel, Şehnaz Şahin, İhsan Kartal, Abdulkadir Uçar ve Suut Aydın tutuklama talebiyle Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. 5 zanlı tutuklarak cezaevine gönderildi. O. Z. ise savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
inanarak, yapmiyoruz, yapmıyoruz, İnanarak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Borusan'dan ayrımcılık yapmıyoruz ilanı PassioN Haber Arşivi 0 01 Ocak 2012 11:52
Ödev Yapmıyoruz.. toXic C ve C++ 0 08 Mart 2010 12:34