IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2006, 13:24   #1
LuisCode
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güncel Haberler..




Polis lojmanındaki araca molotoflu saldırı

Konya'da polis lojmanları bahçesinde bulunan bir otomobile molotof kokteyli atıldı.


Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Safahat Caddesi Binkonut Polis Lojmanları'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,
lojmanların çevre duvarı yanına gelen 3 kişi, duvar yanında bulunan 42 YC 060 plakalı otomobile molotof kokteyli attı. Daha sonra 42 ES 338 plakalı otomobilin de sağ arka camını taş atarak kıran şahıslar, olay yerinden yaya olarak kaçtı.


Otomobilde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Araştırmalarına başlayan polis ekipleri, şüphelilerin ellerindeki şişeye benzini polis lojmanları yakınında bulunan bir benzin istasyonundan aldıklarını tespit etti. Şahısların eşgalini de belirleyen polis ekipleri, kaçan 3 kişinin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.


KKTC'de sayım yapılıyor

Lefkoşa -(AA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) sosyoekonomik politikalarına temel teşkil edecek ''Nüfus ve Konut Sayımı'' saat 08.00'de başladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) tarafından yapılan nüfus ve konut sayımı nedeniyle 05.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Nüfus ve Konut Sayımının sonuçları, toplam nüfus olarak 2-3 gün içinde geçici olarak açıklanacak. Ayrıntılar ise 6 ay içinde kitap olarak yayımlanacak.

1 milyon 800 bin YTL'ye mal olacağı tahmin edilen sayımda, bundan sonra sokağa çıkma yasağı olmadan sayım yapılmasına olanak sağlayacak veriler de toplanacak.

İlk nüfus sayımının 1996'da yapıldığı KKTC'de, nüfus ve konut sayımı ilk kez aynı anda gerçekleştiriliyor. DPÖ tarafından eğitilmiş 5800 memurun görev yaptığı sayımda
vatandaş, 38 fert, 14 konut ve 9 da hanedekileri belirlemeye yönelik toplam 61 soruyu cevaplamakla yükümlü. Kıbrıs'ta görev yapan yabancı misyon temsilcileri sayımı
diplomatik kurallar çerçevesinde izleyebilecek.

KKTC'de en son 15 Aralık 1996'da yapılan sayımda KKTC'nin nüfusunun 200 bin 587 olduğu tespit edilmişti. 1996 yılında yapılan sayımda sadece nüfus belirlenirken, bu yıl yapılan sayımla ilk kez nüfusla birlikte konutlar da sayılıyor ve planlamaya yönelik verilere ulaşılması hedefleniyor.

Uzun çalışmanın ürünü olan bu yılki sayım sonunda nüfus yanında, nüfusun özellikleriyle ilgili detayların, konuttan teknolojik imkanlara, su sorunundan refah düzeyine ilişkin verilere kadar ülke planlaması için birçok verinin elde edilmesi öngörülüyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İsrail'in casus uydusundan ilk görüntüler geldi
Kudüs -(AA) İsrail'in İran'ı izlemek üzere geçen hafta uzaya gönderdiği casus uydudan ilk görüntüler geldi.

İsrail gazeteleri, bugün uydudan gelen fotoğraflardan bazılarını yayımladı. Yayımlanan net fotoğraflar arasında, Suriye'deki bir barajın, Sudan'daki helikopterlerin ve adı açıklanmayan bir ülkedeki askeri bir limanın görüntüleri yer alıyor.

İsrail Havacılık Endüstrisi yetkililerinden Doron Suslik, İran'dan görüntü alıp almadıklarını ise açıklamayı reddetti. Suslik, ''Uydunun bütün sistemleri gereken biçimde çalışıyor ve geçen cuma günü öğleden sonra aldığımız ilk görüntüler mükemmel nitelikte'' dedi.

6 yıl boyunca yörüngede kalacak İsrail casus uydusu Eros B'nin yeryüzündeki 70 cm boyutlarındaki cisimlerin bile fotoğraflarını çekebildiği belirtildi. Uydu, her 4 günde bir aynı cismin fotoğrafını çekebiliyor.


Yarın İstanbul trafiğine dikkat

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Kadıköy'de bazı yollar, saat 07.00'den itibaren trafiğe kapatılacak, sürücüler alternatif yollara yönlendirilecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Haydarpaşa Garı, Çayırbaşı, Haydarpaşa Numune Hastanesi Tıbbiye Caddesi, Taşköprü Caddesi, Karacaahmet Tepe Nautilus ve Taşköprü Salı Pazarı önünde toplanacak yürüyüş kortejleri ile Kadıköy İskele Meydanı'nda 09.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek kutlamalar nedeniyle saat 07.00'den itibaren bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Rıhtım Caddesi ile Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yolun trafiğe kapatılacağı belirtilen açıklamada, Söğütlüçeşme Caddesi'nden rıhtıma inen ara sokaklar, Taşköprü Caddesi, Kışla Caddesi, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, Albay F. Sözdener Caddesi'nin ise ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Trafik geçişine izin verilmeyecek yollardaki sürücülerin alternatif yollara yönlendirileceği belirtilen açıklamada, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akımının, Burhanfelek Caddesi'nden E-5 yönüne, Behiçbey Sokak'tan gelen trafiğin ise İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirileceği ifade edildi.

Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen sürücülerin, Altıyol Boğa Meydanı'ndan rıhtıma inmelerinin engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine yönlendirileceği kaydedilen açıklamada, Moda'dan gelen trafiğin ise Mühürdar kavşağından geri yönlendirileceği belirtildi.


Fenerbahçe İstanbul'da çoşkuyla karşılandı

İstanbul -(AA) Turkcell Süper Ligi'nde deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe'yi,taraftarları İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşıladı.

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın ardından Trabzon'dan özel bir uçakla İstanbul'a dönen sarı-lacivertli kafileye, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda karşılama organizasyonu düzenledi. Gece saatlerinde havalimanına akın eden taraftarlar, oyuncular ve teknik heyet ile yöneticilere sevgi gösterisinde bulundu.

Futbolcuların havalimanından çıktığı kapı önünde oluşan kalabalık,kafileyi görünce çılgına döndü. Taraftarların, sarılmak ve yakından görmek için futbolcuların üzerlerine akın etmesi nedeniyle izdiham oldu.

Bu sırada güvenlik güçlerinin futbolcuların yolunu açmaya çalışmasına rağmen sarı-lacivertli kafile güçlükle otobüse binebildi. Yakılan meşaleler ve atılan maytaplarla havalimanı önünü tribüne çeviren taraftarlar, şampiyonluk mücadelesi yaptıkları ezeli rakipleri Galatasaray aleyhine tezahürat bulundular. Taraftarlar, futbolculardan
Çarşamba günü yapılacak kupa finalinde de başarılı bir sonuç istediler.





 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Nisan 2006, 13:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Güncel Haberler..




Aslan fener YenER Her ZaMAN

 

 

Etiketler
guncel, güncel, haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güncel Haberler Servisi Luis Yalan Haber 1 13 Mayıs 2010 17:44