IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2008, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yardım kuruluşları Gazze yolunda




Yardım kuruluşları Gazze yolunda

İsrail'in Gazze'yi vurmasının ardından harekete geçen Türk Kızılayı ve Deniz Feneri Derneği, bölgeye nakdi ve diğer yardımlar için harekete geçti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsrail'in Gazze'yi vurmasının ardından harekete geçen Deniz Feneri Derneği, bölgeye ilk etapta 100 bin YTL gönderme kararı aldı. Bölgeden tedavi amaçlı hasta getirmek için de girişimlerde bulunan Deniz Feneri Derneği, bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin gönderilmesi konusunda da destek vermeye devam edecek.

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye yardım

Türk Kızılayı, Gazze'ye insani yardım gönderiyor. Türk Kızılayı, bölgeye un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan 11 bin kolilik gıda kolilerini 10 tırlık bir konvoy ile gönderecek.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Gazza'ye insani yardım yapılacağı bildirildi. Açıklamada, bölgeye yönelik gerçekleştirilen insani yardım operasyonlarında son olarak 11 bin gıda kolisinin 10 tırlık bir konvoyla bölgeye gönderileceği belirtilirken un, şeker, pirinç, mercimek, nohut, çay, sıvı yağ, hazır çorba çorbadan oluşan gıda kolilerini taşıyacak olan on tırın yarın saat 11:00'de Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesi'nde bulunan Afet Operasyon Merkezi'nden bölgeye doğru yola çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, Türk Kızılayı'nın İsrail ile Filistin arasındaki krizde de etkin bir rol üstlendiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Kriz sonrasında mağdur olan Filistinliler Türk Halkının Türk Kızılayı aracılığıyla yaptığı yardımlar ile hayata tutunuyor. Türk Kızılayı 1996 yılının Mayıs ayından bu güne kadar bölgeye 18 insani yardım operasyonu düzenledi. Bu operasyonlarda bölgeye gıda malzemesi, çadır, battaniye, giyim malzemesi, ilaç, tıbbi malzeme, prefabrik okul, kırtasiye malzemesi, okul çantası, bebek maması, bebek bezi ve çeşitli hijyen malzemesi gönderdi. 2008 yılı içerisinde 20 ton pirinç, 10 ton şeker, 5 ton sıvı yağ, 800 kg hazır çorba, 50 ton un, 20 ton mercimek, 20 ton nohut, 5 ton çay 26 ton çeşitli ilaç ve çok sayıda tıbbi sarf malzeme bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu güne kadar bölgeye ulaştırılan insani yardım malzemelerinin toplam değeri 18.750 bin YTL'yi buluyor. Türk Kızılayı'nın 2 afet uzmanından oluşan bir ekibi de halen bölgede görev yapıyor."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazze, kuruluslari, kuruluşları, yardim, yardım, yolunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gazze'ye bir yardım gemisi de ABD'den MoSFeT Haber Arşivi 1 26 Temmuz 2010 13:24
Gazze'ye bir yardım gemisi daha Lucifer Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2010 12:52
İran barış gemisi Gazze yolunda Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 03:26
Gazze'ye Müthiş Yardım.. Mustafa Haber Arşivi 0 03 Mart 2009 05:39