IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2009, 02:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Israil saldırıları altıncı gününde




İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyon, altıncı gününde de durmadı. Dün ateşkes çağrılarını reddeden İsrail'in bugün gerçekleştirdiği saldırılarda bir Hamas lideri hayatını kaybederken, ölü sayısı 400'ü geçti.
İsrail ordusu, operasyonun altıncı gününde havadan ve denizden 20 Hamas hedefini vurduğunu açıkladı. Filistinli kaynaklar da bu saldırılarda 3 sivilin öldüğünü ve 100 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'in bugün gerçekleştirdiği başka bir saldırıda Hamas'ın siyasî liderlerinden Nizar Rayyan hayatını kaybetti. Rayyan'ın evine düzenlenen saldırıda 10 kişinin daha öldüğü bildirildi. El Aksa radyosu, Rayyan'ın dört katlı evinin yerle bir olduğu saldırıda ölenler arasında çocukların da bulunduğunu duyurdu.
Gazze'de Filistinli sağlık görevlisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hasaneyn de ölü sayısının 417'ye ulaştığını, yaralı sayısının ise 2 bini geçtiğini açıkladı. Yaralılardan en az 250'sinin de durumunun ağır olduğu belirtildi.
İsrail'e yönelik ateşkes baskıları bugün de devam etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de dün gece İsrail'in Gazze saldırılarını görüşmek üzere toplantı. BM'deki Arap ülkelerinin isteği üzerine yılbaşı gecesi gerçekleştirilen toplantıda Arap Birliği üyeleri adına Libya tarafından İsrail'in kınanması ve Gazze'deki askeri operasyonlarını derhal durdurması istenen karar tasarısı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin itirazıyla reddedildi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafı, gerekçe olarak tasarıda Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarından bahsetmeyen tasarının "dengesiz ve tek taraflı" olmasını gösterdi.
Avrupa Birliği dönem başkanı Çek Cumhuriyeti Başbakanı, birlik adına Ortadoğu'ya gitmek üzere diplomatik bir misyon hazırlığı içinde olduklarını söyledi.
Fransa da İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'yi ağırlayabileceğini ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin önümüzdeki Pazartesi günü İsrail'e gitmeyi planladığını duyurdu.
İsrail yönetimi bugün ateşkes için bölgeye bir gözlemci yerleştirilmesini istediğini duyurdu. İsrail, Avrupa Birliği'nin önceki gün teklif ettiği ateşkes önerisini dün reddetmişti. İsrail ordusu sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich da bugün kara harekatı için hazırlıkları tamamlandığını açıkladı. Hükümet yetkilileri de ateşkes anlaşmasını kontrol edecek uluslararası gözlemcilerin Gazze'ye yerleştirilmediği sürece Olmert'in ateşkes ilan etmeyeceğini de kaydetti.
Hamas liderlerinden İsmail Haniye de ateşkes anlaşmasının söz konusu olması için İsrail saldırılarının durması gerektiğini söyledi. Haniye saldırıların durması için ayrıca İsrail'in Gazze ablukasını kaldırmasını ve sınır geçişlerini açmasını şart koştu.
Ayrıca İsrail, hava saldırılarına devam ettirdiği Gazze'ye bazı gazetecilerin geçişine izin vereceğini duyurdu. Yabancı Gazeteciler Birliği'nin, Gazze'ye girebilmek için başvurduğu İsrail Yüksek Mahkemesi, kısıtlı sayıda gazetecinin geçişine izin verilmesine karar vermişti. Bu karar ardından Tel Erez Geçiş Noktası açıldığında 8 gazetecinin geçişine izin verileceğini açıkladı.
Öte yandan Hamas grubu, Gazze operasyonundan önce Filistinlilere cep telefonu ile uyarı mesajı gönderen İsrail'e karşı benzer bir uygulamada bulundu. Bu sabah İsrailli bazı cep telefonu sahiplerine Gazze saldırılarının sadece İsrail'e daha fazla füze fırlatılmasına yol açacağına dair Hamas imzalı bir mesaj geldiği bildirildi.
19 Aralık'ta başlayan İsrail operasyonunun ise 10 Şubat'ta İsrail'de gerçekleştirilecek genel seçimleri etkilemesine kesin gözüyle bakılıyor. İsrail'in Haaretz gazetesi, bugün sonuçlarını yayınladığı ankette halkın yüzde 52'sinin Gazze operasyonunu desteklediğini belirtti. Halkın yüzde 20'si ateşkesten yana görüş belirtirken, yüzde 19'luk bir kesim ise kara harekatı başlatılmasını savundu. Gazete ayrıca Gazze'ye yönelik saldırılardan İşçi Partisi ve lideri Savunma Bakanı Ehud Barak kârlı çıktığını kaydetti. Haaretz gazetesi ile Dialog'un saldırıdan önce yayınladığı araştırmada, seçim olması halinde sağcılar 65 vekil çıkarırken sol bloğun da 53 vekil çıkardığı görülüyordu. Ancak bugün yayınladığı aynı araştırma ile vekil sayısının dengeye geldiği ortaya çıktı. Saldırı ile vekil sayısının en çok arttıracak parti Barak'ın liderliğindeki İşçi Partisi. Bir önceki araştırmaya göre, İşçi Partisi, mecliste 5 sandalye daha alacak. Likud ve Kadima ise 2 vekil daha çıkaracak. Barak'a olan destekte artış gösterdi. 6 ay öncesinde Barak'a olan destek yüzde 34 olarak çıkarken şimdiki destek yüzde 53 olarak çıktı. İsrail'e bugün ayrıca 70 TIR yardım malzemesi girdiği kaydedildi.
Cihan Haber Ajansı


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altinci, altıncı, gununde, gününde, israil, saldirilari, saldırıları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
israil Elysian IF Sözlük 19 04 Ocak 2019 04:10
Altıncı Gün Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2012 18:24
Altıncı His Yönetimi Zen Kişisel Gelişim 0 08 Şubat 2012 17:49
Israil Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:18
Israil Bu... Feronia Serbest Kürsü 4 09 Ağustos 2010 11:07