IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2009, 22:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
hAmanS Ve StratejiS`i..!




Debka adlı internet sitesi Hamasın kara savaşındaki olası stratejisini masaya yatırdı!

Siyonist ordu kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Debka adlı internet sitesi Hamas’ın kara savaşındaki olası stratejisini masaya yatırdı!

DEBKA'nın analizini Kemal Saral'ın çevirisiyle sunuyoruz.

HAMAS İSRAİL’İ GAZZE’DE DESTANSI “SON NEFERE KADAR” DİRENİŞ STRATEJİSİYLE YENMEK İSTİYOR

Debka’nın askeri kaynaklarına göre Hamas, 15000 kişilik güçlü ordusunun tümünü İsrail’in beklenen kara saldırılarında hemen tehlikeye atma niyetinde değil. Hamas, direnişini küçük birimlerle sınırlayıp bazı sabotajlar yapacak ve İsrail ordusunun Gazze’nin çoğunluğunu işgal etmesine göz yumacak ilkin. Hamas Gazze’yi işgal edecek kuvvetlerin kısa bir süreliğine bile olsa bölgede kalacaklarını ve bunun İsrail’in “Aşil topuğu” (zayıf noktası) olacağını tahmin ediyor. İsrail ordusunu Gazze’de düzenleyecekleri gece baskınları ile yıpratmayı ve böylelikle savaşın İsrail açısından sonuçsuz bitmesini sağlamayı hesaplıyorlar.

Hamas savaşçılarının askeri üniformalarını çıkararak sivil görünümlü bir şekilde Gazze’ye sızdıkları ve halkın arasında, apartman dairelerine yerleştikleri bildiriliyor.

Hamas stratejistleri İsrail kara harekatının üçlü bir çatal şeklinde, zırhlı araçlar ve özel kuvvetlerin aynı anda kuzey, güney ve doğudan saldırması şeklinde gerçekleşmesini umuyorlar. Buna göre işgalciler Gazze şeridinin 20.40 km.lik alanını 5 ila 7 gün içersinde işgal edecekler. Sonra da, Hamas’ın hesaplarına göre bölgeyi 5 alana ayırarak her birini farklı bir komutanlığın uhdesine bırakacaklar.

Hamaslı yetkililer, İsrail ordusunun en zayıf noktasının, Gazze kuşatma kuvvetlerinin 3.000 ila 5.000 arası aktif Filistinli savaşçının oluşturacağı bir cephe ile karşı karşıya gelmeleri olacağına inanıyorlar. Bu direnişçiler gündüz vakti sivil halkın arasına karışacaklar ve geceleyin de saklandıkları özel evlerden çıkarak, İsrail zırhlı birliklerine arkalarından anti-tank füzeleri ve intihar bombacılarıyla saldıracaklar.

Filistinli grupların liderleri, İsrail kuvvetlerinin kayıplarının Filistin saldırılarını takip edecek haftalar boyunca giderek tırmanacağına ve bunun kendilerini utanç verici bir geri çekilmeye mecbur bırakacağına güveniyorlar.”

İSRA HABER

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hamans, stratejis`i, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık