IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2009, 12:05   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket saldırısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Roket saldırısının ardından İsrail Lübnan'a topçu ateşi açarak karşılık verdi.

İsrail polisi, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine roket saldırısı düzenlendiğini öne sürdü.
İsrail medyası da, ülkenin kuzeyinde çok sayıda patlama olduğunu duyurdu.
Lübnan’dan İsrail’e roket saldırısı olduğunun doğrulanması halinde, Hizbullah ile İsrail arasında 2006’da yaşanan savaşın ardından ilk kez böyle bir roket saldırısı düzenlenmiş olacak.

"3 İLA 5 ROKET FIRLATILDI"
Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine roket atıldığını doğruladı.
Reuters ajansının haberine göre, kaynaklar, "Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" kaydetti.
İsrail polisi, bu sabah Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine en az 3 füze atıldığını ve ilk bilgilere birkaç kişinin yaralandığı bildirdi.
Polis sözcüsü, roketlerin Lübnan’ın güney sınırından İsrail’in 8 kilometre içerisine düştüğünü söyledi.
İsrailli savunma yetkilileri, ordunun, Gazze’deki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Lübnan’daki Hizbullah’ın roket saldırısı düzenleme olasılığına karşı alarmda olduğunu belirtti.
İsrailli görgü tanıkları da, sınır bölgelerinde başta Nahariye kenti yakınlarına olmak üzere 4 Katyuşa roketi atıldığını aktarmıştı. Katyuşalardan birinin Nahariye’deki "Yaşlılar Yurdu’nun yakınına düştüğü ifade edilmişti.
Roket saldırısını Lübnan’ın güneyindeki Filistinlilerin mi yoksa Hizbullah’ın mı düzenlediği henüz bilinmiyor. İsrail, 2006’da Lübnan’daki Hizbullah ile de çatışmaya girmişti.

İSRAİL’DEN HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI
İsrail, güneyindeki Gazze Şeridi’ndeki operasyonunu sürdürürken kuzey sınırında da 4 patlama oldu.
Görgü tanıklarına göre, sınır bölgelerinde başta Nahariya kenti yakınlarına olmak üzere 4 Katyuşa roketi atıldı.
Ordu radyosunun verdiği habere göre, Nahariya’daki görgü tanıkları, patlamaların atılan Katyuşalardan kaynaklandığını söyledi. Katyuşa’nın birinin Nahariya’da "Yaşlılar Yurdu’nun yakınına düştüğü kaydediliyor.
İsrail tarafından ise Katyuşa atıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Katyuşa roketlerinin Güney Lübnan’daki Filistinliler tarafından veya Hizbullah militanlarınca atılmış olabileceği belirtiliyor.

"İSRAİL’DEN DE LÜBNAN SINIRINA DOĞRU TOPÇU ATEŞİ AÇILDI"
İsrail ordu radyosu, kuzeye yapılan roket saldırılarından sonra İsrail’in de Lübnan tarafına top atışı yaptığını duyurdu.
Radyo, Lübnan kaynaklarına dayanarak 5 top atışı yapıldığını bildirdi. Radyo, "Celile’nin batısına atılan roketlere İsrail ordusunun karşılık verdiğini" duyurdu.
İsrail ordu radyosu, ayrıca İsrail, savaş uçaklarının da kuzeye yöneldiklerini ve bölge üzerinde uçuş yaptıklarını açıkladı.
Ordu radyosuna konuşan yorumcular da, kuzey bölgesine yapılan roket saldırılarını değerlendirirken roketleri atanların Hizbullah’ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söyledi.

HAMAS SÖZCÜSÜ: BİZ SORUMLU DEĞİLİZ
İsrail, bu sabah kuzeyine roket saldırısında bulunulan Lübnan’daki bölgeye düzenlediği top ateşinde nokta atışı yaptığını açıkladı.
İsrail ordu sözcüsü, "Roket ateşi kaynağına nokta vuruşuyla cevap verildiğini" söyledi.
Bu arada Lübnan’daki Hizbullah’a ait El Manar televizyonu ile Lübnan televizyonu da, İsrail tarafından fırlatılan 5 havan topunun Lübnan içinde sınırın yakınına düştüğünü açıkladı. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi.
Öte yandan Lübnan’daki Hamas sözcüsü Rıfat Morra ise, Lübnan’dan İsrail’e füze atılmasından sorumlu olmadıklarını söyledi. Morra, roket saldırısından kimin sorumlu olduğunu bilmediklerini kaydetti.
Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine bu sabah 3 ila 5 Katyuşa roketi fırlatılmış, roket saldırısında 2 kişi hafif yaralanmıştı.
İsrail ordu radyosu, savaş uçaklarının da kuzeye yöneldiğini ve bölge üzerinde uçuş yaptığını açıklamıştı.
Ordu radyosuna konuşan yorumcular da kuzey bölgesine yapılan roket saldırılarını değerlendirirken, roketleri atanların Hizbullah’ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söylemişti.

LÜBNAN, SALDIRININ SORUMLUSUNU ARAŞTIRIYOR
Lübnan hükümetinin, bu sabah ülkenin güneyinden İsrail’in kuzeyini hedef alan roket saldırısını kimin düzenlediğini araştırdığı belirtildi.
Lübnanlı bir hükümet yetkilisi, konunun araştırıldığını, "Lübnan’ın Hizbullah ile İsrail arasında 2006’da meydana gelen savaşı sona erdiren ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle varılan ateşkese bağlı olduğunu" söyledi.
İsrail’in kuzeyine bu sabah 3 ila 5 adet roket saldırısı düzenlenmiş, İsrail de saldırıya topçu ateşiyle cevap vermişti. Olay, can kaybına yol açmamıştı.
Lübnan’ın güneyinden İsrail’e düzenlenen roket saldırısını kimin yaptığı bilinmiyor, şu ana kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.
Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırıyı Hizbullah gerillalarının düzenlediğini düşünmüyor, Lübnan’daki Hamas sözcüsü de kendilerinin yapmadığını açıkladı.
İsrailli yorumcular ise saldırıyla ilgili olarak Lübnan’da konuşlanan Filistinli gerilla gruplarını işaret ediyorlar. Ordu radyosuna konuşan yorumcular, roketleri atanların Hizbullah’ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söylemişti.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC/GK) lideri Ahmed Cibril de, geçen hafta İsrail’e karşı yeni bir cephe açma tehdidinde bulunmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
israilin, kuzeyine, lubnandan, lübnandan, roket, saldirisi, saldırısı, İsrailin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afganistan'da voleybol sahasına roket saldırısı Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:50
İsrail'den Lübnan'da insansız hava aracı saldırısı Seth Haber Arşivi 0 06 Eylül 2014 11:03
Lübnan'dan İsrail'e saldırı AftieL Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2014 07:29
İsrail'de roket saldırısına karşı SMS'li dönem Feronia Haber Arşivi 0 09 Kasım 2009 11:21