IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2009, 12:05   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilkentli genç donmak üzereyken bulundu yolda öldü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



BİLKENT Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki Ümit Özgen, okul arkadaşlarıyla kayak yapmak için geldiği Uludağ'da dün öğle saatlerinde kayboldu. 14 saat sonra donmak üzereyken bulunan Özgen, kar makinelerinin üzerinde oteller bölgesine getirildi. Şuuru kapalı olan ve babasının bindirilirken ambulansta yüzünü son kez okşadığı talihsiz genç yolda yaşamını yitirdi. Ümit'in ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve sevenlerini acıya boğdu.

Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü son sınıf öğrencisi Ümit Özgen, Ankara'da yaşayan Nuran ve Haluk çiftinin iki çocuğunun en büyüğüydü. Kayak sporuna özellikle snowboarda karşı büyük ilgisi olan Ümit, pazar günü okuldaki kayak gurubunda bulunan 8 arkadaşı ile iki gün dinlenmek için Uludağ'a gelip 2. bölgede bulunan Monte Baia Otel'e yerleştiler. Dün öğle saatlerinde arkadaşları otelde dinlenirken "Ben kayak yapmaya gidiyorum" diyen Ümit, snowboardunu alarak piste çıktı. Telesiyej ile zirveye çıkan Ümit, çöken sis nedeniyle yönünü kaybedince kayboldu. Volfram Madenlerinin yakınlarına yönelen Ümit, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye, görüş mesafesinin 1 metrenin altına düşmesi sonucu kaybolduğunu anlayınca boş bulduğu bir kulübeye girip, önce annesi Nuran Özgen'i arayıp, "Annecim ben kayboldum. Ama durumum iyi" dedi.

Daha sonra arkadaşlarına haber veren Ümit, telefonunun şarjının azaldığını anlayınca bu kez yönü hakkında mesaj geçmeye başlayıp, "Üşüdüm. Donmamak için koşuyorum" diye yazdı. Arkadaşlarının haber vermesi sonucu kendisini arayan jandarmalara kaybolduğu yönü tarif etmeye çalışan Ümit, 'belki oteller bölgesine giderim' diyerek, yolda rahat koşmak için kar kıyafetlerini çıkararak, koşmaya başladı. Koşarken, bayılan Ümit'e jandarma kar izlerini takip ederek gece saat 24.00'te ulaştı. Kar ve tipi yüzünden genci bir süre sırtında taşıyan jandarma ekipleri, daha sonra AKUT Bursa ekibinin olay yerine gelip kendilerine destek vermesiyle şuuru kapalı olan genci, olaydan 14 saat sonra saat 02.00'de oteller bölgesine getirdi. Ümit Özgen hemen ambulansa bindirilip Bursa'ya gönderilirken, oğluna son kez dokunan baba, "Allah'ım yavrumu ne olur bana bağışla" dedi.

YOLDA ÖLDÜ

Özel bir ambulansa bindirilen Ümit'i, babası Haluk Özgen'de yalnız bırakmadı. Ancak, Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ümit Özgen yolda yaşamını yitirdi. Acı haberi duyunca sinir krizi geçiren Özgen'in yakınları ve arkadaşları güçlükle sakinleştirildi. Baba Haluk Özgen, "Ben ona kıyamam" diyerek oğluna otopsi yapılmaması için yalvardı. Savcılık, cesedi daha sonar ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi

OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER

Bu arada oğlunun kaybolduğunu öğrenince Ankara'dan Bursa'ya gelip Uludağ'a çıkan baba Haluk Özgen, "Jandarma yavruma ulaştı. AKUT'un yardım etmesini istemediler. Biz getiririz' dediler. Zamanında getirmediler. Ayrıca Turkcell'den yer tespiti istedik. Bize savcılıktan izin kağıdı istediler. 4 saat bu şekilde bekledik. 11.00'de bulunan çocuğum saatler sonra 4 kilometre uzaklıktan oteller bölgesine taşındı. Görevini ihmal edenler hakkında yasal işlem başlatacağım" dedi.

Ümit Özgen'in ölümüyle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilkentli, bulundu, donmak, genc, oldu, uzereyken, yolda, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversiteli iki genç donmak üzere bulundu Desmont Haber Arşivi 0 08 Şubat 2015 17:27
10 km uzakta donmak üzereyken bulundu Violent Haber Arşivi 0 22 Kasım 2013 11:05
Kartalkaya'da 5 kayakçı donmak üzereyken bulundu Süslü Haber Arşivi 1 22 Şubat 2009 15:45