IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2009, 11:13   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağır sapığa, ağır ceza





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İZMİR'in Buca İlçesi'nde birlikte olduğu S. T.'nin 12 yaşındaki kızı B.İ.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 50 yaşındaki E.B., 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan 48 yaşındaki S. T.'ye de kızının cinsel istismarına göz yumduğu için 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Adli Tıp'ın küçük kızın ‘ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporuna karşın verilen karar, Yargıtay tarafından onandı. Sanıklara ceza veren mahkeme heyeti, geçen hafta da kızkardeşine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ağabey A.Ş.'ye verdiği 22.5 yıl hapis cezasıyla gündeme gelmişti.

Buca'da eşinden boşanan ve kızı B.İ.Y. ile oturan S.T., 2005 yılında tanıştığı E.B. ile yaşamaya başladı. İddiaya göre E.B. ile S.T., kendileriyle kalan küçük kız B.İ.Y.'nin gözleri önünde cinsel ilişkiye girmeye başladı. E.B., annesiyle yaşadığı B.İ.Y.'ye cinsel istismarda bulundu, zorla ***** film izletti. Küük kız B.İ.Y., annesinin gözleri önünde birlikte yaşadığı adamla cinsel ilişki kurmasına ve uğradığı cinsel istismara dayanamayınca 2006 yılı kasım ayında polise sığınıp olayı anlattı. S. T. ile birlikte yaşadığı E.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.


MİNİK KIZ DURUŞMADA OLAYLARI ANLATTI
Haklarında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Çocuğun cinsel istismarı, kendi çocuğuna yönelik cinsel istismar’ suçlamasıyla açılan davada yargılanan sanıklardan E.B., tutuklanırken savcıya verdiği ifadedeki “Yatakta birlikteyken, annesinin de isteği üzerine tatmin olması için, kız okşadım. Tecavüz etmedim" sözlerini, duruşmada kabul etmedi.
Sosyal hizmet uzmanları eşliğinde duruşmada ifade veren küçük B.İ.Y., defalarca tekrarlanan korkunç tacizi ayrıntılarıyla anlattı, “Annemle ikisi sevişirken beni de yanlarına çağırıyorlardı. Üvey babam ***** film izletip, orada gördüklerini bana uyguluyordu” dedi.


ADLİ TIP RAPORUNA RAĞMEN ÜST SINIRDAN CEZA
İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda B.İ.Y.'nin bakire olduğu ancak cinsel zorlamanın izlerinin bulunduğu belirtildi. Benzer bir davada Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez olayıyla adını duyuran İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu, bu davada da küçük kız için ‘ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporu verdi.

Hakim Faruk Ceyhan başkanlığındaki İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nun raporuna rağmen, çocuğu cinsel yönden istismar ettiği iddiasıyla anne Sevgi T.'ye 4 yıl hapis cezası verdi. Suçu çocuğuna yönelik işlemesi nedeniyle cezayı dörtte bir oranında arttırdı, ardından pişmanlığını dikkate alıp indirim uyguladı, sanığı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.


Mahkeme heyeti sanık Ekrem Bekdemir'e de 15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 14 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eylemini kendisini ‘üvey baba’ olarak bilen kişiye yönelik işlediğini dikkate alan mahkeme heyeti, hapis cezasını yarı oranında artırdı ve 21 yıla çıkardı. Sanığın suçu birden fazla işlediği kanaatiyle bu cezada da yarı oranında artırıma giderek 31 yıl 6 ay hapse mahkum etti.


YARGITAY 30 YIL OLARAK ONADI
Sanık avukatları kararı temyize gönderdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin anneye verdiği cezayı aynen onadı.
Yargıtay, sanık Ekrem Bekdemir, hakkındaki temyiz itirazını da yerinde bulmadı. Ancak yasal değişiklikler nedeniyle bu tür suçlarda verilecek cezanın 30 yılı aşamayacağı gerekçesiyle, cezayı 30 yıla indirip onadı.
Aynı mahkeme geçtiğimiz günlerde de kız kardeşine cinsel istismarda bulunan sanık A.Ş.'ye, Adli Tıp Kurumu'nun benzer raporuna rağmen 22.5 yıl hapis cezası vermişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağır, agir, ceza, sapiga, sapığa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Phelps'e ağır ceza Ecrin Diğer Spor Branşları 0 15 Ekim 2014 22:03
Selçuk Balcı ~ Ağır Ağır - Single (2014) Albüm Tanıtımı Luthien Albüm Tanıtımları 0 15 Eylül 2014 18:55
Sabır sandalına bindim, çekiyorum kürekleri ağır ağır… Tufan Düşünen Beyinler 2 16 Ekim 2012 21:03
'Ayıplı mal' satana ağır ceza MeteHaN Haber Arşivi 0 10 Aralık 2007 09:35