IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2009, 21:00   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama: Hazine vergi kesintileriniş uygulamaya başladı




ABD Başkanı Barack Obama, Hazineye, 787 milyar dolarlık ekonomiyi teşvik paketi kapsamındaki vergi kesintilerini uygulaması talimatı verdi.

Obama, haftalık radyo ve internet adresindeki açıklamasında, “Hazine Bakanlığının bu sabah, çalışanların maaşlarına uygulanan vergi miktarını azaltmaya başladığını açıklamaktan memnunum” dedi.

Vergi kesintilerinin etkilerinin 1 Nisana kadar hissedileceğini, bir ailenin her ay evine en az 65 dolar gireceğini ve vergi kesintisinin çalışan ailelerin yüzde 95'ini etkileyeceğini ifade eden Obama, “Bizim tarihimizde daha önce hiçbir zaman bir vergi kesintisi hızla yürürlüğe girmemişti ya da bu kadar çok sıkı çalışan Amerikalılara yansımamıştı” diye konuştu.

İlk önceliğinin ABD ekonomisini düzlüğe çıkarmak olduğunu, bu konudaki başarısı ya da başarısızlığının başkanlığını etkileyeceğini bildiğini belirten Obama, “Bu sadece ekonominin düzelmesi yolunda atılmış ilk adım ve bu seyahati tamamlamada başarısız olamayız” dedi.

Ekonomiyi teşvik paketini destekleyen Kongre'ye, valilere, belediye başkanlarına ve herkese müteşekkir olduğunu bildiren Obama, şöyle konuştu:
“Hiçbir şey kolay olmayacak. Önümüzde uzanan yol uzun ve tehlikelerle dolu olacak. Ancak, halk olarak bu krizin üstesinden geleceğimizden ve bu stratejiyi yürütecek akıl ve güce sahip olduğumuzdan eminim.”
Obama, ABD'de konutlara el konulmasını önlemek, bankacılık sistemini düzeltmek, kredi akışını yeniden sağlamak ve finansal endüstri kurallarını yenilemek gerektiğini de bildirdi.

Gelecek hafta salı günü Kongrede ekonomik krizin büyük yer tutacağı bir konuşma yapacak Obama, perşembe günü 2010 mali yılı için bütçesini açıklayacak.

Obama yönetiminin 787 milyar dolarlık ekonomiyi teşvik paketi Demokratların kontrolündeki Kongre tarafından kabul edilmiş ve Obama planla ilgili yasayı geçen hafta salı günü onaylamıştı.
Ekonomiyi düzeltmeyi ve 3,5 milyon kişiye iş yaratmayı amaçlayan paket, eğitim, sağlık ve enerji harcamalarının yanı sıra 282 milyar dolar tutarında vergi kesintilerini ve 120 milyar dolar tutarında otoyollar ve demiryolları projeleri gibi altyapı çalışmalarını kapsıyor.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basladi, başladı, hazine, kesintilerinis, kesintileriniş, obama, uygulamaya, vergi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD Suriye'de recm cezası uygulamaya başladı Seth Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2014 17:03
100 bin uygulamaya ulaştı! Zen Cep Telefonlar 0 24 Mart 2013 13:01
Obama zenginlerden daha fazla vergi alacak PassioN Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 20:17