IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2009, 18:31   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sigorta şirketi AIFG hükümetle görüşüyor




ABD hükümetinin geçen yıl iki kez yardım ettiği sigorta şirketi American International Group'un (AIG), hükümetten daha fazla yardım istediği ve geçen yılın dördüncü çeyreği için 60 milyar dolar zarar açıklamasının beklendiği bildirildi.

AIG'in dördüncü çeyrek zararının 60 milyar dolar olarak gerçeklemesi halinde bu ABD'de bir şirketin tarihinde bir çeyrekteki en büyük zararı olacak. Daha önce Time Warner şirketi 2002 yılında bir çeyrekte 54 milyar dolar zarar açıklamıştı.

ABD hükümetinin kurtarma paketini 150 milyar dolar çıkardığı 2008 yılının üçüncü çeyreğinde AIG, 24,5 milyar dolar zarar etmişti.

AIG'in hükümetle yaptığı görüşmelerin şirkete ek fon olasılığını ve borçların sermayeye çevrilmesi olasılığını kapsadığı, ayrıca diğer seçeneklerin gözden geçirildiği ve görüşmelerin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığı belirtildi.
Bloomberg ise AIG'in, devletin elindeki AIG'e ait imtiyazlı hisselerinin adi hisselere çevrilmesini değerlendirebileceğini bildirdi.

CNBC, AIG'in pazartesi günü açıklaması beklenen kayıpların, ticari emlak ve diğer varlıklardaki zararlardan kaynaklandığını, şirketin yönetim kurulunun, hükümetle anlaşmayı değerlendirmek için pazar günü toplanacağını kaydetti.

CNBC, bir anlaşmaya varılamaması halinde AIG'in yasal temsilcilerinin iflas olasılığı için hazırlanacağını duyururken, başka bir kaynak şirketin bu hazırlıklara rağmen, iflas başvurusu planının olmadığını belirtti.

AIG'den yapılan açıklamada ise şirketin dördüncü çeyreğe ilişkin sonuçları yakında açıklayacağı kaydedilerek, “AIG'in finansal güçlükleri konusunda yeni alternatifleri değerlendirmek için ABD hükümetiyle çalışmayı sürdüreceğiz” denildi.

ABD yönetimi, küresel finansal krizle birlikte ciddi tutsat (mortgage) kayıplarından kaynaklı zarar nedeniyle çökmenin eşiğine gelen AIG'e, ilk kez geçen yıl eylül ayında destek vermişti. Hükümet, Lehman Brothers'ın iflas ettiği ve Bank of America'nın Merrill Lynch'i almayı kabul ettiği dönemde krizin zirveye ulaştığı sırada AIG'e 85 milyar dolar kredi sağlamıştı.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aifg, gorusuyor, hukumetle, sigorta, sirketi, şirketi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık