IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2009, 18:33   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Perde Operasyonu’nda 3 mahkumiyet




BURSA’da gerçekleştirilen ‘Perde Operasyonu’nda haklarında verilen 3’er yıl 1’er ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Devlet Tiyatroları’nın eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Bursa eski Müdürü Emin Gümüşkaya ve İdare Müdür Vekili Hasan Acar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın ikinci kez yargılanmaları tamamlandı.

Mahkeme, sanıklardan Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’a 5’er yıl, Rahmi Dilligil’e ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Dilligil’in cezası ertelendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 2001 yılında başlattığı Perde Operasyonu’nda dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya, İdare Müdür Vekili Hasan Acar, sayman Fatma Şengül, sayman vekili Adnan Bilgin, Levazım Şube Müdürü Lütfü Durmaz, satın alma memuru Nejdet Şengezer, marangoz Celil Salman, ambar müdürü Nejla Bayramoğlu, terzi Cemil Benzeş’in de aralarında bulunduğu toplam 16 kişiyi gözaltına almıştı.

Haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce zimmet ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açılan sanıklar, usulsüz harcamalarla devlet tiyatrolarını zarara uğratmakla suçlanmıştı. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu suçunu sabit gördüğü Rahmi Dilligil, Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’ı 3’er yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırırken, 13 sanık hakkında ise beraat kararı vermişti.

YARGITAY BOZUNCA TEKRAR YARGILANDILAR

Temyiz başvurusu sonucu Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, sanıkların eyleminin ‘zimmet suçuna iştirak’ yönünden değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, suçun birden fazla tekrar edilmesi nedeniyle eksik ceza tayin edildiğine hükmederek verilen kararı bozmuştu.
Rahmi Dilligil, Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlayan yargılamaları tamamlandı. Tutuksuz sanıklardan sadece Rahmi Dilligil’in hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti Emin Gümüşkaya ile Hasan Acar’a 5 er yıl hapis cezası verirken, Rahmi Dilligil ise 1 yıl 3 ay hüküm giydi. Dilligil’in cezası daha sonra erteledi. Mahkeme aynı davada yargılanan 13 sanığa ise tekrar beraat kararı verdi.

Duruşma sonunda adliyeden ayrılan Rahmi Dilligil basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtlamayıp otomobile binerek ayrıldı.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, mahkumiyet, operasyonu’nda, operasyonuand#8217nda, perde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şanlıurfa’da PKK operasyonu Feronia Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 12:44
Hakkari’deki kanlı saldırının perde arkası Feronia Haber Arşivi 1 21 Temmuz 2010 22:35
Cudi’de PKK operasyonu Feronia Haber Arşivi 0 02 Nisan 2010 14:23
Tunceli’de PKK’ya Nevruz operasyonu Feronia Haber Arşivi 1 20 Mart 2010 18:50
PKK’ya kıskaç operasyonu ! Lin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2008 18:34